2014-12-05

Vad tycker SD om arbetskraftsinvandring, egentligen? Och varför?


Sverigedemokraterna säger att de inte är främlingsfientliga eller rasistiska. De säger att deras parti har nolltolerans mot rasism. Och de vill ge en bild av att de "bara" vill hantera en praktiskt besvärlig flyktingsituation.

Samtidigt kommer blandade signaler. I en debattartikel inför budgetomröstningen skrev SD:s vikarierande partiledare Mattias Karlsson så här på SVT Opinion...
"Vi kan redan idag konstatera att det genom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet finns en majoritet i riksdagen för reglera arbetskraftsinvandringen och kasta den migrationspolitiska överenskommelsen i papperskorgen."
Vänta nu! SD kan alltså tänka sig att göra upp med S och V för att begränsa arbetskraftsinvandringen?

Det vill säga att de vill stoppa människor som har jobb, som kommer att betala skatt och som är beredda att bidra till svensk ekonomi?

Så bakvänt. Så dumt. Hej då, svenska IT-undret. Hej då, forskningslandet Sverige. Hej då, tillväxt.

Om SD vill stoppa människor som är beredda att komma hit och göra rätt för sig – vilka skäl har de? Jag kan knappast se något annat än att de tycker illa om utlänningar. Det vill säga att SD nog ändå är främlingsfientliga, eller möjligen rasister.

Här är en fråga där jag misstänker att SD inte har sina väljare med sig.

111 kommentarer:

 1. Tror du är lite fel ute nu. Arbetskraftsinvandring kommer fortsätta på områden där Sverige har brist på kompetens. Så har jag uppfattat SD:s politik. Alltså kommer inte folk få komma till Sverige och ta jobb som diskare eller städare. Sånt kan våra egna arbetslösa göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men folk som kommer hit och jobbar bidrar ju till vår ekonomi, till våra skatteinkomster och till vår tillväxt.

   Jämför med polackerna i UK. De är mer lönsamma för samhället än britterna själva.

   Radera
  2. Det är bättre för vår ekonomi och en pursvensk eller gammelinvandrare får lediga okvalificerade jobb än om en arbetskraftsinvandrare får dessa jobb. Att ovannämnda grupp inte vill ha sådana jobb är en myt har en bekant som har städbolag han fick 1002 ansökningar på en 75% tjänst som städare

   Radera
  3. Att McDonalds erbjuder jobb mot betalning (runt 50.000kr) så att lycksökare på så sätt kommer in i landet och få PUT ska ej uppmuntras.

   Områden där Sverige saknar kompetens kommer inte att ha problem med SDs politik. Endast oseriösa som ovan-rapade exemplet och de som bidrar till lönedumpningen (alltså områden där människor som redan är svenska medborgare kan göra jobbet eller vi snabbt kan utbilda folk som redan bor här till) i Sverige ska nekas.

   Hur enkelt att förstå som helst...

   Ett exempel från verkliga livet: En målare blir av med jobbet då alla jobb går till lettländaren som jobbar svart för 100kr/timme, bonden som anställt letten röstar på 7-klöverpartiet. Alltså; bonden röstar på ett parti som gör det dyrare att anställa en svensk, och sen beklagar sig vederbörande att det kostar så mycket att anställa svenskar jämfört med svartjobbande letter/polacker/rumäner...

   Logiken hittar man var nånstans?!?

   Radera
  4. Klart att man inte hittar logiken någonstans när du blandar äpplen och päron. Ärpproblemet att letten vill göra jobbet till en lägre län, eller är problemet att bonden betalar svart?

   Radera
  5. Det kanske är en myt i Sverige att arbetslösa inte vill ta jobb som diskare, men i Danmark är det en realitet.

   http://www.dr.dk/nyheder/indland/2014/11/25/111824.htm

   Tänk att det kan skilja sig så mycket mellan såna två länder som annars är så lika.

   Radera
  6. Äpplen och päron är frukter som båda växer på träd, så helt olika är de inte.

   Jag tyckte jag var väldigt tydlig med problembilden. Funderade du ens över innebörden av det jag skrev eller gick du direkt till att skriva det bittra och konstiga svaret?

   Problem 1. Att letten vill göra jobbet till en lägre lön är pga att denne inte betalar svensk inkomstskatt och ej behöver försörja sin familj i det högkostnadsläge som Sverige har. Samt att många av dessa får sidoinkomster på brottslig verksamhet medan de är i landet, snatteri, inbrott där man tidigare gjort jobb etc är vanligt förekommande.

   Problem 2. Att svenska arbetsgivare inte ser att det är de själva som orsaker detta skeva system genom regleringar kring skatteuttag och arbetsvillkor.

   SD är det enda alternativet när 7-klöverpartiet hamnat i makt-trans och beter sig som mobbarsvin mot sin egna befolkning. http://avpixlat.info/2014/12/05/det-finns-inget-annat-alternativ/#more-134876

   Men. Fortsätt för all del att komma med såna infantila kommentarer så har SD extravalet i en liten ask...

