2014-09-07

Vem kan man rösta på?


I princip är alliansen, sossarna och (SD) otänkbara alternativ i riksdagsvalet. De står bakom massövervakningen av svenska folket. De har inskränkt den svenska offentlighetsprincipen, bara för att EU sagt åt dem att göra det. Sådant skall de fan inte komma undan med.

(V) och (MP) går bort av andra skäl. (De är tokiga.) Här följer några möjliga alternativ...


Den som vill rösta borgerligt (om inte annat så för att stoppa de rödgröna) och bor i Stockholms stad kan rösta på centerns riksdagskandidat Sofia Arkestål. Hon är en stabil libertarian som jag faktiskt tror kan stå emot partipiskan. Detta är min personliga favorit, bland personvalskandidaterna.

Bor man i Stockholms län och tänker rösta borgerligt, då kan man kryssa moderaten Karl Sigfrid – som nu har straffats för sitt FRA-motstånd genom att ha blivit nerpetad till icke valbar plats.

Att rösta på Piratpartiet är fortfarande ett mycket bra alternativ, trots att partiet framstått som lite egenartat på senare tid. Även om (PP) inte ser ut att komma in i riksdagen är en röst på piraterna inte alls bortkastad. För om partiet får minst en procent av rösterna – då får det gratis, utlagda valsedlar i de två kommande riksdagsvalen. Vilket är oerhört värdefullt, ifall de tagit sig samman om fyra år.

Dessutom är en (PP)-röst en klar markering mot övervakningsstaten och för en stark medborgarrätt.

Och för de frihetsvänner och libertarianer som vill rösta med helt rent samvete finns Klassiskt Liberala Partiet som ett utmärkt val.

Så det saknas inte alternativ för de frihetsvänner som trots allt tänker stödja systemet genom att gå och rösta.

(Det är även en sammanställning över frihetliga kandidater på gång på www.kryssafrihet.se – även om den sidan inte verkar vara på banan ännu.)

61 kommentarer:

 1. Du missar att Arkestål kandiderar för centerpartiet som är ett av de mest icke-liberala partierna. Säger bara Crony capitalism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje gång jag ser Annie Lööf tänker jag på hur hon och Federely sålde ut vår integritet för makten. Jag lovar att aldrig rösta på deras parti.

   Radera
  2. Lööf och Federley är på något sätt värst, de har två ansikten... Att SD vill ha verktygslådan för att övervaka terrorister är det ju ingen som blir förvånad över. Då är centerpartisternas lismande lögner värre, först var de "sååå emot FRA", sen när makten hägrade vände de sig 180grader och sålde ut alla som personkrysset dem. Riktigt vidriga as då de insett övergreppet men röstade för det ändå...

   Radera
  3. Det gjorde det för makten och lönen helt enkelt. Lätt att låta NSA och FRA avlyssna andra om man själv får 130 000 i månaden för besväret.

   Radera
 2. Eller så kan man låta bli att betala skatt. DET är en röst parasiterna kommer lyssna på.

  SvaraRadera
 3. Rösta på SD.. 7 partier vill ta hit 340.000 människor trots enorm bostadsbrist och massarbetslöshet på 10 %.. ser man inte att "kejsaren är naken" är man bra blind..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Massarbetslösheten beror inte på invandrarna och skulle sett ännu värre ut om vi inte hade invandring. Invandrare kan inte "stjäla" våra jobb och hade du läst stats- och företagsekonomi skulle du också förstå varför det faktiskt är så.

   Bostadsbristen är däremot ett mer akut problem, men bostadsbristen är endast påtaglig i vissa delar av landet. Andra delar, främst glesbygdskommuner, har massvis med bostäder som gapar tomma. Lösningen på invandringsproblemet är således enkel - sätt invandrarna i glesbygdskommunerna! Vilket man också redan gör idag...

