2014-10-25

Den intressanta samhällsdebatten finns på nätetThe Young Turks: Sam Harris and Cenk Uygur Clear the Air on Religious Violence and Islam [Direktlänk»]

11 kommentarer:

 1. Lite långt, kanske. Men det är ju lördag...

  SvaraRadera
 2. Såg den precis. Mycket bra. man undrar vilken TVkanal som skulle göra något liknande. BBC kanske men få andra.

  SvaraRadera
 3. "Den intressanta samhällsdebatten finns på nätet"
  - Mycket riktigt!

  Sam Harris, Ben Affleck hos Bill Maher diskuterar islamism:

  http://youtu.be/vln9D81eO60

  Bill Maher: Liberals Afraid to Criticize Islam & be Called Racists:

  http://youtu.be/XA64SX_52m8

  Ayaan Hirsi Ali and Douglas Murray vs Zeba Khan and Maajid Nawaz, intelligence squared-debate:

  http://youtu.be/zUGmv5TGaTc

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är också detta som är en del av problemet, man måste i dagens väst typ ha doktorsgrad inom islamstudier och muslimsk demogafi- och åsiktsstudier för att få kunna kritisera islam utan att kallas nazistrasist. Men ändå så kommer Sam Harris inte undan epiteten...

   Väl researchad artikel av Nima Gholam Ali Pour om Den groteska jämförelsen mellan 30-talets antisemitism och den påstådda "islamofobin" av idag:

   http://nimatown.blogspot.se/2014/10/den-groteska-jamforelsen.html

   Radera
 4. Jag har bara sett hälften, men Harris har redan tydliggjort sin ståndpunkt så jag tror mig förstå den.

  Ateismen är självklar. Kritiken mot religiösa skrifter är inte det väsentliga utan de handlingar som människor utför med hänvisning till en skrift och med stöd i dess text.

  Ett mycket bra samtal.

  SvaraRadera
 5. Ett mycket intressant samtal där jag tycker Sam Harris går segrande ur, trots att Cenk Uygur har en del tänkvärda invändningar så blir ju kontentan att Islam är en särskild företeelse som kräver uppmärksamhet och åtgärder.

  30 minute debate: Does Islam teach to rape women captive of war? Robert Spencer vs. Nadir Ahmed

  http://youtu.be/aBbm9_sixfU

  Här tas ett exempel upp där en kuwaitisk kvinna uppmanar en manlig bekant att åka till Tjetjenien för att tillfångata kvinnor att använda som sexslavar för att tillfredsställa sin abnorma lusta för sex. Detta händer i vår tid, med stöd direkt från koranen och islamska skriftlärda.

  SvaraRadera
 6. Bra att det kommer nåt vettigt från TYT. ;-)

  SvaraRadera
 7. Råd för den som vill titta på detta men kanske väljer att inte göra det pga av längden av samtalet.
  titta på de sista 8 min, börja vid 2h52minuter.
  jag skulle faktisk rekommendera alla att börja med de sista 8min och sedan titta på resten. det gör att man förstår bättre var Sam tar sin utgångspunkt från.

  SvaraRadera


 8. Varje gång jag läser nyheter om den misslyckade invandringen till Sverige, blir jag allt mer övertygad om att Sverige lever på lånad tid. Hela det svenska systemet har med massinvandringen förskjutits så nära ruinens brant att det är bara frågan om år förrän man störtar ner i djupet. Javisst är marken ännu stadig under fötterna även om man lever nära kanten till djupet. Men ta ett felsteg till och katastrofen blir ett faktum.

  Just det att man ännu har fast mark under fötterna gör att svenskarna har en illusion om att allt är väl med massinvandringen. I verkligheten balanserar hela det samhället på en smal stig utefter ruinens brant, mellan liv och död.

  Sveriges problem är inte bara den gigantiska ekonomiska bördan invandringen blivit. Problemen är mycket större än så och ligger i den totala upplösningen av det sociala livet i Sverige. Samhällets kohesivitet, eskalerande segregation, etniska konflikter och revirtänkande är något som inte existerade för bara några årtionden sedan. Men nu är dessa fenomen vardag och Sverige på väg att splittras upp i etniska enklaver i snabb takt.

  Samtidigt har myndigheterna och politikerna i allt väsentligt redan gett upp och gör inget för att förhindra splittringen. Miljard efter miljards slösas på lyx åt invandrarna i hopp om att grundproblemet med invandrarnas inkompatibla värderingar skall försvinna av sig själv. Man lånar lite mera tid för dyra pengar och hoppas att ett landsomfattande samhällshaveri skall kunna undvikas en liten stund till.

  Faktum kvarstår dock; man kan inte leva på lånad tid i alla oändlighet. Problemen med invandringen försvinner inte utan jäser under ytan tills allt spricker.

  SvaraRadera
 9. En vanlig svensk begravning - 5:30 in i klippet och framåt- och Sverige är utan islamister?

  http://youtu.be/GTeOAAKe6cc?t=5m30s

  SvaraRadera
 10. Snubben från Young Turks ljuger när han säger att de är noga med att inte ge missvisande bild av andras ståndpunkter. Debunk finns här: https://www.youtube.com/watch?v=Cx_4svbYaDE

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.