   Radera
  7. Jan Andersen:

   Så vi ska importera negrer och araber som får sköta hushållssysslorna i landet?

   Det är väl fan så jävla rasistiskt det kan bli?!?!

   Radera
  8. Visst skall arbetskraftsinvandrare betala skatt. Visst skall de försörja sig själva. Visst skall de följa svensk lag.

   Men stänger vi den dörren, då återstår bara svartinvandring. Då betalas inga skatter. Då följs inga avtal, lagar och regler. Då dumpas människor i slutändan på det sociala.

   Radera
  9. Med tanke på arbetslöshetssiffrorna och alla som studerar för att de inte kan få något jobb, så bör man göra något för att de som invandrar skall kunna få ett jobb. Hade jag inte bott i detta rasistland så hade man sett till att sparka en svensk så att jag hade kunnat få arbete tidigare än efter 20 års praktikplatser och tvångsstudier i brist på en bättre tillvaro. Det borde vara lagstadgat att inkvotera invandrare så att inte en enda av dem behöver gå arbetslös och så att arbetskraftsinvandringen gör skäl för namnet. Svenskar har allt sämre betyg så de kan gott sitta och vegetera på bidrag i väntan på något städjobb.
   Och som Henrik Andersson så fint lägger fram om polacker i UK så är de så är de så lönsamma för det brittiska samhället att Cameron vill nu begränsa deras möjligheter till att få a-kasseersättning, bidrag och pensioner eftersom de invadrar ju dit för att arbeta, inte för att sitta på bidrag och det skall ju vara lönsamt med invandring. Polackerna jobbar så bra att det har vid flera tillfällen lett till misshandel av polska invandrare av rasistiska engelsmän som är så kassa att de inte får något jobb.Jag känner till polackernas situation väl eftersom jag har god kontakt med många av mina landsmän som utvandrat dit för att söka arbete och blivit kvar även om de inte hittat något eller blivit av med under den senaste tidens ekonomiska instabilitet. Det är ju inte deras fel att Cameron inte lyckas skaka fram tillräckligt med arbete. Han borde avgå och överlämna ämbetet till en polack.

   Radera
  10. Ironi fungerar rätt dåligt i text.

   Radera
  11. Var det ens ironi? Jag uppfattade det först som ironi, men sen blev jag osäker...

   Radera
 2. Så vitt jag vet handlar det om att det blir stopp för typ arbetskraftsinvandring som städare, serveringspersonal o dyl. I det fallet kan jag inte annat än att hålla med. Vi har nog dåligt med lågkvalificerade jobb som det är utan att direktimportera till dem. Dessutom lär det slå hårt mot fifflet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du. Vi som kommer ihåg hur det var vet hur fyrkantig reglerad arbetskraftsinvandring är.

   Nödvändig kompetens stoppas av facket, trots att de ingen annan kan fylla luckan. Specialiserade småföretag tvingas slå igen. Och så vidare.

   Dessutom är ditt argument konstigt. Om det finns tillgänglig låkvalificerad i Sverige - då är det ju bara en onödig kostnad att söka den utomlands. Så, i så fall kommer det inte att ske.

   Radera
  2. Hax
   Det kan ju ha att göra med att pressa ner lönerna... ;)

   Radera
  3. Vilket inte nödvändigtvis är en dålig sak. Kostnadsläget för lågkvalificerad arbetskraft är i dag så högt att många uppgifter inte utförs. (Oavsett om de skulle ha utförts av svenskar eller invandrare.)

   Titta på länder med lägre lägstalöner. Där kan man vara mer personalintensiv, mer serviceintensiv och få in människor i arbetslivet.

   Radera
  4. Stora anledningen till att infödda svenskar ratar dessa låglönejobb är för att Sverige är ett Högkostnadsland.

   Sänk skatter o arbetsgivaravgifter till att börja med är ju ett bra tips. Om du får en lett för 100kr/timmen svart anställd medan du måste lägga på minst det dubbla för att ha råd med en svensk vitt anställd, ja vad väljer man?

   Letten sover i bilen eller barack med sju andra medan de är här o jobbar 2-3 månader. De stjäl ofta materiel och den földa de konsumerar när de är här. Sen när de tjänat ihop en hacka (100kr räcker bra mycket längre i Lettland än i Sverige...) drar de hem och semestrar ett tag med familjen för pengarna. Svenska hantverkare måste bo kvar i Sverige med kostnadsläge som gäller här.

   Radera
  5. Bah! Cry me a whambulance.

   Är problemet arbetskraftinvandringen, att arbetsgivare betalar svart, eller påståd kriminalitet?

   Radera
  6. Arbetskraftsimport av städare och restaurangarbetare är ett problem då vi har en skyhög ungdomsarbetslöshet.

