2014-12-27

Väljarna kommer att straffa Alliansen. Hårt.


Allianspartierna har just lovat att stödja en rödgrön budget de kommande fyra åren – oavsett hur den ser ut. Vilket är fullständigt absurt.

Kartellens överenskommelse innebär dessutom att S och MP tvingas luta sig mot V, för att vara största tänkbara regeringskonstellation. Allianspartierna har alltså gått med på att ge V avgörande makt över budgetprocessen, istället för att mest vara stödhjul. (Vad man har uppnått är alltså att vi nu har både SD och V som potentiella maktspelare, istället för bara SD.) Har de blivit skvatt galna?

En röst på Alliansen blev med andra ord en röst på minst tre år av rödgröna budgetar och mer makt till V.

16 kommentarer:

 1. Framförallt har vi MPs migrationspolitik fram till 2022. Gott så. Demokrati är bara lekstuga.

  http://ledarsidorna.se/2014/12/danger-zone/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skall du nog däremot inte vara helt säker på.

   Radera
  2. Det är ekonomin som kommer sätta stopp för massinvandringen. Fast så har det nog alltid varit, SDs löften om minskad invandring genom tvång istället för genom svält och kaos har nog alltid varit orealistiska. Jag tror att det som händer nu är den bästa lösningen på en rutten situation. Hellre en korrupt sjuklöverregering utan självförtroende och utan legitimitet när krisen kommer. Än ett hårdfört SD som tror att de har mandat att göra vad som krävs mot svenskarna för att "fixa välfärdsstaten".
   /martin

   Radera
  3. Pokerliret fortsätter i svensk politik.

   Radera
  4. Jag noterar att integrationspolitiken INTE nämndes som ett område för samarbete vilket hade varit naturligt eftersom man redan har en överenskommelse.

   Förhoppningsvis tyder det på att Alliansen (och kanske även S) vill ha manöverutrymme i denna fråga.

   Radera
  5. Det kommer bli MPs migrationspolitik i tusen år. S+Ms tusenårsrike. Nu behöver de bara byta ut folket så är allt perfekt och inga besvärliga medborgare stör politikernas planer.

   Radera
  6. MPs migrationspolitik finns inte med i överenskommelsen, vilket Fridolin grämer sig över. Jag tror helt enkelt att hela denna bubbla som "decemberöverenskommelsen" utgör kommer spricka sent 2015.

   / Magne

   Radera
 2. Poängen med överrenskommelsen är väl att sjuklövern vill kunna upprätthålla illusionen om blockpolitiken?

  När media hugger dem i ryggen kommer de att rasa ihop som korthus. Troligtvis är SD tillräckligt entrerat för att kunna utgöra medias nya agenter i politiken vid det här laget. Den som sätter sin lit till politiken är en idiot.

  /martin

  SvaraRadera
 3. Decemberöverenskommelsen har redan fått öknamnet "decembersveket" på M:s FB-sida.

  https://twitter.com/MXCartoons/status/548852035882582016

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.facebook.com/moderaterna/posts/10152605309466156

   Radera
  2. Och här har vi Kartellen, som håller hov: http://sverigesradio.se/sida/images/83/3459431_2048_1152.jpg?preset=article-slider.

   / Magne

   Radera
  3. Andra håller hov på Kungsgatan.

   https://www.youtube.com/watch?v=mPycz-tsrDM

   Radera
  4. Och du håller hov här Micke, hur känns det med decembersveket tror du SD kommer att öka eller minska av det?

   Radera
  5. Jag skiter i om idioterna går upp 2 eller 5 procent.
   Det viktiga är att majoriteten blockerar dom.

   https://www.youtube.com/watch?v=mPycz-tsrDM

   Radera
  6. Så den viktigaste politiska frågan i Sverige är att blockera SD, hmm själv kan jag tänka mig ett antal andra områden som är betydligt viktigare...

   Radera
 4. Om de borgerliga partierna nu lägger partimotioner så behöver regeringen inte något stöd från V. Annat ska nu taktiken från Alliansen vara att folk ska tycka så illa om rödgrön politik att de inser att de måste rösta blått.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.