2014-07-03

Moderaterna och Reinfeldt-defekten


Det går ju inte så överdrivet bra för Moderaterna nu för tiden.

Bristen på visioner och idéer att slåss för är uppenbar. Triangulering (eller det partiet tror är triangulering) och frontförkortning har gjort de nya moderaterna otydliga. Att ducka istället för att köra frågor ända in i kaklet i riksdagen skapar en bild av undfallenhet, snarare än regeringsduglighet. Pragmatisk maktpolitik kommer man bara så långt med, tills man inser att man inte vet vart man är på väg. Nyhetens behag har flytt och väljarna känner sig uttråkade.

Projektet de Nya Moderaterna fungerade ett tag. Men när taktiken upphöjdes till överordnad strategi, då förlorade partiet riktning och fart.

Moderaternas enda tillgång just nu är att (S) är sämre och tråkigare. Men för väljarna bjuder ett regeringsskifte i vart fall lite omväxling.

Politik är som att cykla. Man måste minst hålla styrfart. Och för att göra det måste man ha en vision att peka på, idéer att slåss för och principer att försvara.

Detta är en situation som Moderaternas nuvarande ledarskap själva har försatt sig i. Det finns ingen plan för vad de skall göra nu. Det finns ingen naturlig väg för utveckling och förnyelse. Det finns ingen uppenbar återväxt på ledarnivå. Påsen är tom.

Fredrik Reinfeldt dödade Moderaterna.

18 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Ja, så är det, därav en vänstervind, men som inte nödvändigtvis premierar sossarna i första hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD drivs av högervind.

   Radera
  2. Micke drivs av sin egna aktervind..

   Radera
  3. Micke är nu utskriven från bältesläggningen och kommer att följa oss fram till valet och kalla alla andra för idioter, kärringar, nazister, fascister och annat som den fege stalinisten kan musta fram genom spritångorna.

   Vuvuzela-Micke är tillbaka med buller o bång.

   Radera
  4. Micke: SD är S'ala 50-tal

   Radera
 3. Det är ju så att om det program som ni sålde moderaterna med under Svenskt näringslivs ledning för 8 år sedan för att ge företagen all makt genomförts av Reinfeld så hade det varit totalt kaos i Sverige idag och det kanske vi ska vara tacksamma för att vi slipper.

  Faktum är att om ni följde era egna argument från den tiden i nästa valkampanj så skulle ni skrika högt att utbyte av regering som suttit mer än en period ALLTID är av godo därför att det bryter upp och rör om så skulle ni vara konsekventa.

  Det kommer ni dock inte att göra utan ni kommer precis som som sossarna att sträva efter evig hegemoni för egna sidan på ett sätt som tjänar ER nomenklatura och ERA uppdragsgivare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka är ni? Vilka MP och FI-bloggar brukar du hänga på och ställa tramsiga "apolitiska frågor" till?

   Radera

 4. Hur många trådar behöver en idiot som du för att ställa exakt samma fråga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den frågan tror jag du bäst besvarar själv Micke. Det är inte pga ingenting som jag är tvungen att upprepa mig. Du börjar spamma och jag ger dig svar där spammet dyker upp.

   Radera
 5. Micke är bara ute efter att försöka såra människor. Ignorera honom.

  SvaraRadera
 6. Du menar att vi ska gömma det problem det utgör att den nyliberala "kontignenten" och Timbro inte hanterar frihet likadnat i förthåklande till makien beroende vem som för tillfgället bär den?

  Varför är ert engagemang gentemot alliansen inte lika omfattande som för 9 år sedan mot socialdemokratarena då ni hävadade att det rådde diktatur? Inget har ju ändrats?

  Går det att gömma bakom försvar av en Sveriegdemokrat som redan hos Ingerö spammade sönder varje tråd där npgon hade en avikande åsikt än konsensus?

  Jag tror inte det.Jag ser inkonsekvensen ändå Hax.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "spamma sönder varje tråd"

   Ja kan du inte sluta med det micke

   Radera
 7. Den frågan tror jag du bäst besvarar själv Micke. Det är inte pga ingenting som jag är tvungen att upprepa mig. Du börjar spamma och jag ger dig svar där spammet dyker upp.
  -----------------------------------------------------

  Det är omöjligt för mig att veta varför du postar exakt samma fråga (som inte relaterar till tråden) i olika trådar som inte relaterar till varann. Det är också omöjligt för mig att veta varför ett inlägg i är spam om det inte överenstämmer med svenska fascisters syn på invandring feminism eller något annat. Jag kan inte tolka en sån uppfattning som något annat än ett uttryck för förvirring eller stalkande.

  SvaraRadera
 8. Detta är ett typiskt amnexis citat. Exakt så här lät han redan hos Ingerö .Även Ingerö ansåg att Amnexis visdom var så stor att den dom utsatte den för skulle straffas:
  -------------------------------------------

  "Vi andra kliar oss i huvudet och undrar vad som hände med den svenska psykvården? Micketrollet är ju också ute på nätet igen nu efter en tids tvångsmedicinering och bältesläggning under vårdintyg från Socialstyrelsen."

  SvaraRadera
 9. Rationalitetspartiet04 juli, 2014 10:20

  Moderaterna borde även kraftigt kritiseras för sitt medlemskap i EPP. Hemma i Sverige låtsas man vara lite EU-skeptisk men i EU väljer man att vara medlem i det mest katolsk-protektionist-federalistiska partiet av alla. Varför inte gå med i Torys EU-grupp?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.