2015-02-15

Vilks, jihadisterna och massövervakningenÄnnu ett dödligt terrorattentat – riktat mot det fria ordet.

Det knöt sig i magen när nyheten spreds i går. En dödspatrull var utsänd för att ta livet av en människa som jag har något slags personlig relation till. Lars Vilks klarade sig, men en annan man fick tragiskt sätta livet till. (Uppdatering: Och senare på natten krävdes ytterligare ett oskyldigt offer.)

Jag känner visserligen inte Lars Vilks närmare, men vi har träffats några gånger. Bland annat när han talade på Frihetsfrontens sommarseminarium 2010 (och stannade över natten, på festen). Så detta, det senaste attentatet känns inte bara förfärande och tragiskt – utan även på något sätt personligt. Vilket gör det hela än mer obehagligt.

Samtidigt måste man försöka se rationellt på situationen. Individualiserad jihad driver ett antal militanta islamistiska fundamentalister. De flesta av deras offer är andra muslimer. Men striden står även här och nu.

Det finns inga tecken på att Sayyid Qutbs efterföljare kommer att sluta ägna sig åt terrorism. Snarare tvärt om. Vilket skapar en fullständigt oacceptabel situation.

Naturligtvis måste vi försöka skydda oss mot sådant här.

Värt att notera är att massövervakningen varken stoppade attentatsmännen i Paris eller Köpenhamn. NSA:s globala övervakning har inte lett till att en enda riktig terrorist fällts i amerikansk domstol. Och Säpos påståenden om nyttan av FRA:s automatiserade massövervakning har inte heller materialiserats i några konkreta rättsfall.

Däremot vet vi från Paris (och flera andra terrorattentat) att attentatsmännen inte sällan har varit föremål för traditionellt polis- och underrättelsearbete. Men resurserna har inte räckt för att hålla ögonen på dem och eventuella ledtrådar som kunde gett förvarning har slarvats bort.

Här är den urskiljningslösa massövervakningen en gökunge som knuffar hederligt, klassiskt polis- och underrättelsearbete ur boet. Teknik med högst tveksam nytta tränger ut human intelligence. Spaning efter mönster vid dataskärmar ger mycket information av låg kvalitet – till skillnad från mänsklig inhämtning som visserligen ger en mindre mängd information, men av betydligt bättre kvalitet.

Inte ens de mest förfinade former av automatiserad och urskiljningslös massövervakning ger rimliga och realistiska möjligheter att avslöja verklig terrorism. Ray Corrigan skriver följande i New Scientist...
"Even if your magic terrorist-catching machine has a false positive rate of 1 in 1000 – and no security technology comes anywhere near this – every time you asked it for suspects in the UK it would flag 60,000 innocent people."
Massövervakning och fler skrivbordspoliser gör oss helt enkelt mindre säkra.

Massövervakningen är ett utslag av lättja, lathet och ständigt sjunkande kompetens. Den skapar system som är dåliga på analys, som skapar villospår, som är tveksamma vad gäller rättssäkerhet och demokratiskt problematiska. Det enda massövervakningen är riktigt bra på är att ersätta polisiär kompetens med ineffektiv teknik och byråkrati.

Naturligtvis behövs övervakning i vissa situationer. Men den skall inriktas på objekt där det i vart fall finns något slags misstanke om att det är djävulskap på gång. En mindre höstack ökar möjligheten att hitta nålen. Samtidigt kan vanligt, hederligt folk få lämnas i fred.

I grunden krävs mänskligt underrättelsearbete. Vilket är svårt, dyrt och ibland farligt. Men mer effektivt. Det är dessutom helt nödvändigt om vi skall kunna skydda oss någorlunda väl mot fler terrorattentat.

Nästa gång ett terrorangrepp sker (för sådana kommer tyvärr att ske hur mycket vi än försöker stoppa dem) skall vi hålla i minnet att det är våra politiker som gjort oss mindre säkra, genom att styra över allt mer resurser till massövervakningen. Tyvärr begriper de inte vad de sysslar med. Så de har nöjt sig med ett illusionsnummer som får dem att se ut som om de gjort något.

81 kommentarer:

 1. Att sluta importera muslimer i hundratusental till Europa kanske kan vara en idé?

  Det har jag och en annan redan föreslagit här tidigare, men yttrandefrihetsförkämpen Henrik raderade de inläggen.

  Känns aningen svajigt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är hans blogg och han är inte nazist.

   Radera
  2. Alla som kritiserar invandringen är inte nazister!

   Radera
  3. Mcike är ett troll som ena dagen förnekar judars existens, för att andra dagen kalla alla andra kommenterar här för nazister.