   Slutligen, dessa 340 000 människor, det låter mycket men sett över fyra år är det faktiskt inte så illa. Notera att det kommer dö c:a 450 000 invånare under samma år, och sedan finns det även folk som flyttar från Sverige - c:a 200 000 under denna period.

   Vi kommer alltså netto se c:a 650 000 människor som inte längre bor i Sverige om fyra år. Att hävda att vi då inte kan ta emot hälften av det under samma period är ju helt klart en myt.

   Radera
  2. Fast invandrarna bidrar till arbetslösheten genom att vara icke-anställningsbara. Så du har bara hälften rätt, invandrare konkurrerar inte ut svenskar från arbetsmarknaden däremot kostar de massa pengar.

   Radera
  3. Wertigon:

   Bland de som flyttar utomlands finns även de Söderhamnsungdomar som blir bussade av kommunen till Norge (långt från familj och vänner) för att söka jobb där, då kommunen har en hög arbetslöshet och inte kan erbjuda ungdomarna jobb.

   Samtidigt tar de emot flera busslaster med o-anställbara analfabeter från tredje världen.

   Logik much?

   Den revolutionära kommunisten på SVT som skräddarsydde reportaget om den arbetslöse solcells-ingenjören, visade ju med all önskvärd tydlighet att det var inte hans hudfärg som gjorde att han inte fick jobb. Det var pga att han dels inte vill flytta från Sthlm, dels är marknaden mättad när det gäller hans smala inriktning men framförallt pga av att han knappt kunde varken göra sig förstådd eller förstod vad andra sa på svenska.

   Får också be att påminna den supernaiva wertigon om Migrationsverkets numera löpande saldo (saknas 48miljarder nästa mandatperiod, vad ska du dra in på?), de svårintegrerade återvändande IS-jihadisterna och de sociala spänningarna som stiger i samhället pga av det EXTREMT höga inflödet, förorterna brinner återigen nu, de var kanske sugna på dialogkorv iofs..

   Nordens asylmottagande 2014: http://korta.nu/pL

   Radera
  4. Majoriteten av de asylsökande har dessutom högst förgymnasial utbildning eller mindre. Den största gruppen invandrare är anhöriginvandrarna, de med riktiga flyktingskäl utgör endast ca 10-15% av det totala inflödet. SD motsäger sig inte arbetskraftsinvandring av efterfrågad kompetens som saknas i Sverige, SD motsäger sig inte att vi tar emot flyktingar (flyktingar enligt FNs kriterier, f.n. ca10% av alla som kommer till Sverige varje år). Det klarar vi av.

   SD har ju den vettigaste lösningen på integrationsproblemen; nämligen lägga inflödesnivåerna i paritet med våra grannländer. Då kommer integrationen inte vara ett problem. Det skulle i stort sett räcka med de integrationsverktyg som finns idag. Problemet är att dessa integrations-"verktyg" inte fungerar när inflödet är så extremt som Sveriges.

   Jag ser ingen integrationspolitik som kan klara av de oansvariga hög inflödena av människor från tredje världen. Vore ju så att säga skillnad om det var europeiska människor med utbildning och jobb som kom i dessa mängder, nu är det inte så, det är oftast analfabeter och personer med starkt klantänk och religiösa fixeringar som omöjliggör en vettig integration.

   Kom ihåg vad Mona Walter skrev om vad som predikades i Göteborgs moskéer. Hur ska människor som inte VILL bli en del av svenska samhället kunna integreras? Är det önskvärt med parallella, klanstyrda samhällen som polisen och svenskar inte vågar besöka. S.k. No go-zones, som i t.ex. Frankrike. Ska polisen gå in i de områdena måste de anta närmast militära formationer och utrustningar.

   Sen undrar jag om inte vanligt folk egentligen tänker på integrationsformen assimilering när ordet integration nämns? Kort o gott: Ta seden dit du kommer.

   Radera
  5. "Det finns många möjliga kandidater som kan efterträda som ledare för rörelsen.

