2015-01-22

Invandringsdebatten: Låt inte allt gå åt helvete!


Invandringsdebatten (och debatten om debatten) är märklig och destruktiv. Om inte folk tar och skärper till sig snart kommer detta att gå fullständigt åt helvete.

Sverigedemokraterna är sin egen politiks värsta fiende. Partiet har sin grund i den svenska nationalistiska, rasistiska vit makt-rörelsen. Partiet har historiska kopplingar till den svenska nynazismen. Är det någon som på allvar tror att ett sådant parti ostört skulle få diktera svensk migrationspolitik?

Det var SD som drev de andra riksdagspartierna in i en uppgörelse som kanske inte är hållbar. Annars hade det aldrig skett.

Allianspartierna har blivit allt mer principlösa, opinionsdrivna och skotträdda. Istället för att stå för en egen politik drev de med strömmen. Fram till den punkt där en del av deras väljare tröttnade.

Opinionsanalyser visar att många av de väljare som gått från de borgerliga partierna (framför allt från M) till SD egentligen ogillar sitt nya parti. De proteströstade mot en politik som de ansåg vara ohållbar. Det innebär inte nödvändigtvis att dessa väljare kräver ett idiotstopp för invandring och flyktingmottagande eller stängda gränser.

Naturligtvis går det att skapa en borgerlig migrationspolitik som är så väl rimlig som human och rättssäker. Byggd på borgerliga principer, om nu någon i Alliansen kommer ihåg vad det innebär.

Socialdemokraterna sitter i en märklig sits. De har nära kopplingar till ett särintresse (LO) som företräder dem som redan är inne i systemet, som har ett jobb. De är inte intresserade av konkurrens eller av människor som inte är en del av det politisk-fackliga skråväsendet. "Go home!"

Sossarna är emot arbetskraftsinvandring och deras "solidaritet" sträcker sig nog egentligen inte till krigsflyktingar. Om det inte vore för SD:s historiska bagage skulle Löfven kunna göra affärer med dem. (Det är för övrigt mycket troligt att S, V och SD kommer att göra gemensam sak för att försöka stoppa arbetskraftsinvandringen under mandatperioden. Men det kommer att ske utan formaliserat samarbete.)

Men – Socialdemokraterna sitter i regering med Miljöpartiet. Det vill säga med det enda parti som egentligen är nöjt med dagens migrationspolitik. Miljöpartisterna må vika ner sig i många frågor, men jag tvivlar på att de kommer att göra det i denna. Varpå regeringen på lite sikt riskerar att bli akterseglad i debatten.

Detta toppas med diskussionen om och rädslan för den "gröna faran" – islam.

Jo, det stämmer att fundamentalistisk, radikaliserad islamism är en lära med medeltida värderingar som inte fungerar ihop med modern, liberal, västerländsk demokrati. (Vilket inte är det samma som att skuldbelägga eller misstänkliggöra alla muslimer.)

Folk får tro på vad de vill. Men alla skall vara lika inför svensk lag. Alla skall ha lika rättigheter och skyldigheter. Människors frihet, säkerhet, egendom och rättigheter skall respekteras. De mänskliga och medborgerliga fri- och rättigheterna är absoluta och får inte åsidosättas. Fenomen som klanvåld, hedersmord och blodshämnd är icke acceptabla. Punkt.

Motsvarande gäller naturligtvis, i förekommande fall, radikala former av alla religioner.

Uppdraget är att försvara det öppna, demokratiska, sekulära samhället. Att garantera att alla grupper, trosinriktningar och kollektiv kan leva i fredlig samexistens. Att stå upp för frihet, politisk anständighet och civilisation.

Här är vänstern med sin postmodernism, sin relativisering av rättigheter, sin identitetspolitik, sin kollektivism och sin dragning åt våld som politisk metod helt enkelt inte pålitlig.

Bland riksdagspartierna bör de borgerliga (under förutsättning att de driver borgerlig politik) vara bäst på att stå upp och försvara den liberala demokratin och dess värden. Det är dessa partier som bär dess historiska, idémässiga och kulturella arv.

Alternativen är nämligen inte speciellt tilltalande. Antingen tillåts vänstern bryta sönder samhället med sin kollektivism, där grupp ställs mot grupp. Eller också får SD sitt så hett efterlängtade "raskrig" (som kommer att drabba alla som inte faller inom den sverigedemokratiska pöbelns norm.)