   Att arbetsgivare betalr svarta löner är också ett problem, särskilt då vi har lagar som förbjuder det.

   Kriminalitet kanske inte är ett så stort problem ändå? Vem gillar inte att få t.ex. inbrott och överraskningssex?

   Du argumenterar helsnurrigt och det låter som du läst för mycket liberal filosofi på Mises-forumet istället för att bege dig ut i verkligheten och kika på hur saker o ting fungerar På riktigt.

   Radera
  7. Varför skulle arbetskraftsinvandring leda till svarta löner. Det är ju i själva verket ett sätt att komma till rätta med sådant.

   Radera
  8. Jaha, konstigt att hantverkarbranschen ser att t.o.m. de svarta lönerna dumpas av alla balter som är här och jobbar svart, stjäl livsmedel, maskinverktyg o byggmaterial och sover i bilen. Ska svenska hantverkare också börja kör det racet?

   Radera
  9. Och återigen, om någon vill anställa kompetens som inte finns i Sverige så kommer det gå alldeles utmärkt även om SD hade 51% i riksdagen. Däremot inget fusk

   http://www.dn.se/nyheter/sverige/flyktingar-ges-arbetstillstand-till-latsasjobb/

   och inga importer av Somalier för att städa toaletter odyl arbetsuppgifter (Fattar inte hur ni INTE ser den verkliga rasismen i det tänket...), i.a.f. inte så länge folk som redan bor här är arbetslösa.

   Radera
  10. Ni skall alltså skrota EU:s fria rörlighet också.

   Arbetskraftsinvandring handlar om att människor i Sverige ser ett behov av eller önskar att anställa människor från icke EU-länder. Arbetskraftsinvandring handlar om att man skall ha ett (trovärdigt) arbete när man kommer hit - och att svenska avtal, regler och lagar skall följas.

   Ni vill stoppa människor som kommer hit och gör rätt för sig, tillför vår ekonomi resurser och bidrar till tillväxten.

   Radera
  11. Den fria rörligheten (som främst inneburit fler tiggare) ska mycket riktigt bort i nuvarande form. Vilken arbetskraft från övriga länder menar du vi kommer gå miste om i så stor mängd att det blir outhärdligt om vi ser till att tiggeriet stävjas?

   Nu ser jag fram emot ett bevis på att SD verkligen vill förbjuda människor som vill göra rätt för sig, att komma hit?! Du kör ju bara innehållslös semantik Henrik + att du är väldigt osexig när du spelar korkad.

   Radera
  12. Det är mycket enkelt: Ni vill inskränka arbetskraftsinvandringen.

   Det vill säga att ni vill stoppa människor som har ett jobb, som kan försörja sig, som kommer att betala skatt och som kan bidra till den svenska tillväxten.

   Radera
  13. http://www.svt.se/opinion/darfor-faller-vi-regeringen

   "Vi kan redan idag konstatera att det genom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet finns en majoritet i riksdagen för reglera arbetskraftsinvandringen och kasta den migrationspolitiska överenskommelsen i papperskorgen."

   Radera
  14. Amnexis: Du skriver vettigt ibland, när du inte massproducerar för många inlägg så man börjar undra vems blogg det egentligen är.
   Men här måste jag säga att du verkligen är ute och cyklar, här är du verkligen rasistisk genom att anklaga alla som kommer hit och jobbar för att dels köra svart sedan att vara tjuvar.

   Om det är några som gillar svart så är det svenska hantverkare för då slipper de massa pappersjobb, skatt och ansvar för vad de gör eftersom sådant bara gäller när det utförs vitt och du får kvitto.

   Min erfarenhet av polacker är att de är verkligen är arbetssamma, de fixar vad som helst däremot måste man ha någon förman (du själv eller någon anlitad) som styr dem eftersom de inte kan svenska byggregler men jobbar bra gör de och är väldigt uppskattade av de som de utför jobb åt.

   Man ser här i denna fråga att ditt rätta jag kommer ut, tråkigt jag trodde bättre om dig.

   Radera
  15. HAX: Stod inget i länken om att SD vill förbjuda arbetskraftsinvandring, bara begränsa den. Begränsa den del där mycket oegentligheter försiggår. Inte hindra en seriös firma att anställa en mexikansk kompis som vill göra rätt för sig (eller känns det så jobbigt att mexikanen kanske måste frågas ut av mig.verket i en halvtimme så vi inte får hit för mycket folk med taskig attityd till arbete och svenska samhällets sekulära lagar?). SD är inte SVP.

   Anonym: Det var tråkigt att jag gör dig besviken, men jag vidhåller att problemen inom hantverkarbranschen är verkliga, även om det såklart inte gäller alla (varför måste man påpeka det hela tiden? Är inte det självklart? F.ö. är jag anti-våldtäktsman också...). Ni generaliserar om SDare hela tiden så WTF is the problem?! Ibland måste man generalisera för att belysa ett problem inom ett visst område. Gäller ju sällan alla inblandade parter...