   Ett möjligt namn är Fuad Shangole, som under tolv år bott i Sverige och verkat som imam i Stockholmsförorten Rinkeby."

   http://www.svt.se/nyheter/varlden/splittrat-al-shabaab-utan-godane-kan-leda-till-okad-terror

   http://www.nbcnews.com/news/world/salafist-muslim-group-forms-sharia-police-patrol-germany-n196421

   - Det finns redan i Sverige. Om du är kvinna kan du prova att gå in på ett café i Rinkeby Centrum. Du blir strax ombedd att avlägsna dig. Många har försökt, googla cafe, rinkeby, kvinna så får ni se. Om du är ung flicka i Rinkeby kan du försöka gå på disco eller fest, utanför lokalen står gentlemän och upplyser dig om den rätta vägen istället.

   Radera
  6. @Jahaja: Men så ge invandrarna utbildning så de kan vara anställningsbara då? Det skulle kosta mindre att utbilda arbetskraft som redan finns i Sverige, än att ta in den utifrån.

   Fler människor ger fler jobb. Det är i stort sett varenda nationalekonom överrens om.

   @Amnexis: Så sätter han iång igen med oändliga tirader om anekdoter, halvsanningar och fördomar. Nä, orkar inte den här gången heller. Ha de bra!

   Radera
  7. Wertigon:

   Kanske bättre att erkänna att du inte har några bra argument, men du kunde inte ge mig sista ordet?!

   Radera
  8. Wertigon:

   Men du får gärna peka på vad som är halvsanningar?

   Och den information som du hittar på centerpartiets anit-sd kampanj-sida, är den verkligen inte vinklad, utelämnar viktiga uppgifter? - Du försöker i vanlig ordning skönmåla den destruktiva massinvandringen, jag köper det inte.

   Faktiskt ganska många nu som inte köper det, och fler blir vi varje dag...

   Radera
  9. Fördomarna och anekdoterna är det wertigon själv som står för...

   Radera
  10. Och som vanligt har Wertigon ingen plan för hur de som INTE VILL integreras i Sverige ska hanteras. Han är en tröstlös optimist, det får man ju säga, men det kommer inte hjälpa honom framåt i den nuvarande migrationspolitikens återvändsgränder.

   "Fler människor ger fler jobb. Det är i stort sett varenda nationalekonom överrens om."

   Jaha, några namn? Eller är det Sandviken-rapporten du tänker på? Konstigt att inget annat land i världen insett att oansvarig massinvandringspolitik är ett sätt att bli rik på? Adoptera halva Mellanöstern är en vinst? Jojo, vi får väl se...

   http://affes.files.wordpress.com/2014/09/svart-vit_fakta_val_2014.pdf

   Radera
  11. Wertigon, jag är nationalekonom (eller, jag har en ek kand men det är ju mer än 99,9% av befolkningen eller så). Visst finns det skalfördelar men samtidigt leder större organisationer (länder) till mer overhead och byråkrati. Jämför företagsfusioner, det är enkelt att peka på dubblerade funktioner som borde kunna rationaliseras men det är svårt att uppskatta den extra interna friktionen en större organisation innebär (och som ofta är mer omfattande än rationaliseringsvinsterna). Så nej, ett större land innebär inte automatiskt lägre arbetslöshet. Faktum är att det förmodligen är tvärt om. Välskötta små länder (Norden, Nederländerna, Schweiz, Österrike mm) har typiskt lägre arbetslöshet än tex Storbritannien, Frankrike (som kanske inte är så välskött?) eller Polen. Tyskland är undantaget.

   För övrigt går det för många människor inte att utbilda bort bristen på anställningsbarhet, se tex http://www.realtid.se/ArticlePages/201408/26/20140826110614_Realtid647/20140826110614_Realtid647.dbp.asp

   Radera
  12. Stefans Löfvens förslag om att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i hela EU 2020 är både märkligt och svårt att genomföra. Sveriges arbetslöshet drivs av svensk invandringspolitik, punkt. Det är därför Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt kan ha diskussioner om hur antalet sysselsatta har ökat samtidigt som arbetslösheten stiger. För att ge oss den lägsta arbetslösheten i EU krävs en lägre invandring, något som Stefan Löfven inte velat gå till val på.

