2014-08-30

Många röster är bättre än få


Det där med information är svårt. Och uppenbarligen en smula känsligt.

I olika sammanhang har jag den senaste tiden snubblat över diskussioner om vad som är "OK" att länka till eller att sprida vidare i sociala media.

Det rör främst webplatser som de flesta vet är partiska, som Russia Today eller Avpixlat. Men även de kan faktiskt ibland ha relevant eller intressant information, som inte finns någon annanstans. Naturligtvis skall man vara källkritisk. Men frågan är om information som är intressant skall stoppas beroende på vem avsändaren är.

En annan aspekt på detta är att inte heller BBC, DN, NYT eller Värmdöposten är opartiska, neutrala källor.

Alla nyheter måste alltid läsas med kritiska glasögon. All information har en avsändare och alla avsändare har ett syfte med sin information.

Personligen tycker jag att det även är intressant att se hur olika media hanterar en och samma nyhet. Att granska kärlet kan vara minst lika intressant som dess innehåll.

Well, folk får ha vilka policies de vill. På denna blogg och i mina flöden kommer jag i vart fall att länka till allt jag tycker är intressant. Många röster är bättre än få.

4 kommentarer:

 1. Rationalitetspartiet30 augusti, 2014 11:42

  HAX, jag vet. Det är ett dilemma. För ett par år sedan har jag för mig att du var starkt kritisk till exempelvis Alex Jones och hans Infowars.

  Dilemmat är att riktigt kontroversiella nyheter bara rapporteras i "alternativa media", vilket etablissemanget avfärdar som konspirationssajter. Mainstream-media lägger locket på.

  Här är ett exempel. En whistleblower från Center For Disease Control i USA har avslöjat att CDC manipulerade vetenskapliga data för att dölja en kausal koppling mellan vacciner och autism.

  Googla på: CDC whistelblower vaccine autism

  Nyheten är ett par veckor gammal men i stort sett inga etablerade media har skrivet en rad om detta.

  (Tyvärr blandar konspirationssajterna ihop sanna nyheter med fria fantasier och paranoitt svammel, exempelvis David Icke som hävdar att Queen of England är en förklädd utomjordisk ödla.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast som det ser ut så har det iaf nämnts, om än som "troligen trams", på denna etablerade mediasida - http://time.com/3208886/whistleblower-claims-cdc-covered-up-data-showing-vaccine-autism-link/

   Radera
  2. Klart man ska vara skeptisk mot Alex "Bill Hicks" Jones - som är en wrestling-skapelse av mediamogulen Ted Turner.

   Radera
  3. Grötmynderi! Våga kom med något nytt......

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.