   Fortfarande har ingen av er presenterat något bevis eller uttalande från SD som påstår att folk som vill göra rätt för sig inte ska få jobba i Sverige (alltså inte driva omkring o tigga i två månader medan man "söker jobb"...). Mottages gärna. Jag har uppfattat det som att SD vill ta hårdare tag mot fusket och kanske hindra arbetskraftsinvandring till okvalificerade låglönearbeten. Inte hindra Henrik från att anställa sin mexikanske haXXor-vän till sin framtida podcast. Om du däremot insisterar på att du vill ha en mexikan till att klippa gräsmattan kanske du får räkna med avslag, särskilt om mexikanska gräsklippare ofta "råkar bli" arbetslösa så fort de jobbar 6 månader och fått PUT...

   Och även om SD kanske skulle vara lite för strikta i sin hållning gällande arbetskraftsinvandring så är de fortfarande det enda alternativet om man vill få slut på det oanständiga inflödet av bidragstörstande valboskap till Socialdemokraterna. Vad tror ni alla dessa lycksökare kommer rösta på för parti när de fått medborgarskap och bidragen tryter? PP? KLP? Lib.Dem?

   Att försöka angripa SD för synen på arbetskraftsinvandringen kommer inte att locka tillbaka väljare från dem eller få särskilt många att avstå en röst på SD. Större saker står på spel.

   Radera
 3. Som reglerna ser ut idag öppnar detta för massivt fusk pga obefintliga kontroller. Invandrarföretagare kan "anställa" en landsman mot en rejäl betalning där den inflyttade mer eller mindre tvingas arbeta för slavlön för att betala av sin skuld. Alternativt kan invandrarföretagaren använda detta som kryphål för att hjälpa landsmän som blir "anställda" men sen aldrig dyker upp på jobbet eller får några löneutbetalningar. Den inflyttande försvinner in i den svarta ekonomin, eller förvandlar sig till socialbidragtagare så fort som möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska lagar gäller i Sverige, som det brukar heta.

   Radera
  2. Vore bra om också svenska lagar TILLÄMPADES i Sverige oxå... Nu är det vilda västern och nollkoll!

   Att ha koll på detta betecknas f.n. som rasistiskt och nu även neofascistiskt...

   Radera
  3. När är förutsättningarna störst för att svenska lagar tillämpas? När folk under ordnade former kan komma hit, arbeta, betala skatt, bidra till ekonomin och göra nytta? Eller när enda vägen är svart- och fulinvandring?

   Radera
  4. ...eller när samhället inte har 55 no go-zoner kontrollerade av klan-tänkande islamister där svensk lag inte längre gäller?

   Tror du SD får röster för att folk inte vill att dataspecialister från Indien ska komma hit? Dröm vidare. Ta tag i tiggarproblemet och massinflödet av destruktiva religiösa och kvinnoförtryckande livsåskådningar från MENA så kommer SD tyna bort.

   Radera
  5. Arbetskraftsinvandring handlar om att människor i Sverige ser ett behov av eller önskar att anställa människor från icke EU-länder. Arbetskraftsinvandring handlar om att man skall ha ett (trovärdigt) arbete när man kommer hit - och att svenska avtal, regler och lagar skall följas.

   Ni vill stoppa människor som kommer hit och gör rätt för sig, tillför vår ekonomi resurser och bidrar till tillväxten.

   Radera
  6. Börja med att se till att nuvarande regler och lagar efterföljs så kan ni komma och snacka om avtal och regler sedan...

   Fuskarna och parasiterna ska stoppas. SD har inget emot folk som gör rätt för sig. Ett bevis (länk, citat något?) som motsäger mig vore på sin plats tycker jag.

   Radera
  7. Det är mycket enkelt: Ni vill inskränka arbetskraftsinvandringen.

   Det vill säga att ni vill stoppa människor som har ett jobb, som kan försörja sig, som kommer att betala skatt och som kan bidra till den svenska tillväxten.

   Radera
  8. Men var har du läst detta Henrik. Det låter helt felaktigt...

   Radera
 4. Den frågan vi borde ställa oss är varför S och V vill det. SD är bara opportunister...

  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. S är ett protektionistiskt skråparti.

   Radera
  2. Alla partier är protektionistiska skråpartier. T.o.m. PP..

   Tal om annat är semantik och furstespegel...

   Radera
  3. Hax, så när S vill begränsa invandringen i någon form så är de "protektionister" men när SD vill göra samma sak är de "rasister"?

   /A

   Radera
  4. Ja. S är ett parti som i stor utsträckning företräder ett särintresse, LO. SD är framvuxet ur den bruna myllan.