   I annat fall får väl Stefan hoppas att den ekonomiska krisen i omvärlden blir så illa att Tyskland, Österrike, Nederländerna, Danmark och andra får så höga arbetslöshetssiffror att Sverige kan gå förbi. För några trovärdiga förslag för hur arbetslösheten ska sjunka i stor skala till följd av Socialdemokraternas regeringsinnehav, det finns inte.

   Moderaternas förslag med 50 000 nya jobb fram till 2020 är ett av få förslag som är någotsånär realistiskt, problemet är bara att Sverige redan har en arbetslöshet nära 380 000 personer. Samtidigt aviserar migrationsverket att 340 000 människor kommer att söka asyl i Sverige under mandatperioden, varav närmare hälften kommer att beviljas. Ett antal som bara utgör en delsumma av den totala migrationen.

   Om vi utgår från att bara 25 % beviljas asyl skulle det fortfarande innebära en ökning med 85 000 nya invandrare som går direkt ut i arbetslöshet, alltså betydligt fler än de 50 000 jobb som Alliansen ska skapa, och det fram till 2020, inte under den kommande mandatperioden.

   Radera
 4. Max har rätt. Aldrig mer centern. De har röstat för alla övervaknkngslagsr de kunnat. Plus Nuon plus att de vill stänga Bromma flygplats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill de verkligen det? Ingen koll men såg SvDs genomgång, då ville mp och v stänga, sossarna i sthlm ville stänga men inte rikssossarna, de borgeliga och sd ville ha kvar flygplatsen. Inte för att jag tänkte rösta på dem ändå, blir KLP i riksdagsvalet och troligen M i kommun och landsting.

   Radera
  2. Max har rätt. C vill stänga men har kommit överens med de övriga i alliansen att inte kräva det.

   Radera
 5. Man skulle kunna se det så här: en röst på C är en lika stark signal för övervakningsstaten som en röst på pp är emot.

  SvaraRadera
 6. Driver Arkestål någon kampanj då? Googlade henne och hittade hennes kampanjsida. Uppdaterad senast i mars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon kampanjar kanske på krogen.

   Radera
 7. PP har råkat i klorna på socialliberaler (alltså socialister). En röst på dem är en röst på mer av samma. Det är inte för inte de har den ökände socialliberalen Jerlerup i sina led. Bättre att inte rösta alls och därmed visa att det politiska systemet saknar legitimitet. För ärligt talat spelar det ingen roll vad man röstar på, totalitär socialliberalism blir resultatet i vilket fall.
  /skatt

  SvaraRadera
 8. Annonym: Jelerup har väl lämnat partiet efter haveriet om inskränkt yttrandefrihet. Anna tog ner honom på jorden rätt brutalt.

  SvaraRadera
 9. Jelerup skrev nyss på Facebook att han skulle rösta på C.

  SvaraRadera
 10. Varför bryr ni er så mycket om Jelerup? Han är en ex EAP:are och Liberaldemokrat som när det gått dåligt där letat efter ett nytt parti att försöka synas i. Det blev PP. (Ny tycks han ha blivit centerpartist. Precis som Arkestål föresten som också var aktiv i Liberaldemokraterna samtidigt som Jelerup)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Arkestål var medlem I Liberaldemokraterna kan hon knappast vara klassisk liberal? LD var ett utpräglat socialliberalt parti.
   /skatt

   Radera
 11. Ja, jag håller med om att Jelerup är en mupp. Han har dock ställt till med en hel del skada internt genom att skapa dålig stämning. Bland annat genom ideliga kampanjer mot att Christian Engström pratar om "nätfrågor" som fildelning och integritet istället för om Jelerups favoritfrågor (psykisk ohälsa och de USA-kontrollerade "rasisterna" i Kiev). Tyvärr var många i partiet alldeles för snälla och lät hans iderliga havererande fortsätta (vet flera som lämnat partiet pga Jerlerup) ända tills att det inte gick längre. Men nu är han borta.