Länkar:
En liberal invandringspolitik »
En rimlig borgerlig migrations- och flyktingpolitik »
Nu tar de borgerliga partierna grepp om invandringsfrågorna »
Det är inte vem man är. Det är vad man gör. »

83 kommentarer:

 1. så hett efterlängtade "raskrig"....låter mer som ett överspännt känsloargument än som något du kan precisera?!
  Men du är välkommen att försöka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snarare vänstern och media som hetsar fram ett "raskrig"...

   Radera
  2. Nazism är inte en ras.

   Radera
  3. För en gångs skull var Micke riktigt rolig!

   Radera
  4. Nä nazism ingen ras såklart, men de hetsas heller inte av halmgubbe-hot av gammelmedia heller... Slaskmedia håller fram SD-monstret och viftar vara o varannan med det under näsorna på den känslosvallande vänstern.

   Radera
 2. Fungerande invandringspoltik har fortfarande inget med rasism att göra. Det är meningslöst att diskutera detta.

  SvaraRadera
 3. Rätt många har sammankopplat Frihetsfronten med nynazister också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ingen politisk ideologi, ideologihistoria. Men sopsorterar säkert fint.
   Frihetsfronten - frihet
   (ny)nazism - inte så mycket frihet

   Radera
 4. Jag tycker alltihop är Reinfeldts fel och han har en en agenda som han inte har mandat för. Viktigare än att Sverige får en alliansregering är att maximera inflyttandet innan väljarna vaknar och sätter stopp. Syftet är nog att utplåna de europeiska ländernas ntionella identiteter och skapa ett sorts Europas förenta stater. Jag tror att de har snackat ihop sig om det och att längre bort skymtar den famösa NWO. Som vanligt ska svenska politiker vara bäst i klassen i att köra över sina väljare.

  SvaraRadera
 5. När ingen av dagens SD-företrädare fanns med på den "gamla tiden" och ingen av den "gamla tidens" ledare finns kvar nu, kan man verkligen lasta SD för vad partiet gjorde för 20-25 år sedan?

  Och kan man verkligen lasta de ungefär 1 miljon sympatisörer partiet har idag för vad det hundratalet sympatisörer gjorde i början av 90-talet? Sympatisörer som förmodligen gått till andra partier eller finns kvar i ett parti (SD) som inte företrätt deras åsikter på decennier.

  Som andra påpekat, det vore intressant med källor på SDs påstådda "verkliga" agenda såsom "raskrig".

  /Jakob

  SvaraRadera
  Svar
  1. "När ingen av dagens SD-företrädare fanns med på den "gamla tiden" och ingen av den "gamla tidens" ledare finns kvar nu, kan man verkligen lasta SD för vad partiet gjorde för 20-25 år sedan?"

   Dagens partiledning (Jimmy och hans gäng) gick med i partiet när deras officiella politik var MYCKET unken. på sikt kanske detta spelar mindre roll, när ledningen har bytts ut. Idag är det en stor ryggsäck för partiet (som jag ser det).

   Radera
 6. Rösta på dom här. Jag ser gärna att dom får några dar som regering. Sen är det slutkacklat om vad som är upp och vad som är ner....
  https://www.youtube.com/watch?v=mPycz-tsrDM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den enda jag ser kackla är mickehönan.

   Radera
  2. För att komma från en idiot som kopplar ihop judiska centralrådet, AFA och Bonniers som del av den stora konspirationen så var det där inlägget ovanligt välformulerat.

   Radera
  3. För att vara en person som lider av vanföreställningar och måste ljuga ihop varenda stavelse i sin argumentering så är det förvånande att trollet formulerat någotsånär läsbara meningar på sistone? Ny medicin?

   Radera
 7. "Invandringsdebatten (och debatten om debatten) är märklig och destruktiv."
  Sa Hax och fortsatte sedan med ett vansinnigt inlägg för att bevisa just hur märklig och destruktiv debatten är. Och hur mycket han kan få debatten att handla om SD snarare än om praktiskt politik eller principer. Vilket väl ändå får anses som att driva debatten till att bli just debatten om debatten. Hyckleriet når nya nivåer.