   Radera
 5. Precis. och eftersom det finns tillgänglig lågkvalificerad arbetskraft i Sverige - vi har hundratusentals personer (många invandrade av dessa) som är arbetslösa innebär det sannolikt att många av de som nu kommer som lågkvalificerade arbetskraftinvandrare kommer av andra skäl. Eftersom vi inte har försörjningskrav längre kan dessa dessutom ta hit familjemedlemmar som sedan får leva på skattebetalarna. Det är inte liberalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet med anhöriginvandring är att kravet på försörjningsplikt bara tillämpas i undantagsfall. Den enklaste lösningen är att man börjar tillämpa de regler som finns.

   Radera
  2. Idag är det rasistiskt och t.o.m. nyfascistiskt att tillämpa svenska regler på en invandrare...

   Lösning på det?

   Radera
  3. Att SD slutar måla in andra partier i ett hörn.

   Radera
  4. Målar SD in folk i hörn? Med det man kan läsa mellan raderna i deras partiprogram då eller?

   Eller menar du att det Expressen, SVT m.fl. säger om SD målar in de andra i ett hörn?

   Radera
  5. SD är sina egna värsta fiender.

   Om inte ett parti som vuxit fram ur den främlingsfientliga, nynazistiska, nationalistiska undervegetationen hade snöat in så förbannat på denna fråga - då hade det aldrig funnits någon uppgörelse med MP. Då hade S och M fortsatt att kasta ut även folk med goda asylskäl. Då hade vi aldrig haft någon förment massinvandring idag.

   Radera
  6. Men snälla Henrik, vilket desperat argument! Låter som när MagdadBob skyller regeringskrisen på alliansen...

   Radera
  7. http://www.di.se/artiklar/2014/12/5/debatt-m-ska-inte-fora-mps-invandringspolitik/

   Radera
  8. Hax: Ja att följa upp med resultatet av den rapporten skulle nog desarmera SD ganska ordentligt, synd att våra politiker är för fega men det får vi nog skylla den kraftig vänsterhaltande journalistuppbådet som aldrig skulle gå med på något så förnuftigt i praktiskt politik som som den rapporten framhäver.

   Radera
 6. Jag tror att SD:s motstånd mot arbetskraftsinvandring är en sak som blockerar en diskussion med vissa andra partier om problem som flyktinginvandringen för med sig.

  Droppa det fåniga motsåndet mot arbetskraftsinvandring - så kommer SD en liten bit närmare att kunna föra en saklig diskussion om annat med andra partier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saknas kompetensen i Sverige är inte SD motståndare till arbetskraftinvandring. Som fler har påpekat så ska vi inte importera städare och hamburgevändare. Skatter och regler måste göras om så att det blir mer attraktiv att anställa en svensk istället för att importera en svartjobbande slav.

   Radera
  2. http://www.dr.dk/nyheder/indland/2014/11/25/111824.htm

   Radera
  3. http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/11/21/103155.htm

   Radera
  4. Ja, danskarna har väl vant sina medborgare att negrer och araber ska städa upp skiten efter dem så då blir det ju lite gråt i början när en dansk bortklemad ungdom (som bara vill jobba med webdesign och programlederi) ska utföra jobbet. Taskig kultur och taskig attityd till arbete har orsakat detta.

   Att 7-klöver-kulturen ser ner på låglönejobb kanske har något att göra med detta? Det går naturligtvis aldrig att komma till rätta med utan måste lösas genom att importera analfabeter från MENA som ska utföra dessa jobb? Alla andra faktorer som påverkar det svenska samhället genom denna politik är alltså försumbara? 55no go-zoner där svensk polis inte längre har våldsmonopol och inte kan upprätthålla svensk lagstiftning. youtu.be/thXCb1VUBDg

   Radera
  5. Så länge det finns tillgång på arbetssökande, så länge kommer man inte att ta in varesig städare eller hamburgervändare. Det är helt enkelt inte ekonomiskt.

   Radera
  6. "S å länge det finns tillgång på arbetssökande, så länge kommer man inte att ta in varesig städare eller hamburgervändare. Det är helt enkelt inte ekonomiskt."

   Det är ju precis det jag försöker säga... ändå så gör Sverige det.

   Radera
  7. Men arbetskraftsinvandringen handlar ju inte om hamburgervändare.

   Arbetskraftsinvandring handlar om att människor i Sverige ser ett behov av eller önskar att anställa människor från icke EU-länder. Arbetskraftsinvandring handlar om att man skall ha ett (trovärdigt) arbete när man kommer hit - och att svenska avtal, regler och lagar skall följas.

   Ni vill stoppa människor som kommer hit och gör rätt för sig, tillför vår ekonomi resurser och bidrar till tillväxten.

   Radera
  8. Henrik, nu spelar du ju bara korkad. Ingen vill förbjuda en Islänning som vill komma hit och jobba på IT-firma. Det SD vill få bukt med är den oseriösa handeln med uppehållstillstånd som sköts under täckmanteln att det är fråga om riktiga jobb. När det egentligen aldrig handlar om en riktig anställning då den svenska firman fått pengar av den "anställde" för att "anställa" honom så att vederbörande får PUT (och kan ta hit resten av släkten). Jobbet "rann ut i sanden" och vips så fick vi ytterligare en familj som svenska skattebetalare ska försörja. Ska vi ta mig.verkets nya prognos en gång till?

