2014-05-09

I Finland röstar man på...Genialt! Direktlänk >

3 kommentarer:

 1. Finland har en lång vana av personval, med resultat att en parlamentet består utav en hel del föredettingar och dokusåpa kändisar.

  Intressant är väl att vår vän verkar ha fixat finskt medborgarskap. Så han behöver kanske inte oroa sig att Calle Bildt drar in has Svenska pass (igen).

  Och som MEP så har han väl immunitet av nåt slag, huruvida det gäller för brott som begåtts och dömts för (i ett annat land) innan han blev vald vet jag inte...

  SvaraRadera
 2. Werner: Du har delvis rätt men även galningar (som min polare Tony Halme i Sannfinländarna) har mer koll på verkligheten än våra politiker broilers. Jag vet... Känner flera riksdagskvinnor. Ingen har jobbat en sekund med verkligt jobb. Ingen har haft eget företag. Båda dessa grejer är något man skall ha koll på om man skall styra ett land.

  Det vi bör erkänna är detta: Politiska partier har ingen som helst nytta. De är bara lag som folk håller på precis som fotboll/hockey. Sitt lag är ”bäst”. Det är därför så många röstar på samma parti år ut o år in trots att dagens partier är helt annorlunda än 20 år sedan.

  Jag ser ingen fördel med partier. Kan någon komma på en fördel med det?

  Äkta demokrati är enkel:
  På skattsedeln varje år så kryssar man i vart man vill att pengarna går till. Vill folk betala 25% till invandring: ok.

  I längden borde man införa ett omvänt skattesystem så att folk fattar vad saker och ting kostar. Tex Förädlar penningen är ca 2.6% av ens lön. Folk är så dumma att de tror att ”de får 18 månader ledigt medan USA bara har 3 veckor”. Nej... Sitt ned med miniräknare och kolla vad 2.6% av din lön är på 35-40 år som ni arbetar. (*facit* I snitt betalar folk in 30% mer än de får ut. Och då tar vi inte hänsyn till alla som inta kan få eller vill ha barn)

  Helt enkelt får folk själva avgöra vad de vill ha för försäkringar via staten.
  --
  Stark stat kan vara bra under vissa förutsättningar. Om en stat satsar på saker som gynnar medborgare som tex stödda forskning/storföretag (skapar jobb/skatte intäkter), bygga bra infrastruktur, billig el, billiga bostäder osv. Detta var folkhemmet.

  Det var ”hög” skatt, men pengarna gick till sådan som gynnade medborgaren. Idag betalar arbetare över dubbla skatten än på 1960 talet. Trots detta är allt raserat. Från skola, vård och omsorg. Det sorgligast är detta: 1960 hade vi 4 miljoner som arbetare i privata företag (som genererar skatt) och ca 500K inom stat/kommun.
  Idag är det lite över 2.3 miljoner som arbetar inom privata sektorn och ungefär samma inom stat/kommun. 2 miljoner äkta jobb har mördats. Vi har bara 700 fler som arbetar trots att det är 3 miljoner fler invånare.

  Katastrofen är nära. Varje år arbetar färre o färre. Speciellt med jobb som genererar mer skatt än vad det kostar skattebetalare. Det traskar in 120000 netto /år invandring varav majoriteten är analfabeter (enligt SFI). Samtidigt flyr över 30000 etniska svenskar varje år. (jag är en av dem som flyr senare i år).

  65% arbetar i arbetsför ålder. Skattetrycket har gått ned 22% på 10år (tack vare att färre arbetar). Skatten för arbetare är högre än någonsin: minimum 75%. Det är värre än Grekland...

  SvaraRadera
 3. Peter Sunde är född i Sverige, men har inget svenskt medborgarskap, däremot både norskt och finländskt.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.