2014-10-07

Civil Forfeiture - Snart även i ett EU nära dig?Last Week Tonight with John Oliver: Civil Forfeiture

Detta är absurt. Och upprörande.

Det förvånar väl ingen att möjligheten till sådant här diskuteras även i EU. Fast här kan det komma att bli ännu snurrigare – med ett slags "europeisk beslagsorder" där låt säga bulgariska myndigheter kan göra anspråk på din egendom. Vad kan väl möjligen gå fel?

[Youtube»]

3 kommentarer:

 1. Rationalitetspartiet07 oktober, 2014 22:26

  Jättebra med en komiker som tar upp allvarliga frågor. Jättekul i sin absurditet.

  Grundvalarna för den demokratiska rättsstaten är på väg att fullständigt sopas bort, och detta har pågått i årtionden. Värst är det i den fascistiska polisstaten USA, men EU är på väg åt samma håll.

  Här är ett annat fruktansvärt skrämmande exempel. Police Brutality i USA. Ferguson var inget undantag. Polisen i USA har dödat över 5000 människor sedan 9/11. I nästan alla dessa fall går poliserna fria, eller får något symboliskt disciplinstraff eftersom utredningen av händelserna görs av - polisen själva. Siffrorna i andra stora västländer ligger kring några dussin.

  Här är en sammanställning av YouTubeklipp som får en att fullständigt koka av raseri och vrede. Tittar man på dessa filmer är det uppenbart att det är rena avrättningar. Mord! Polisens standardursäkter: "den misstänkte hade en kniv" (helt ofarligt för en polis som står 10 meter bort), "den misstänkte var beväpnad och var på väg att skjuta tillbaks (inget vapen påträffades). osv.

  Filmerna visar poliser som vid gripanden sätter uppåt 10 kulor i kroppen på den misstänkte, sen står fem modiga poliser i skyddställning några meter från den döende kroppen i flera minuter, de går fram, och sätter handbojor på liket, ingen ambulans tillkallas, inga försök att göra första hjälpen görs.

  http://www.emancipatedhuman.com/2014/10/06/police-brutality-just-another-isolated-incident-right/

  Sen ska vi inte glömma bort den absurda militariseringen av USAs polis, där Pentagon delar ut tung militär utrustning som godis till glada polischefer.

  För några år sedan hade HAX ett fotomontage med Star Wars Stormtroopers på en vanlig gata med texten "Fascism, did you think it would be this obviuos?" (om jag kommer ihåg rätt).

  Svaret på den frågan är idag ja: det är exakt så uppenbart, USAs polis börjar mer och mer se ut och agera som något ur en dystopisk Sci-Fi mardröm, typ Hunger Games II.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rationalitetspartiet07 oktober, 2014 22:33

   För mera skrämmande bilder, gör en Google image search på: police militarization och därefter police brutality

   Radera
 2. Wow. Och jag som trodde ägenderätten var helig i USA. Tydligen inte.
  PS Oliver är lysande.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.