   Och som sagt, det finns inget alternativ. Varför ska jag bidra till en systemkollaps bara för att outbildade afghaner, syrier och afrikaner ska komma hit och "arbeta" samtidigt som vi har bland Europas högsta ungdomsarbetslöshet? (om inte den högsta, högre än Rumänien iaf..) Och arbetslösheten totalt i Sverige är också den oroväckande hög och stigande, i samma takt som nya hungriga munnar flyttar in får de som redan bor här maka på sig.

   http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/jihadister-i-is-kommer-till-sverige-som-asylsokande_4023543.svd

   Det kommer självfallet också IS-terrorister som arbetskraftsinvandrare. Varför skulle det inte göra det?

   Radera
  9. I så fall handlar det ju om bedrägeri och skall i så fall hanteras som bedrägeri. Men det är inget skäl för att strypa arbetskraftsinvandringen.

   Det är som att stänga vägarna för att det finns rattfyllon och fortkörare. Att lägga ner postutdelningen för att den kan användas för hets mot folkgrupp. Eller att... whatever.

   Radera
  10. Nu är det ju inte arbetskraftsinvandringen som är det stora problemet i Sverige. Är det ett problem att folk måste visa, på något sätt, att deras intentioner är att göra rätt för sig som du hänger upp dig på? Just nu saknar 90% av de asylsökande ID-handlingar...

   Radera
  11. Nej - det är SD som vill strypa möjligheten för folk som kan göra rätt för sig att komma hit. De vill nämligen strypa arbetskraftsinvandringen.

   Radera
  12. Man skulle tänkt efter innan, på att om man för en oansvarig migrationspolitik så kommer ilskan över den till slut att spilla över på arbetskraftsinvandringen. Tyvärr oundvikligt, men det är ni själva som grävt den gropen ni nu trillat ner i. Fortfarande inte SDs fel.

   Radera
 7. Ingen föreslår att kvalificerad arbetskraft skall hindras från att arbeta i Sverige. Bland utrikes födda är sysselsättningsgraden dock bara 57%; det lider stor brist på lågproduktiva och lågkvalificerade arbetstillfällen och att i det läget importera ännu mer sådan typ av arbetskraft ("a la 20 pers som som jobbar i en korvmojj") är inte rationellt. Men visst jag är för att facken avskaffas och att lönerna konvergerar mot marginalproduktiviteten. Schweiz är ett föredöme på området.

  SvaraRadera
 8. http://www.tino.us/2014/01/1529/

  http://www.dn.se/debatt/oserios-debattbok-bakom-forslaget-om-fri-invandring/

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Inte ens USA, västvärldens mest renodlade marknadsekonomi,..."

   I LOL'ed. När banker och bilfabrikker räddas med statliga pengar, när man inte kan öppna en frisörsalong utan tillstånd och licens, när Internet leverantörer får monopol i hela byar, så har man inte en marknadsekonomi.

   Radera
  2. Jag säger inte att SD har den perfekta lösningen på detta, men den är då bättre än Jans som går ut på att hans företag vill ha slit o släng negrer att utföra jobbet så att han slipper be grannpojken, som växt upp i ett land som påstått sig ta hand om sin befolkning men gärna förpassar grannens ungar till arbetslöshet eftersom Jan kan få tag i en negerslav...

   Jag hör vad du säger, men jag tycker inte Sverige ska vara så. Om du inte kan driva din firma utan negerslavar kanske du ska förlägga den i Afrika?

   Radera
  3. Är det inte bättre att arbeta för att skatteregler och andra regler kring anställningar ändras istället för att förstöra landet med ointegrerbara/väldigt svår-integrerbara människor från analfabetiska klansamhällen i MENA? Som ändå majoriteten av dessa går arbetslösa i över sju år när de kommit hit...

   Radera
  4. Missar du inte att arbetskraftsinvandring handlar om att den som kommer hit måste kunna visa att han/hon *har* ett (trovärdigt) jobb?

   Radera
  5. http://www.dn.se/nyheter/sverige/flyktingar-ges-arbetstillstand-till-latsasjobb/

   "Arbetstillstånd har blivit ett nytt sätt för syriska flyktingar att ta sig till Sverige. Hundratals syriska arbetskraftsinvandrare söker asyl kort efter att de anlänt. DN har granskat ett företag som tog hit flyktingar för jobb som aldrig fanns.

   Mer än 55 procent av de 419 syrier som kommit till Sverige på ett arbetstillstånd som utfärdats i år har redan lämnat in en ansökan om asyl.

   Det visar siffror som DN har begärt ut från Migrationsverket.