   Som sagt, ser fram mot moderering av denna blogg.

   Radera
 2. De flesta muslimer är sannolikt motståndare till övningar som de i Paris och Köpenhamn.

  Tyvärr spelar det ingen roll för oss andra.

  Vardagsmuslimen saknar nämligen intellektuell förmåga att ta avstånd från handlingarna och är helt enkelt rädd vilket leder till att de kröker rygg inför sina extremister och skälet till detta är att extremisterna har rätt. Så eländigt är det.

  Varför är det då så eländigt?

  Den som tar sig för att bläddra i en Koran - vilket jag utgår ifrån att varje person som har synpunkter på islam har gjort - finner att den är fylld med uppmaningar att ta livet av oss otrogna. Det är sida upp och sida ner och det skall straffas till höger och vänster när ohörsamhet uppmärksammas och rädslan kallas för respekt.

  Extremisterna gör alltså helt rätt när de följer ordet i Koranen och hur skall en vardagsmuslim kunna kritisera det? Orden står ju där.

  Av detta skäl skall muslimer inte vistas i västvärlden förrän de genomgått någon form av upplysning.

  Islam är en diagnos.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Islam är en diagnos"
   HAHA!
   Ja, det var grädden på moset.
   Vem stal du den frasen från?

   Radera
  2. Eftersom han och Amnexis är nazister hittar dom allt hos nazisterna. Dom kröker rygg för Hitlers ande.

   Radera
  3. Jag lever hellre ett liv på knä än står upp och riskerar förarga en muslim.

   Radera
  4. Koranen är fylld med totalt motstridiga påbud - precis som bibeln.

   Radera
  5. Micke den här är till DEJ!
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Nazism

   Radera
  6. Micke har fått mig på hjärnan. Har jag gjort ett sådant djupt intryck på dig?

   Radera
 3. Du har läst bibeln va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påstår du att kristna inte inte kritiserar idioter som gör vantolkning av bibeln och hittar på rakartyg?

   Radera
  2. Ja, då är det ju bättre att avbilda Jesus som en hund, så att de där idioterna som gör vantolkning av bibeln lär sig hur bibeln ska tolkas.
   Hahaha!
   Herregud. Är allt det här riktigt? Eller har jag hamnat i en annan sjuklig dimension av tillvaron? Vad fan. Jag har inget jävla problem med muslimer. Men ni är ju för fan imbecillare än alla de som Gallileo bekämpade i sin tid. Ni vill återgå till de gamla goda värderingarna. Bort från all dekadens! Och så försvarar ni kiss och bajs-humor för den sakens skull. Lysande. Helt lysande. Snacka om diagnos!!!

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Micke-trollet börjar få svårt att hålla sig innanför ramarna igen.Tourettes?

   Radera
  5. Jag föreslog att nån sosse eller vänstertomte i allmänhet skulle skapa en utställning där Ekroth och hans vänner porträtteras som grisar som glufsar i sig i tråget av skattepengar, gärna med inlindat med sex antydningar och att denna utställning turnerar runt i Skåne för att prova dig och dina nazivänners öppenhet för andras konst och åsikter. Men sen backade jag och det borde jag inte ha gjort. Dina sinnesförvirrrade svar kommer ju som alla förstått även när det inte finns något att svara på.

   Radera
  6. Jag vet vad en idiot är. Idiot är man om man länkar till en definition av idiot på wikipedia.

   Radera
  7. Varför trollar du anonymt Amnexis?

   Radera
  8. Micke den här är till DEJ!

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Idiot

   Radera
  9. Anonym äger Micke-trollet!

   Radera
  10. Du har postat den förut Amnexis och en idiot är någon som måste länka till wikipedia för att förklara vad ordet har för innebörd.

   Radera
  11. Du pratar inte med mig, det är någon annan. Var god skärp dig trollhelvete.

   Radera
 4. @ Anonym 7:54
  Jag har nyligen börjat läsa både Koranen och Bibeln (rätt tunga och "tråkiga" båda två, även om Bibeln än så länge känns som lite mer poetisk). Men hittills har jag fan inte sett några uppmaningar att ta livet av otrogna i Koranen. Tvärtom. Av det jag hittills har läst förklaras både judendom och Kristendom före Islam som heliga. Nu är ju den 1500 år gammal. Fattar du? Redan efter ett hundra år förändras ett språk ofantligt. Så sitter du där och pruttar ur dig saker utan att ge oss exempel. Ge oss exempel va! Eller håll käft. Jag är inte ens så säker på att du har läst koranen. Många sådana som du har visat sig vara falska fega råttor som bara pruttar ur sig en massa skit för att elda på hatet. Obildade idioter, som knappt kan hänga med en modern text. Hur ska de då fatta en text med en 1500-år gammal kontext? Majoriteten av muslimer i väst struntar helt i Islam. Det är mer eller mindre belagt att Paris-attacken inte ens var utförd av muslimer. Fan vad ni är dumma utnyttjade fårskallar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suck:
   Exempel begärt. Exempel kommer.
   http://skepticsannotatedbible.com/quran/cruelty/long.html

