2014-09-08

För att rädda (S) tvingas Löfven tänka utanför lådan och över blockgränsen

Gårdagens duell mellan Reinfeldt (M) och Löfven (S) var inte mycket till duell. De är ju överens om det mesta. Som någon påpekade: Löfven har mer gemensamt med (M) än vad han har med (V) och (MP).

Som alla kunde se gjorde Löfven inte heller några större ansträngningar för att få de rödgröna att framstå som något trovärdigt regeringsalternativ. (Speciellt inte om de i någon mening blir beroende av (SD):s stöd.) Han håller på att släppa den bollen. Just nu tänks det utanför lådan.

Mittenpartierna kan vara hur mycket Allians de vill, men får de en chans att sitta i regering med (S) – då kommer de att ta den.

Och så var det det där med moderaterna. Jag har sagt det tidigare: Reinfeldt och Löfven kan göra affärer ihop.

Nästa måndag är valrörelsen över. Då gäller inget av allt som hitintills sagts. Då är vad som helst möjligt, för den som är beredd att peka med hela handen.

Sossarna må vara det största partiet, men de ligger på historiskt sett urusla opinionssiffror. Kommer de inte upp på banan nu, då är de knäckta för gott. I den situationen kommer Stefan Löfven att finna det tryggare att samarbeta med ett eller flera borgerliga partier än med vänstern och miljöpartiet.

16 kommentarer:

 1. En intressant sak är att (S) inte ens med alla tre mittenpartiernas hjälp (just nu) kommer över 50%.

  Löfven behöver även (M).

  Och då kan han tycka att det är enklare att bara ha med (M) att göra än med fyra olika borgerliga partier.

  SvaraRadera
 2. För tydlighets skull:

  Jag säger inte att (S) *bör* räddas.

  Jag säger att Löfven tänker utanför lådan just nu - för att *försöka* rädda sitt parti.

  För min del få (S) gärna förpassas till historiens skräphög.

  SvaraRadera
 3. Och ursäkten för att droppa bomben på folket med en M+S regering är just för att vi är rädda att Ryssen kommer droppa bomben i vårt närområde.

  SvaraRadera
 4. M+S regering är sista spiken i kistan för svensk demokrati.

  SvaraRadera
 5. Stefans Löfvens förslag om att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i hela EU 2020 är både märkligt och svårt att genomföra. Sveriges arbetslöshet drivs av svensk invandringspolitik, punkt. Det är därför Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt kan ha diskussioner om hur antalet sysselsatta har ökat samtidigt som arbetslösheten stiger. För att ge oss den lägsta arbetslösheten i EU krävs en lägre invandring, något som Stefan Löfven inte velat gå till val på.

  I annat fall får väl Stefan hoppas att den ekonomiska krisen i omvärlden blir så illa att Tyskland, Österrike, Nederländerna, Danmark och andra får så höga arbetslöshetssiffror att Sverige kan gå förbi. För några trovärdiga förslag för hur arbetslösheten ska sjunka i stor skala till följd av Socialdemokraternas regeringsinnehav, det finns inte.

  Moderaternas förslag med 50 000 nya jobb fram till 2020 är ett av få förslag som är någotsånär realistiskt, problemet är bara att Sverige redan har en arbetslöshet nära 380 000 personer. Samtidigt aviserar migrationsverket att 340 000 människor kommer att söka asyl i Sverige under mandatperioden, varav närmare hälften kommer att beviljas. Ett antal som bara utgör en delsumma av den totala migrationen.

  Om vi utgår från att bara 25 % beviljas asyl skulle det fortfarande innebära en ökning med 85 000 nya invandrare som går direkt ut i arbetslöshet, alltså betydligt fler än de 50 000 jobb som Alliansen ska skapa, och det fram till 2020, inte under den kommande mandatperioden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.fordomstestet.se/

   Du är så full av skit mannen. Ha de bra!