   Trenden att arbetskraftsinvandrare från Syrien söker asyl kort efter ankomsten tog fart redan förra året. Även då lämnade 55 procent av de 484 syriska arbetsinvandrarna in en asylansökan samma år som de fick sitt arbetstillstånd beviljat.

   Sedan 2012 har sammanlagt 1 735 syrier, arbetstagare och deras anhöriga, sökt asyl inom ett år efter att arbetstillståndet utfärdats."

   Radera
  6. Om de har ett arbete, betalar skatt, inte ligger någon till last och bidrar till vår tillväxt - so what?

   Radera
  7. Menar du att syrierna i artikeln nu har arbete, betalar skatt och inte ligger någon till last? Driver du med mig?

   Radera
  8. Då handlar det om missbruk av systemet. Då handlar det ju om bedrägeri och skall i så fall hanteras som bedrägeri. Men det är inget skäl för att strypa arbetskraftsinvandringen.

   Radera
  9. Prio för SD är att stoppa inflödet av bidragstörstande analfabeter och islamister som går under rubriken asyl- och anhöriginvandring. Vad exakt menar du att vi kommer sakna för typ av arbetskraft om SD får styra?

   Radera
  10. Om jag har ett företag och vill anställa en mexikan som jag har förtroende för, gillar och samarbetar bra med - då skall jag få göra det.

   Radera
  11. Det skulle du tänkt på innan du gav ditt stöd till den oansvariga migrationspolitiken som helhet. Om en del bra grejer med arbetskraftsinvandringspolitiken nu verkligen ryker pga SD, så är det framförallt PÅ GRUND AV den samlade bilden av en totalt oansvarig invandringspolitik.

   Ni grävde gropen själva och nu kliar ni er i huvudet...

   Radera
  12. Så SD skall straffa Sveriges företagare för att sjuklövern fört en viss politik?

   Radera
  13. Men du har ju inte ens lyckats bevisa att SD vill göra det du påstår att de vill göra. Jag får motsägande budskap från SD; de som vill göra rätt för sig är välkomna att bo i Sverige, de kanske inte får PUT direkt, men inte stoppas de iaf.

   Det som SD vill stoppa är fusket och täppa till hål som möjliggör fusk. Samt hindra lönedumpning. Inte stoppa din mexikanska kodar-kompis att jobba med ditt web-projekt.

   Radera
 9. Måste man ljuga för att kunna ta en "debatt" med/om SD?

  Sorgligt när HAX faller in i Expressens dramaturgiska knep och osanningar om SDs politik.

  Hade Hax läst Avpixlat o dess kommentarsfält hade han inte behövt skriva denna missvisande text. Där har det i flera år varit klart och tydligt att SD inte motsätter sig arbetskraftsinvandring av kompetens som inte finns i Sverige. Och ärligt talat Henrik, menar du att du i denna enormt höga (framförallt ungdoms-)arbetslösheten så ska vi importera analfabeter från Somalia och Mellanöstern för att städa kontor och flippa burgare?

  Jag tycker det är en dålig idé, men jag har ju förstås inte läst ALLT av Hayek och Ludvig Mises... kanske nån som gjort kan reda ut detta? Alltså; Samhällsvinsten av att importera tiotusentals analfabeter till städjobb etc i en redan hög arbetslöshet? (Dessa faller efter utställande av PUT alltför ofta in i långtidsarbetslöshet igen...)

  Behöver ni siffror är det bara att surfa in på Tino Sanandaji's blogg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, VI skall inte importera arbetskraft, men DU skall och ANDRA skall ge fan i vem JAG importerar till att jobba i MIN verksamhet. Liksom att JAG skall ge fan i VEM SD anställer på sitt partikontor.

   Radera
  2. Finansministern kallar sd fascistiskt medans judar (som arbetar i sverige) måste fly från sverige, och surprise surprise, inte är det pga SD...

   Radera
  3. Jan Anderson:

   Öh, nej. För allt jag vet kanske du vill anställa småpojkar på nio år att suga din kuk.. så den argumentationen var inte heller särskilt bra...

   Eller ville du bara ha en billig slit-neger som du kan tvinga att jobba i 12 timmar i sträck?

   Radera
  4. Nu börjar den här debatten nå gammal klassisk SD-nivå, ser jag.

   Radera
  5. Det brukar låta så när brallorna åker av...

   Radera
  6. Har ju liksom redan förklarat 10ggr att arbetskraft/kompetens man inte hittar i Sverige är det inga problem att ta hit. Men varken Jan eller du lyssnar.

   En realitycheck behövdes.

   Radera
  7. Ni vill strypa arbetskraftsinvandringen.

   Arbetskraftsinvandring handlar om att människor i Sverige ser ett behov av eller önskar att anställa människor från icke EU-länder. Arbetskraftsinvandring handlar om att man skall ha ett (trovärdigt) arbete när man kommer hit - och att svenska avtal, regler och lagar skall följas.

