2014-05-07

DLD: Alliansen och (S) måste ta debatten!


Det har varit EU-debatt i riksdagen i dag. Men en av de hetaste frågorna kom aldrig upp: EU:s datalagringsdirektiv.

Det är uppenbart att alliansregeringen och sossarna inte vill ta i denna fråga förrän efter EU-valet. Vilket är fegt och ohederligt.

EU-domstolen har ogiltigförklarat EU:s datalagringsdirektiv. Det strider mot de mänskliga rättigheterna att registrera data om alla medborgares alla telekommunikationer utan misstanke om brott. Datalagringen måste upphöra.

Men alliansregeringen och sossarna vill fortsätta den urskiljningslösa massövervakningen. Justitieminister Beatrice Ask (M) försöker därför gömma frågan i en utredning till efter valet.

Det behövs ingen utredning. EU:s högsta domstol har klart och tydligt sagt nej. Datalagringen är död.

Batong- och betongpartierna tror att de kan strunta i EU-domstolen. De tror att de kan vifta undan de mänskliga rättigheterna. De hoppas kunna lägga frågan på is till dess det är för sent för väljarna att säga sitt om saken.

Låt dem inte lyckas med detta. Gör en demokratisk gärning och förfölj dem med denna fråga – på gator och torg, i media, i skoldebatter och på nätet!

1 kommentar:

  1. Även om Alex Jones är en konspirationsknäppis tar han ibland upp viktiga nyheter. Exempelvis USAs senaste försök att strypa hela näringsgrenar som är kontroversiella men fullt lagliga

    OPERATION CHOKE POINT, så här fungerar det, Staten tvingar bankerna/kreditkortsföretagen att stänga konton för hela näringsgrenar.

    Exempel: dating siter, porrföretag, gun stores, haschpipsförsäljarer, etc.

    http://www.infowars.com/holders-latest-scandal-doj-now-pressuring-banks-to-refuse-service-to-gun-stores/

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.