   Radera
  2. http://www.fordomstestet.se/#/mLp8hw

   Folk är ju så oinsatta, de ger sig in i sånt här utan att kunna ett skit, och säger sen till folk som vill ha ut utlänningarna att vi är fördomsfulla, fy fan!

   All uppskattning av fusk i välfärden måste dock vara bissart fel som t.ex. Södertäljefallet med typ 40 pers inblandade som uppdagats. Men det är ju för fan inte pga fördommar man är emot negerinvasionen.,

   Appropå Anexis så är det ju djävligt roligt att se hur väl Alliansen har lyckats med att skapa jobb, för att sen ta in så många invandrare att de ändå inte klarar biffen.

   Hade de satt en broms i invandringen skulle folk köa för att få tag i M och Alliansens valsedlar, de skulle ha svårt att veta vad de ska göra av alla pengar från nya medlemmar. Nu har de istället stora problem, jag fattar inte vad de håller på med!

   Även om man räknar bort alla de som den anställer i flyktingvård är det ju stora antal nya jobb vi talar om att de lyckats få företag att skapa, med 100 istället för 600 invandrare över samma tid hade de ju kunnat visa upp ett blomstrande land istället för det vi ser idag, och fortfarande varit i top 10 i mottagna per capita i EU.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Käka verklighetens hårda fakta Wertigon:

   http://affes.files.wordpress.com/2014/09/svart-vit_fakta_val_2014.pdf

   Kanske du börjar pluppa ut bildat bajs istället för din nuvarande okunniga och kvasiintellektuella rännskita.

   Radera
  5. Ok, en länk från en person som jag vet sprider rasistisk propaganda hävdar att hen har rätt.

   Siffrorna du tar upp, lilla vän, är helt åt skogen felaktiga. Din länk hävdar följande:

   "581 000 nya invandrare kräver 290 500 nya bostäder"

   Fakta: Ungefär 600 000 personer kommer sluta bo i Sverige under mandatperioden, antingen för att de dör av eller för att de emigrerar. 591 000 invandrare kommer då inte ens täcka upp denna avbefolkning. Alltså behövs det inte "fler lägenheter" för invandrare - och även om det finns behov av fler lägenheter, så finns det massvis av sådana i Norrland och andra glesbygdsområden. Genom att börja utveckla infrastruktur som gör glesbygden attraktiv att bo på så kan man enkelt lösa krisen. :)

   Sedan, att dra slutsatsen att det är invandringen som skapat mer arbetslöshet är ju ungefär så pårökt det kan bli.

   Sedan verkar din länk göra det felaktiga antagandet att invandrare inte bidrar med några inkomster alls. Den räknar väldigt mycket på bruttokostnaderna per invånare och verkar dessutom anta att de allra, allra flesta invandrare är analfabeter från Afrika. Jag är ledsen att göra dig besviken men den största majoriteten av invandrare är, som bekant, hemvändande svenskar. Av det som är kvar är det kanske en tiondel som är analfabeter om ens det.

   Sedan ser jag att din länk innehåller ett gäng fördomar, som ex. utdrag ur en helig skrift, vilket gör den rakt av till rasistisk propaganda.

   Så, som sagt, du är rejält full av både skit, fördomar och desinformation. Ha en bra dag. :)

   Radera

  6. Länken jag gav innehåller källförteckningar (typ scb, aku eller mig.verket). Ditt svar innehåller inga källförteckningar (typ scb, aku eller mig.verket)...

   Den största enskilda gruppen av invandrare är anhörig-invandrarna, inte hemvändande svenskar (som ju redan har ett medborgarskap och inte därför ska räknas som invandrare utan hemvändare.), en person som har medborgarskap och växt upp i Sverige kan ju aldrig bli invandrare. Då använder man inte ett adekvat språkbruk, men man hoppas ju, precis som wertigon gör, kunna blanda bort frågan genom de vilseledande formuleringarna. Det kan du enkelt ta reda på genom att surfa in på Migrationsverkets hemsida. Migrationsverket själva har ju sagt att hemvändande svenskar INTE ska räknas med i invandringsstatistiken.