   Ni vill stoppa människor som kommer hit och gör rätt för sig, tillför vår ekonomi resurser och bidrar till tillväxten.

   Radera
  8. Ja, SD vill stoppa den delen av EU-migranter som utgör s.k. tiggare. Ingen eftertraktad yrkesgrupp vad jag vet. Ändå sitter det en utanför varenda j-vla ICA o Konsum landet runt.

   Vilka (seriösa) yrkeskategorier är det du fått för dig att SD vill stoppa? Att en britt, tysk eller fransman eller t.o.m. en italienare som vill komma hit och bli brandman, bilmekaniker, lärare eller kock ska stoppas?

   Då har du missuppfattat SD. Ingen SDare jag mött vill förbjuda arbetskraftsinvandring av det slag jag nyss räknade upp. Men jag förstår om lögnerna från massmedia slår rot och grumlar omdömet.

   SD vill minska arbetskraftsinvandringen pga det fusk med anställningar och uppehållstillstånd som förekommer på närmast industriell skala.

   Låter det verkligen så hemskt att till en början sänka nivån på inflödet som rådde under regeringen Persson? (Fortfarande extrem mig.politik i förhållande till övriga Europa och våra grannländer.) Jag fattar inte problemet.

   Radera
  9. ...inflödet _till den nivå_ som rådde...

   Radera
  10. Tiggare är väl ändå inte arbetskraftsinvandring?

   Radera
  11. Den fria rörligheten marknadsförs med hjälp av tiggarna. Att vi har tiggare här säger politikerna är en oundviklig konsekvens av EUs fria rörlighet. En trevlig tanke som uppenbarligen fungerar jäkligt dåligt just nu! Annars hade inte vi haft regeringskris nu...

   Radera
  12. Marknadsförs!?! De är väl snarare ett sänke, i allmänhetens ögon?

   Radera
  13. Nu är polletten nära att trilla ner, kommer den åka över kanten...

   Radera
  14. Så du menar att folk som kommer hit och tigger är ett argument för att inte släppa in folk som vill jobba och göra rätt för sig?

   Radera
  15. Behöver ni siffror är det bara att surfa in på Tino Sanandaji's blogg..
   --------------------------------------
   Han är kurdisk rasist så det ger inte så mycket för en liberal

   Radera
  16. Är Nima Sanandaji också en kurdisk rasist? Rasist mot vad kan man undra? Andra med brun hy eller oss vita? Katter?

   Eller som vanligt; rasist pga motstånd mot S o MPs migrationspolitik?

   Radera
  17. http://sjunne.com/2014/11/29/nima-sanandaji-om-framgangsfaktorer-for-invandrare/

   Radera
  18. Ja han är en kurdisk rasist.

   Radera
  19. Bägge har gemensamt att dom har samma problem med araber som dig.

   Radera
  20. Var kommer kurderna ifrån Micke? Kurdisk rasist mot vilken ras då? Vita socialdemokrater?

   Radera
 10. Nu tog det uppenbart hus i helsicke bland konstgräsrötterna. Heja HAX! :-)

  http://newrenaissancenetwork.blogspot.se/2013/02/sverigedemokraterna-astroturfing-och.html?m=1

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Hej, vi är superskärpta och vanligtvis sympatiska människor. Men vi hyser en osund dogmatisk inställning till liberalismen så nu ska vi slåss mot alla väderkvarnar vi kan föreställa oss medan SD demolerar oss PK-töntar på löpande band..."

   Radera
  2. Ja, du har troligen aspberger Micke. Ta dina piller.

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag summerar HAX argument för fri rörlighet och svensk migrationspolitik är att allt måste vara precis som det är; inga minskningar av volymer på asylmottagningen kan göras för då kan inte HAX anställa en mexikan till sitt företag. Han kan inte närmare motivera varför vi ska blunda för alla problem som kommer med den släpphänta migrationspolitiken - bara han får anställa en mexikan (oklart varför och om företeelsen är så pass vanlig att det är ett bra argument att behålla MPs migrationspolitik?).

   Ni lider av SD-fobi. Ogrundad och irrationell rädsla för ett folkvalt riksdagsparti.

   Radera
  2. Jag har inte alls sagt att migrationspolitiken som den ser ut i dag är problemfri. Tvärt om den skulle behöva styras upp med rätt hårda nypor.

   Tyvärr gör SD att det blir svårare att göra detta, eftersom de skjuter över målet och smutsar ner alla som kommer i deras närhet.

   Radera
  3. Polletten är på väg ner, men då dyker plötsligt Arnstad-tugget upp igen och ställer sig i vägen. Synd, men framförallt tråkigt.

   Radera
  4. Ni är inte fascister.Ni är nazister. Arnstad är inte tydlig nog men det räcker ändå inte för att skydda honom från att bli mordhotad av dina nazivänner

   Radera
  5. Micke, Arnstad o HAX i samma båt. Märklig känsla...

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.