  Ett råd till Hax, undvik att diskutera saker som du inte klarar av att diskutera? Dina ideologiska skygglappar i den här frågan tycks enorma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att han inte är nazist?

   Radera
  2. Micketrollet är antisemit och förnekar judar tillsammans med Martin Aagård på aftonblajjet.

   Radera
  3. @Micke
   Du kommer med många påståenden om andra kommentatorers ideologiska hemvist. Vad är du själv?

   Radera
 8. Man kan bara instämma med Martin och tillönska Hax ett snabbt tillnyktrande nu när egentligen hela borgerligheten snor SD:s förslag och hoppas på ett mirakel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återigen ett påstående som inte har någon faktisk grund.
   Man slutar aldrig att häpna.

   Radera
  2. Jag ser Micke beskriva sig själv och sin argumentering här.

   Radera
 9. Vad betyder egentligen "har sin grund i" när det gäller ett politiskt parti? Där grundarna och ursprungssupportrarna lämnat scenen för länge sedan. Hur förs denna "arvssynd" vidare till kommande generation politiskt aktiva? Varför är Jimmie Åkessom mer ansvarig för vad föregångarna till SD gjorde när han var i småskolan än vad Löfven är ansvarig för att sosseriet startade det rasbiologiska institutet (för att ta ett exempel av många)?

  En rörelse som startas utan uppenbara onda avsikter men som senare kapas av karismatiska företrädare, är den för alltid "ren"?

  När gick NSDAP från att bli en av många brokiga missnöjesgrupperingar i mellankrigstidens tyskland till att bli unik och höjden av ondska? Vad gäller de andra socialiströrelserna? soviet och kina till exempel?

  En person kan smutsa ner en rörelse för evigt men motsatsen är inte möjlig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad betyder egentligen "har sin grund i" när det gäller ett politiskt parti?
   ---------------------------------------------
   I nazisters och kommunisters fall all betyder det att dom alltid använder en eller flera mindre specifika grupper människor som mål för den projektion av hat som är underlag för deras väg att skapa makt till en avgränsad icke intellektuell (obildad) elit.

   Målet nås när hatet från massan är maximerat genom att demokratin vittrar sönder.

   Radera
  2. Demokratin vittrar sönder av helt andra orsaker, Decemberkartellen lade ju den parlamentariska demokratin på is, men det är vänsterdemagogen inte intresserad av. Han vill styra verkligheten efter sin nymarxistiska samhällsplanering.

   Och alla liberaler och konservativa här, ni märker väl att ni bor i micketrollets drömsamhälle?

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. SD´s begåvningsreserv menar att demokrati är när alla partier oavsett hur små dom än är har både vetorätt gentemot alla andra partier och allianser mellan partier i riksdagen i alla beslut som tas.

   Är du säker på att du inte fått en blomkruka i skallen nån gång?

   Radera
  5. Nej, parlamentarisk demokrati är att alla partiers röster har betydelse, efter DÖ är det inte så. Eftersom Alliansen satt sig i knät på Löfven. Att de skriker om att de är i opposition men inte röstar för misstroendevotumet mot Löfven tyder på att alliansen är desarmerade och i svetsarns bakficka.

   Har du minnen av en fallande blomkruka sa du?

   Radera
  6. SD har sagt sig villiga att kompromissa, de vill i utbyte ha ett icke ökande inflöde och sa sig vara nöjda med en återgång till Göran Perssons nivåer på invandringen.

   Här låter Annie Lööf som micketrollet när jag ställer henne mot väggen på Twitter:

   https://twitter.com/annieloof/status/558648293522411520

   Radera
  7. Micke!
   Du borde lära dig vad begåvningsreserv är för något eftersom du bara framstår som fjantig när du försöker göra dig smart på det där sättet.Googla begreppet så du har fakta på fötterna när du leker debattör!!

   Radera
 10. Ush vad trött man blir på alla dessa myter.
  Man har byggt en och annan estetisk moské för den första generationen av invandrare, och andra har sina moskéer i någon källare.... Tror någon verkligen på allvar att andra, tredje, fjärde...invandrargeneration överhuvudtaget bryr sig ett skit om vare sig koranen eller Mohammed? Ingen jag känner har gjort det.
  De här myterna är ju jävligt farliga. De kommer att utgöra en av de avgörande anledningarna till ett katastrofalt globalt krig.
  Dags för en fungerande invandringspolitik, ja! Men vakna upp för helvete. Hela Charlie Hebdo är ju iscensatt av fruktansvärda krafter som är ute efter din frihet. Vi kommer inte att få EN storebror... Såg du inte hur många de var kort efter Paris-BLUFFattacken! Vakna!!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur som haver så går det tyvärr ännu sämre för andra generationens invandrare jämfört med första generationens, "utanförskapsmässigt".
   Troende eller ej.