   Angående utvandrare så har du exemplet med busslaster, Den tar inte upp personer som dött, men inte heller personer som fötts. Så jag antar att de tar ut varandra ganska bra.

   Du kanske missade sidan som hade rubriken "Specialist-invandring hjälper, mass-invandring stjälper."? Där förstår man vad som skapar inkomster och vad som inte gör det. Analfabeter eller personer med högst förgymnasial-utbildning (ca 60% av alla asylsökande + deras anhöriga - största gruppen av invandrare) kommer ju INTE att skapa inkomster till det svenska samhället utan utgöra en belastning för socialförsäkringssystemen. Klarar inte wertigon att skilja på olika typer av invandrare? Ska vi plocka in vem som helst i landet utan att kontrollera vilka de är och/eller vad de har för bakgrund? Som nu saknar 90% av de asylsökande identitetshandlingar...

   Du försöker påvisa att jag skulle fara med desinformation och skitsnack, men det är inte jag som struntar i ords betydelse (t.ex. de viktiga skillnaderna mellan flyktingar och asylsökande, invandrare och hemvändare), "glömmer" att ta med viktiga aspekter; som hur ett stort inflöde påverkar våra välfärds-inrättningar såsom skola, vård och rättsväsende eller påstår att Sverige bara tar emot vinstlotter (konstigt att INGET annat land insett detta..)

   Utdrag från aggressiva erövrings-ideologiers "heliga skrifter" är väl i högsta grad relevanta då vi är i färd med att adoptera stora grupper som tycker att den "heliga" skriften väger tyngre än svensk lagstiftning. Det är aldrig rasism att kritisera religiösa utövare och deras beteenden. Då använder man inte heller där ett adekvat språkbruk, ordet du söker är "blasfemisk propaganda". Blasfemi är inte detsamma som rasism.

   Övriga läsare av detta kommentarsfält får nog avgöra vem som sprider desinformation och vem som är full av skit och fördomar. Jag litar inte ett dugg på ditt omdöme eller din förmåga att analysera information och dess källor.

   Radera
  7. Och, arbetslösheten:

   Har du 10 personer men bara 8 jobb på, låt oss säga en liten ö, sen tillför du 5 personer och skapar 3 nya jobb. Ja, då har ju de 2 som inte hade jobb tidigare fått jobb + ytterligare 1. Men det sammanlagda antalet arbetslösa är ju fler än det var innan du tillförde nya människor till ön.

   Att du inte begriper sådan enkel kausalitet gör att jag tvivlar på din intellektuella och analyserande förmåga.

   Pelle Wertigon har först tillägnat sig en ideologi,
   sen ska verklighetens problem förklaras och lösas utifrån denna ideologis förutsättningar. Medan jag först tillägnat mig verkligheten, och sedan försöker hitta lösningar och ideologier utifrån verklighetens förutsättningar. Det är den största skillnaden mellan oss Pelle.

   Radera
 6. S kommer att tappa enormt med väljare till V om S+M blir verklighet.

  SvaraRadera
 7. Till en början, ja. Men de hoppas kunna leverera under de fyra åren till nästa val. Väljarnas minne är kort.

  SvaraRadera
 8. http://sv.wikipedia.org/wiki/Riksdagsvalet_i_Sverige_2002

  SvaraRadera
 9. Jag har redan satsat pengar på att det blir en S&M-regering. Det spelar ingen roll vad man röstar på. Med en S&M-regering kommer folk på alla sidor att bli förbannade och känna sig överkörda - då de till sist inser vad svensk "demokrati" innebär. Motsättningarna i Sverige syns redan nu. Från och med måndag kommer de komma fram på allvar.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.