   Radera
  2. Hörru! Det där duger inte alls. Börja med att ge oss ett par exempel från en oförvanskad källa. Ge oss exempel ur den senaste svenska översättningen av Koranen. Det räcker med ett par till att börja med. Så kan vi diskutera innehåll, kontext, tolkning och allt vad det heter...

   Radera
  3. Men snälla rara, det är väl bara att läsa innantill, precis som islamisterna gör?

   Problemet är - precis som du påpekar - att det är texter skrivna för länge sedan MEN som av käcka islamister läses till sin bokstav idag OCH en vardagsmuslim vågar normalt inte stå upp mot detta bokstavstolkande eftersom det innebär att den då skall påstå att det i någon mening "står fel" i Koranen. Det är närmast apostasi och lönas med döden.

   Eller skall Koranen tolkas hej vilt? Du kan ju i så fall ta den diskussionen på plats med Daesh och se om de nickar instämmande eller omedelbart omintetgör vidare diskussion medelst slö kniv.

   Vad är egentligen felet med er islamofiler?

   Radera
  4. Hahahaha!
   Så mycket var det med den fasaden!!!!
   Jag visste ju det.
   "Den som har läst koranen..."
   "Sida upp och ner..." Blaha blaha
   Jävla obildade bluff!

   PS. Hur enstaka muslimer läser eller inte har inte med saken att göra. Gå och mjölka dina kor, i stället för att försöka dig på en politisk analys av något så världsomfattande komplext, som vore det en liten konflikt mellan dig och en annan bondre innanför dina bymurar.

   Radera
  5. Det är PRECIS detta som är problemet, hur enstaka muslimer läser Koranen. Och hade islam inte dessa alltför ivriga läsare som anhängare så hade västvärlden begränsade problem med islam förutom att det är en invasiv religion i sig, som aldrig låter dig vara ifred, du tvingas alltid förhålla dig till muslimer vare sig du vill eller inte.

   Nu skall jag mecka(!) med epatraktorn och peta upp en ny snus i gomspalten.

   Radera
  6. 08:41

   Koranen innehåller över 160 verser om jihad, säg inte att du missat dem?

   Sen kan du slå upp suror 8.12 samt 8:39 och försöka dig på att "sätta dem i en kontext", som det brukar heta.

   Jag väntar tålmodigt.

   Radera
 5. SD kan luta sig tillbaka och ösa in ökade väljarsympatier utan att göra särskilt mycket.Det är en tidsfråga innan våra grannländer inför passbestämmelser för svenska medborgare.
  Journalisterna mörkar vidare, tex Amorellas "svenska" gärningsmän och danska polisens efterlysning.Politikerna flosklar på om yttrandefriheten,Je suis Charlie och den humanistiska stormakten.
  Vore man konspirationsteoretiskt lagd kunde man tro att dom medvetet är kontraproduktiva eftersom de insett att loppet är kört..

  SvaraRadera
 6. Hax tar som vanligt den enklaste vägen.
  Så mycket fel och brister han kan peka ut.
  Och så enkelt han gör det!
  Så enkelt han gör det för sig!
  Lösningar däremot DET är inte Hax grej riktigt.
  Attentat och attacker är tydligen något vi får leva med.Kanske t.o.m bejaka?
  Det är en del av priset liksom.
  Inte så lösningsfokuserat kan man tycka.
  Men det vore alltför farligt och obehagligt för en frihetskämpe som Hax att gå för nära elden.Liberalt ska det vara!

  SvaraRadera
 7. Så här undergräver Amenix och hans vänner yttrandefriheten i Sverige.


  http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/dagspress/article3828962.ece

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om informationseliten och Åsiktskorridoren :
   http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/natanonymiteten-kan-vara-samhallsnyttig_4336561.svd

   Radera
  2. Oscar Swartz anser att det är samhällsnyttigt om medlemmar på Flashback anonymt lämnar ut andras identiteter samtidigt som dom som lämnar ut andras identiteter på Flashback ska skyddas. D.v.s dom ska ha en särrättighet i förhållande till dom människor dom trakasserar.

   Helt förvirrat.