   Radera
 11. Ta bara aftonbladets sista så kallade avslöjande. Kort efter Charlie Hebdo.. ISIS är väl inte så korkade att de släpper iväg någon som nyss har blivit medlem. Vad är det som säger att han inte skulle vara en spion?
  Det finns säkert ett par hundra olyckliga förvirrade idioter. I stället för att välja att bli nazist, vänsterextremist eller fotbollshuligan går de och blir den sortens fanatiker. Men hälften av de bryr sig säkert inte ens om koranen eller tror på någon paradis. De vill bara dö. Har de åkt iväg till den CIA-Israel styrda AlQaida/ISIS så ska de självklart inte få komma tillbaka. Det är liksom sunt förnuft. Men är det verkligen sant att återvänder? Ska jag lita på Aftonbladet? Ska jag lite på svensk tv? Ska jag som fransman lita på fransk tv, som i efterhand lägger till en massa kvinnoskrik til gisslandramat i Paris, för att göra det hela mer dramatiskt? På YouTube kan du se både originalet och franska tv-versionen. Folk sover ju. Knappt någon reagerar längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du porträtterar CIA och Mossad väldigt generöst må jag säga. Varför skulle Israel vilja skapa en extremt aggressiv och blodtörstig Islamisk Stat i sitt närområde? Innan den frågan är besvarad anser jag konspirationsteorier som den ovan som direkt stötande.

   Radera
  2. För att IS försvagar ISraels fiender.

   Radera
  3. Alla vet vid det här laget såsom erkänt av USA:s politiker, att Al Qaida är USA:s skapelse, med avslöjade fortsatta förbindelser med CIA. Indirekt så även ISIS.
   För frågan vad Israel skulle ha för intresse av ISIS, räcker det med sunt förnuft. Ju mer terror bland araberna själva desto bättre för Israel.
   Så varför skapade man en extremt aggressiv och blodtörstig AlQaida i första taget? Där ser du... Allt är spel och bluff. Det fattar väl vemsomhelst som använder sin egen hjärna i stället för att låta sig fullproppas av unken propaganda från höger och vänster. För oljetjuven USA är Sverige bara ett skitfläck på kartan. Begriper inte varför en svensk ska förhärliga det landet som är den värsta terroristen av alla.

   Radera
  4. På vilket sätt försvagar IS Israels fiender? När IS är klara med Hizbollah, tror du de kommer låta Israel vara ifred då? Al Qaida (översatt: Basen) är namnet på den databas som CIA från början registrerade jihadister i Afghanistan i. Israel drabbades för någon vecka sedan av blodigt knivattentat på buss, var det också Mossad eller CIA? Get your facts straight.

   Orka sitta och hitta på sån grundlös dynga?!?

   Radera
  5. "Israel drabbades för någon vecka sedan av ett blodigt knivattentat på buss"
   Och? Har någon här påstått att CIA ligger bakom VARJE mord eller attentat?
   T.o.m. USA erkänner idag att AlQaida är deras skapelse. Vad är det för dynga du själv försöker sprida ut?
   "När IS är klara med ...." blaha...blaha
   Vad tror du det monster som du skapat kommer att göra när det vuxit till sig? Ge dig en kram kanske?
   Har du aldrig läst Frankenstein?
   Machiavelli och Hobbes levde 4-500 år före dig. Vilken skam att de med sina gåspennor framstår som så mycket visare än du med tangentbord och allt i en rymdålder.

   Radera
  6. Man kan fråga sig varför Sverige skulle vilja skapa en extremt aggressiv och blodtörstig Islamisk Stat i Israels närområde. Vad jag minns var den officiella anledningen när vi skickade pengarna att Assad var dum.

