2014-04-26

Opinion: Stödet för (PP) har fördubblats under våren. Minst.


Piratpartiet hade för en månad sedan stöd av knappt tre procent av väljarna. Det är ett ordentligt ryck sedan början av året. Då var siffran 1,3 procent.

Stödet för Piratpartiet har med andra ord fördubblats på kort tid!

Vi vet dessutom, från en mätning i höstas, att 13 procent av väljarna då kunde överväga att rösta på (PP). Även den siffran bör vara högre i dag.

Signalen är tydlig: Piratpartiet närmar sig snabbt opinionssiffror som räcker för omval till Europaparlamentet.

Och då har valrörelsen inte börjar på allvar, ännu. Nu väntar vi ivrigt på nya, aktuella opinionsmätningar.

Läs mer: Troberg» | Europaportalen»

5 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen att det går bra för PP i EU-valet! Men det är väldans snålt med opinionsundersökningar... Är det likadant i andra EU-länder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det tycks vara fler EP-undersökningar i andra länder.
   Följ gärna: https://twitter.com/electionista

   Radera
 2. Så här kan det gå om man retar upp Brasiliens president:

  http://www.wired.co.uk/news/archive/2014-04/23/brazil-internet-bill-netmundial

  SvaraRadera
 3. Sjukvård även till papperslösa.... vad är detta för trams. De som befinner sig illegalt skall ut. I ett samhälle har man både rättigheter och skyldigheter. Piratpartiet vill ge illegala invandrare rättigheter, men kräver inte att de skall följa svensk lag och svensk lag har sagt att de saknar asylskäl och har ej rätt att befinna sig i Sverige. Att kalla illegala för papperslösa är bara lek med ord. Istället för att se dem som kriminella som bryter mot svensk lag, så låter det som att de bara har råkat tappa sina papper (eller falska pass).
  Innan tokvänstern skriker rasist etc, så tycker jag att de som har asylskäl skall få stanna: Dessa får PUL och är inte illegala.
  Annars är jag för fri rörlighet. Den som kan försörja sig själv (samt betala för sin sjukvård etc) skall få bosätta sig vart de vill. Men, socialistiska utopier där alla bara får och får, utan krav på motprestation är bara trams (och det borde även HAX inse).
  Piratpartiet är ett socialistiskt parti och får därför inte min röst (trots att jag håller med er om kritiken mot övervakningssamhället).
  Att krama islam är en farlig väg att gå, Det röda hotet har ersatts med det gröna. Dock skall man göra skillnad på islam och muslimer. En människa föds in i en kultur/religion, men som en individ kan man välja den frihetliga vägen eller den totalitära islam/kommunism/socialism/etc

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det går bra för PP, oavsett vad jag till slut bestämmer mig för att rösta på. PP har levererat i EU, SD är ett oprövat kort. PP har dock hängt på sig en massa vänsterextremt pynt så det är ju klara minus på det. Skulle aldrig rösta PP till riksdagen t.ex.

   Men SD talar inte ur skägget om vad som kommer att hända om de kommer in i EU, ska de bilda grupp med FN? Gärna för mig, nästan ett plus om de bestämde sig för att göra det. Men just nu känns SDs EU-valssatsning som lite.. eh.. lam och amatörmässig..

   Det kommer sluta med att jag singlar slant om det ;)

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.