   Radera
  3. Micke Über-trollet och mästerspammaren visar igen att hans klocka saknar en siffra och skorsten behöver sotas.

   Fler halmgubbar och lögner från det i övrigt svarslösa mickefjolle-trollet. När ska du lära dig diskutera som folk, utan rena lögner och alla dessa halmgubbar?

   En länk till artikel där någon hotat en journalist blir till att det skulle vara jag som gjort det?

   Ser fram emot moderering av denna blogg...

   Radera
  4. Du har aldrig någonsin svarat i sak och du gör det inte nu heller. Du kan inte svara.

   Prova att svara på varför anonymas möjlighet att avslöja och offentligöra andras identitet är viktig för samhället?

   Hur viktig är den när dom börjar ställa samman listor på bögar?

   Radera
  5. Listor på bögar? Du menar som de listor RG sammanställt över människor som vill har en annan åsikt? Som RG sedan twittrar om att "det är rätt uppenbart att vi skryter om att vi registrerar oliktänkande", "Vi är Sveriges Stasi." o.dyl.

   Politisk förföljelse är tydligen OK i Sverige, så varför skulle listandet av bögar (oklart i vilket syfte...) inte vara det? Har någon homosexuell råkat illa ut pga denna lista?

   Radera
  6. RG har i princip gjort samma sak som nazisterna på Flashback ALLTID gjort ANONYMT utan att ta ansvar för det. Aftonbladet HAR TAGIT ANSVAR för att dom gör det.

   RG har INTE gjort några listor på bögar men dina nazivänner KOMMER att göra det.

   Exakt var du ska springa då för att byta fot igen är en öppen fråga.

   Radera
  7. Får vem som helst regga konto hos RG menar du? Och titta igenom deras forum.

   Flashback är inte en person, det är en mötesplats. Ungefär som att förnjuda torg efter nazister slagist på torget i Kärrtorp, eller förbjud hela Kärrtorp - nazis slåss ju där...

   Listar Alexander Bard oxå bögar? /I sin mobil iofs då kanske...) Micke, du kan ju testa dra din dynga för honom?

   Jag landar alltid stadigt på fötterna och drar ytterligare en gång ner dina brallor och mask.

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Om inte vissa personer (ni vet vilka ni är) slutar bete sig som femåringar - då blir det moderering av kommentarerna. Vilket kommer att ta en jävla massa tid för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta det med den anonyma stalker som skriver 3 tomma inlägg för varje inlägg jag skriver och trashar varenda jävla tråd.

   Radera
  2. Du är själv rätt duktig på att kasta invektiv omkring dig, på att avvika från ämnet på ett sätt som gör seriös diskussion omöjlig - och på att hålla en dumdryg ton som får folk som vill diskutera seriöst att låta bli.

   Radera
 10. Jag för en seriös diskussison vilket omöjliggöras av det hov av troll du håller dig med. Att du sen inte står ut med att även din egen politiska religion ifrågasätts kan jag inte göra något åt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är trollkungen, sluta jiddra nu.

   Radera
 11. Du är själv rätt duktig på att kasta invektiv omkring dig
  ---------------------------------------------------------------------
  En nazist är en nazist och en stalkande idiot är en stalkande idiot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du trollet sluta och smutsa ner Henriks blogg ?

   Radera
  2. Du vill att jag ska "gulla" med dig?

   Radera
  3. Kan du trollet sluta och smutsa ner Henriks blogg ?

   Radera
 12. Det har aldrig gått att säga något på den hör bloggen som gått tvärs mot den blandning av högerkonservativt nyliberalt OCH högerextremt konsensus som råder utan att få en klase apor tjattrande hängande på ryggen som gapar om att man är psyksjuk stalinist eller ännu värre...sosse. Aldrig sett en reaktion på det. Mer spö är det normala.Tacka för skiten då du inte är som oss brukar vara receptet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem vare som börja hänga som en klase? Det var micketrollet. Lägg ner nu.

   Radera
 13. Flera på vänstersidan tycker att vi ska införa en lag mot förlöjligande av islam för att något sådant inte ska hända i lilla sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imamerna jublar. IS-terrorister jublar. Muslimska Brödraskapet jublar. Al Nusra jublar. Alla Salafister jublar. Micketrollet jublar.

   Ett fint sällskap micketrollet hamnat i...

   Radera
  2. Dom vill tvinga andra eu länder att ta emot islamister och gulla med dom och servera allt på silverfat

   Radera
  3. Vill dom tvinga Tyskland att "gulla" med muslimer?

   Hur går det till när man "gullar" med muslimer rent konkret?

   Ger man dom bananer?