   Radera
 12. Det finns i varje fall något hopp om att de borgerliga tar sitt förnuft till fånga nu när opinionssiffrorna sviker.Man blir tvungen att ompositionera sig för att vara relevanta.Annars går man samma öde som piratpartiet till mötes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. FP och KD är beredda att SÄGA precis vad som helst för att hänga kvar. Någon verkstad kommer vi inte att se.

   Eller blir det samma sorts verkstad som med försörjningskravet för anhöriginvandring, detta kraftfulla slag i luften?

   Undantagen från försörjningsreglerna gällde 99,3% av anhöriginvandrarna. Bra jobbat alliansen.

   Radera
  2. Det finns i varje fall något hopp om att de borgerliga tar sitt förnuft till fånga nu när opinionssiffrorna sviker.
   ---------------------------------------
   Dom ökar. Vad är vitsen med att påstå motsatsen?

   Radera
  3. Dom ökar säger Micke....

   Radera
  4. Ja dom ökar trots era besvärjelser.....Visst är det konstigt att verkligheten inte följer era fantasier?

   Radera
  5. Visst är det konstigt att verkligheten inte följer era fantasier? säger Micke när både KD och FP är på väg att ramla ur riksdagen pga "era besvärjelser"......

   Radera
 13. Försörjningskravet gäller inte nazister heller och jag vill inte betala för er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns nog en och annan som inte vill betala för dig med?

   Radera
  2. Det tror jag säkert men så långe majoriteten i riksdagen anser att jag ska betala skatt även för utbildning till nazister så stöder jag detta därför att demokratin som princip ligger en nivå ovanför vad nazister och jag vill och inte vill.
   Något som visat sig omöjligt för både nazister och kommunister att acceptera.

   Till skillnad från er.

   Radera
  3. Alla som inte tycker som Micke är nazister eller kommunister.
   Såna vill inte Micke betala för eftersom han av princip ligger på en nivå ovanför alla andra rent demokratiskt sett.
   Och som han kan betala dessutom....

   Herre Gud vilken inkrökt pubertal och narcissistisk retorik somliga godhetsapostlar tar till för att inte stå svarslösa.

   Radera
  4. Om du är oförmögen att förstå inlägg så är det bättre att låta bli att svara.
   Det är mitt tips.

   Radera
  5. Mitt tips till dig Micke är att skriva begripliga inlägg. Ibland är det nästan så man tror att en slumpgenerator skriver dina kommentarer. En orddiarré utan varken begripligt innehåll eller begriplig meningsuppbyggnad. Är det begripligt så är det oftast en ren lögn eller uppenbar och medveten förvrängning.

   Precis som betalda politiska desinformatörer alltid jobbat...

   Radera
  6. Jag kan inte rå för att du är en idiot. Håll käften och snacka inte så mycket skit.

   Det var inte en bra ide att hävda att Judiska centralrådet är antisemiter därför att deras negativa uttalanden om SD återfinns hos Dagens Nyheter Expressen och Expo (som du också hävdar är antisemiter)

   Håll bara käften om saker du inte vet något om.

   Radera
  7. Sen när stavar man gycklare med j träskalle? När vi nu är inne på stavningspolisens område?

   Radera
  8. Enligt Micke är det bara Micke som kan och förstår.
   Det fanns en sån på Twitter också.
   Som också hette Micke.
   Som var piratpartist och överöste alla som inte förstod med invektiv.
   Nazist.
   Kommunist.
   Att du orkar Micke!

   Radera
  9. Micke blir lessen i ögat och frustrerad när ingen förstår hans storhet.
   Och inte blev det bättre av att Mickes parti tappade bort sin plats i solen.Kanske inte så konstigt iofs om alla partifunktionärer,som Micke,kallar alla andra för nazister och kommunister.
   Så var nu snälla mot Micke och bara håll med honom vad han än säger..

   Radera
  10. Dum jävla idiot som gnäller signaturlöst om trollande.

   Radera
  11. Dum djävla idiot som gnäller om anonymitet på internet på en piratpartists blogg!

   Radera
  12. Jag skiter i om du är anonym men det är en fördel och den går att särskilja det du skriver från alla andra som gapar om troll så fort dom inte kan svara i sak och det kan du göra med en enkel konsekvent använd signatur i inlägget om det inte känns för komplicerat.
   Gör vad fan du vill av det.....

