2014-04-01

Politisk konkurrensbegränsning

Västerås kommun ställer upp med gratis valstugor inför EU-valet. Men bara till de partier som sitter i riksdagen. Vilket innebär att Piratpartiet som "bara" sitter i Europaparlamentet särbehandlas negativt.

Och om (PP) vill ordna en egen valstuga – då kommer den inte att få stå på samma plats som alla andra valstugor.

Räkna kallt med att det är så här gammelpartierna, deras funktionärer och byråkrater kommer att bete sig inför EU-valet.

Läs mer hos Anders S. Lindbäck »

Uppdatering: Den 4 maj, tre veckor innan EU-valet, ordnar SVT Agenda en partiledardebatt. Med bara riksdagspartierna inbjudna.

Uppdatering 2: För bara någon vecka sedan hoppade (M), (C) och (KD) av en partiledardebatt inför EU-valet i TV4 – i vilken (PP) skulle varit med. Då motiverade man det med att det blev fel om partiledarna och inte kandidaterna debatterade inför EU-valet. Men nu går samma sak alltså bra, i SVT.

Uppdatering 3: Så har vi ju Aftonbladets intervjuserie med partiledarna inför "supervalåret". Bara riksdagspartierna. (SD) fick vara med, trots att de inte sitter i Europaparlamentet. (PP) som bara sitter i Europaparlamentet fick däre,ot inte vara med.

6 kommentarer:

 1. April, April din dumma sill.
  Klart demokratin ska råda.
  Köp en gurka o var glad

  SvaraRadera
 2. Kan man kanske angripa detta med hänvisning till den opartiskhet som myndigheter skall visa?

  SvaraRadera
 3. I demokratin Sverige har vi nog missuppfattat det där med folkstyre, det betyder inte att man ska styra folket...

  SvaraRadera
 4. Och journalister har varit tysta med att riksdagen röstat ja till småpartispärren på 3% i kommunala val (2013/14:KU16).

  SvaraRadera
 5. Blev Junilistan uteslutna av regim-media när de satt i EP?

  SvaraRadera
 6. Varför inte bara dyka upp vid debatten? Har svårt att tro SVT skulle vägra släppa in ett parti med representanter i Europaparlamentet, när de låter SD vara med.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.