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Hax: Du säger att man skall rösta på Sofia Arkestål. Men är det en seriös kandidatur hon driver?. Hon har inte skrivit något på sin blogg på flera månader (sedan Almedalen). Jag har inte sett en enda affisch (men en hel del från andra centerkandidater) så hon tycks inte driva kampanj på det sättet heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du Israel-vän finns det bara ett parti att rösta på...

   Radera
  2. Någon centerpartist var ute och spred antisemitism - fick vara kvar på listan

   Radera
 14. PP är ett ruttet kadaver dit alltfler otäcka kryp och kvasiintellektuella asätare söker sig..

  SvaraRadera
 15. Jag var på en aktivitet i Lund som Jelerup var med på i våras. Han ville då (eftersom F! gick bra i opinionen) att vi skulle lägga om kampanjen och istället säga att piratpartiet var ett feministiskt parti... Sedan var det en massa konspirationssnack.

  SvaraRadera
 16. Rationalitetspartiet07 september, 2014 13:58

  Snarare vill jag säga att det är viktigt att INTE rösta på Piratpartiet. Den inkompetenta partiledningen under den maktfullkomliga Anna Troberg behöver ett svidande nederlag, typ 0,1 procent av rösterna, för att få dom att tappa modet och ge upp. Sen kan man tvinga bort den nuvarande klicken av extremvänster som har kapat partiet och starta om med ett nytt team av högerpirater.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen, sker detta kommer jag kanske tillbaka till PP.

   Radera
  2. Kan bara hålla med, tyvärr.

   Radera
  3. Jag vill varken ha höger- eller vänsterpirater. Så fort ledningen i PP fattar det så får de min röst igen...

   /A

   Radera
  4. Med högerpirater i ledningen så blir politiken neutral. Endast vänsterns drängar som inte kan låta bli att pilla in en massa vänsterfrågor stup i ett. Genusdoktrinen, värdegrundutbildningar etc visar också att vänsterns vurm för åsiktsuppfostringen är stark.

   Radera
 17. Den som vill stödja demokrati i sitt land rent generellt bör alltid rösta på ett parti som inte har någon som helst chans att hamna i dess regering.

  De fem viktigaste uppfinningarna i mänsklighetens historia är a) konsten att göra upp eld, b) hjulet, c) koordinatsystemet (grunden för all modern matematik), d) förbränningsmotorn och e) opposition (rätten att säga emot de som bestämmer utan att drabbas av repressalier).

  Av dessa är opposition den allra viktigaste, t.o.m viktigare än den demokratiska ritualen i sig själv, för utan opposition finns det ingen demokrati. Regelbunda val är främst ritualer. The winner takes it all är också en form av ritual. En regering är något som alla länder har, både demokratier och diktaturer. Det som skiljer dem åt är att demokratier har legal opposition, ju bredare och mångfaldigare desto bättre.

  Den som inte kan förmå sig att rösta på något etablerat parti eftersom hen anser att de alla har svikit sina ideal för maktens sötma, den personen kan ändå stödja demokrati i sitt land på rent principiella grunder genom att rösta på något mindre parti som försöker föra upp någon ny fråga på dagordningen.

  En fluga gör som bekant ingen sommar. En regering gör ingen demokrati. Det är opposition(er) som är kärnvärdet i demokrati. Själv tänker jag rösta på Piratpartiet och personkryssa Christian som ett sent tack för hans insatser i Europaparlamentet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Jag röstar på PP nu också. Att rösta på m, fp, c, kd, och s är att rösta för övervakningssamhället. Resten av partierna är för vänster för min smak.

   Radera
 18. Varför stödjer du inte Partiet De Fria? De är minst lika libertarianska som PP numera, och har en större organisation än LP har i nuläget.