   Radera
  13. Jag skiter i vad du tycker om det mesta men har du som piratpartist problem med att spåra upp dom som tycker olika så får du väl vända dig till FRA?

   Radera
  14. Hahahaha Anonym äger gap-Micke på varenda rad!

   Radera
  15. We are legion

   Radera
  16. Äger genom att tala med sig själv och referera till Anonymous?

   Där kan man snacka om idiot.

   Radera
  17. Micke eller Mikke Svensson som denne idiot kallat sig när han twitter-trollar påstår sig vara piratpartist...

   Radera
  18. Micke du är så ägd av Anonym !

   Radera
  19. Piratpartist?
   Idioten låter som en bindgalen AFA:it på steroider

   Radera
  20. Squeal like a pig Micke!

   Radera
 14. Det är så härligt nar själva osakligheten blir saken.
  Det så vi på den goda sidan får våra goda argument.
  Vem orkar bry sig om fakta när man vet att man har rätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Era fakta är vanligtvis lögner. T.ex ÄR det en lögn att högern som helhet backar. Den ökar och tillsammans med SD´s ökning (SD stöder högern i riksdagen) är ökningen helt tydlig.

   Radera
  2. http://www.dn.se/nyheter/politik/jamnt-mellan-blocken-i-ny-matning/

   Radera
  3. Du tänker dig att vänstern går samma väg som FI och piratpartiet då?

   Radera
 15. Jag tror bestämt att den där signaturen anonym är liberal och inte nazist eller kommunist!
  Så det så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Signaturen Micke däremot är nog inte så liberal så det stör?
   Karln låter som en bipolär hybrid av Stalin och Hitler och det blir inte så liberalt.

   Radera
  2. Tur att vi kan luta oss mot ett oändligt antal signaturlösa idioter som är omöjliga att skilja åt och helt oförmögna att uttrycka egna uppfattningar för analyserna av vad som är vad.

   Radera
  3. We are legion.

   Radera
  4. Det är bara idioter som tror att dom måste vara så anonyma att dom inte ens kan stå för det dom säger med en och samma signatur i inlägget.

   Bara idioter och troll.

   Radera
  5. Lägg ut din adress/tel.nummer då Micke, du är väl inte ett anonymt troll?

   Radera
  6. Du är förvisso en idiot men du använder signatur och står en nivå högre än den anonyme idiot som berömmer sina egna inlägg anonymt direkt efter att han skrivit dom och föreställer sig att detta är en form av motstånd.

   Radera
  7. Du är lika anonym som de flesta andra här Micke, fram tills dess du lägger ut fullständigt namn, tel.nummer och adress. Superenkelt.

   Radera
 16. Det var ju länge sedan det utkämpades något raskrig så jag verkar ha glömt hur det funkar, hjälp mig. Det är alltså ett nazistfascistrasistiskt raskrig att vilja möjliggöra att budgeten går ihop. Vilket ras är det man kämpar mot? Raset i skolresultaten? I välståndsligan? Sysselsättningstalen? Försvarsförmågan?

  Respekten för piratomtarna har ju i alla fall rasat till nivåer där de aldrig kommer att återhämta sig. De visade sig vara ganska exakt som miljöpartister bara lite drygare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Budgetar är nazistfascistrasistisktkommunistiska påfund så länge man själv slipper betala!

   Radera
  2. Respekten för osv...man kan bara hålla med.
   Substanslöst lila är lika illa som substanslöst grönt.

   Radera
 17. "Folk får tro på vad de vill. Men alla skall vara lika inför svensk lag. Alla skall ha lika rättigheter och skyldigheter. Människors frihet, säkerhet, egendom och rättigheter skall respekteras. De mänskliga och medborgerliga fri- och rättigheterna är absoluta och får inte åsidosättas. Fenomen som klanvåld, hedersmord och blodshämnd är icke acceptabla. Punkt."

  - och för att se till att vårt samhälle lever upp till dessa ideal måste vi prompt släppa in några miljoner människor från avlägsna kulturer där just det vi säger oss inte acceptera är vanligt förekommande, selektera dem för kriminalitet, ge dem livstidsbidrag för att de ska kunna leva utanför samhället, och vänta på att de blir i demografisk majoritet. Endast så kan drömmen om det perfekta samhället realiseras!

  (ur Piratpartiets partiprogram, och alla de andra goda partiernas)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.