  SvaraRadera
 19. Valet är givet, Liberala Partiet.

  Att ett stort antal andra människor röstar på en antiliberal politik kan inte vara utgångspunkt för hur jag ska lägga min röst.

  www.liberalapartiet.se

  SvaraRadera
 20. Men snälla Henrik. Vad är detta? en centerpartist och en moderat? Från övervakningspartierna....

  SvaraRadera
 21. Ni är alla fastnat i ett system där ni betraktas som barn/undersåtar utan rösträtt genom att delegera bort er makt. Lycklig är den som har makt över sin vardag. Ta er i kragen och rösta in flytande demokrati, så kan ni utöver delegera till ert favoritparti rösta direkt när det kniper. T ex i frihetsfrågor.

  SvaraRadera
 22. Glöm inte att en röst på ett Alliansparti (oavsett om man kryssar SIgfrid eller Arkestål) är en röst på Reinfeldt och Ask. De kommer båda om de kommer in rösta för att de som du kämpat emot på heltid i många år nu får förnyat förtroende. Tänk själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En röst på Arkeståhl är en röst på Ask

   Radera
 23. Jag förstår dem som röstar på PP även om det ser mörkt ut. Jag kommer att göra det själv. Christian Engström gjorde ett utmärkt jobb i Byrssel och Rick har gjort bra saker i Sverige. Jag förstår också dem som röstar på MP, och SD (även om jag inte håller med). Jag förstår dem som röstar på sossarna för att bli av med skatan Ask och USA-knähunden Bildt. Jag kan dock inte förstå dem som röstar på centerpartiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En röst på "såssarna" är lika mycket en röst på medlöpare till de Amerikanska brotten mot de mänskliga rättigheterna som en röst på (M). Bodström fick ju ett fint jobb i det stora frihetslandet efter tillslaget mot PB och utlämnandet av folk med beviljad asyl till Egyptien, till exempel.

   Jag har lika svårt att förstå varför man röstar på nationalsocialister...men antar att man bara kan hänvisa till HAX tidigare postning om att valboskapen inte röstar rationellt.

   Radera
  2. Det viktiga är att man inte röstar på övervakningspartierna

   Radera
  3. SD är socialkonservativa enligt dem själva och gymnasiets läroböcker i samhällskunskap.. men Matte vet förstås bättre och drar till med Hitlers nationalsocialister (för det låter ju inge vidare..), konstigt då att de nyutgivna läroböckerna i Samhällskunskap 1-3 inte klassat SD som Hitler... eller kanske inte så konstigt ändå...

   Tönt!

   Radera
 24. http://affes.files.wordpress.com/2014/09/svart-vit_fakta_val_2014.pdf

  SvaraRadera
 25. I Danmark råder just nu stor oro över den jättesatsning på ökad invandring som Fredrik Reinfeldt lanserat under valrörelsen. Oron är så stark att den danska socialdemokratiska justitieministern Karen Hækkerup överväger att läxa upp regeringen i Sverige och förklara att den svenska invandringssatsningen är ohållbar.

  http://www.b.dk/politiko/danske-politikere-bekymrede-for-flygtningestroem-til-sverige

  SvaraRadera
 26. Och Karl Sigfrid röstade i praktiken *för* FRA lagen. (Genom att radera en röst *mot* FRA). Samma sak. En svikare är han med.
  Och att en röst på honom är en röst för Bildt och Ask.

  SvaraRadera
 27. Konstigt att Hax inte tar upp det viktigaste skälet att rösta PP. Om PP får mer än differensen mellan blocken kommer de etablerade att fatta att de kunde fått majoritet om de varit med integritetsvänliga. Sådant fungerar. Se ex vad UKIP gör i UK

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken grupp satt PP med i EU-parlamentet?

   Vilken grupp sitter SD med i EU-parlamentet?

   Radera
 28. Så här blev det...
  http://henrikalexandersson.blogspot.se/2014/09/och-jag-rostade-pa.html

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.