   Radera
  4. Man gör som sossarna

   Radera
  5. Johan Westerholm verkar vara den enda vettiga sossen:

   http://ledarsidorna.se/2015/02/den-relativa-yttrandefriheten/

   Muslimer gullas genom att de ges särrättigheter och särställning i den offentliga debatten som inte får kritiseras. Inget har med islam att göra. Inte ens Koranen själv.

   Var höll relativiseringen hus när polisen grep nazister utanför Aftonbladet? - "Det har inget med nazism att göra..", "bara ett fåtal, enstaka individer, nazism är egentligen fred" etc.

   Radera
  6. Muslimer gullas genom att de ges särrättigheter och särställning i den offentliga debatten som inte får kritiseras. Inget har med islam att göra. Inte ens Koranen själv.
   -------------------------------------
   Tala om vilka förordningar och lagar som hindrat dig och ditt parti hitills att jämställa 1 miljard muslimer med nazism?

   Vill du vara snäll och göra det? Vilka personliga konsekvenser har det haft för dig i form av repression från staten?

   Vad fick du för straff när du hävdade att Bonniers och Judiska rådet är antisemiter därför att dom inte älskar ditt parti lika mycket som ditt parti älskar Israel därför att partiet anser att ni har en gemensam fiende i muslimerna?

   Vilket straff har du fått?

   Vad krävs för att du ska sluta ljuga om att du inte får manifestera ditt hat?

   Varför använder en bildad människa ett infantilt ord som "gulla" i dessa sammanhang?

   Radera
  7. Länka inlägget så ser alla att jag skrev att vänsteranstrukna företrädare för Bonnier o JCR spelar antisemit-KORTET, i inrikespolitiskt syfte.

   Du kan inte diskutera utan att blå-ljuga numer. Desto lättare att dra ner dina trollbyxor.

   Radera


 14. Se där en anonyma "gulla med dom" mannen nojade ihop och trollar vidare med signatur. Två dar?


  "Flera på vänstersidan tycker att vi ska införa en lag mot förlöjligande av islam för att något sådant inte ska hända i lilla Sverige"
  -----------------------------------------------------------------
  Exakt vilka har krävt ett förbud med den motivering du anger?

  Det normala är att dom anser att högerextrema som dig använder hädandet som ett verktyg för att uttrycka sin rasism .Inte att dom oroar sig för att det ska ske attentat. Vilka anger dom skäl du lägger upp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda trollet jag ser är du micketrollet Henrik borde blockera dig!

   du gör en halmgubbe och attackerar den!

   Radera
  2. I en demokrati har ingen rätt att inte bli kränkt. Gränsen för yttrandefriheten går vid hot, förtal och uppmaning till kriminalitet och våld, men i övrigt så är yttrandefriheten enligt mig icke förhandlingsbar. De som inte gillar yttrandefriheten, något som vi jobbat för i Sverige i flera århundraden, kan söka sig till ett annat land som passar ens preferenser bättre.

   Radera
  3. Det enda trollet jag ser är du micketrollet Henrik borde blockera dig!

   du gör en halmgubbe och attackerar den!
   --------------------------
   Synd jag trodde ett tag där att du skulle kunna styrka ditt påstående om krav på lag mot blasfemi.
   Undrar varför jag trodde det?

   Varför ska man svara på frågor i sak om det räcker med att skriva ordet halmgubbe och troll?

   Radera
  4. Halmgubbar igen

   Radera
 15. Micketrollet jublar.

  Ett fint sällskap micketrollet hamnat i.
  --------------------------------------------------------
  Eftersom du aldrig har någon grund för det du säger om något utan snackar skit så har jag inte några förhoppningar:

  Ange var jag kräver en lag mot hädande eller ens gör en indikering att jag vill se en sån.

  Du bör rimligen kunna styrka NÅGOT av det du påstår på NÅGOT jävla sätt om du INTE ska framstå som en idiot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser bara en idiot här inne och det är du!

   Radera
  2. Kom ihåg att det är endast Sverigedemokraterna som har varnat under en längre tid för detta och tar det på riktigt allvar. Att andra partier inte alls tar islamism på allvar visar väl sig att de står bakom utnämnandet av Mona Sahlin till nationell samordnare. Och att centerpartister vill ge de arbete och bostad. Micketrollet är i fint sällskap.

   Demokratin och yttrandefrihetens dödgrävare.

   Radera
 16. Föreslår att vi återgår till ämnet för tråden.

  Gärningsmannen i Köpenhamn var känd både av PET och danska polisen. Och ändå kunde han genomföra två dåd med några timmars mellanrum. Vi vet inte vad som gjorde att han från början hamnade i polisens blickfång, men mycket troligt att det rörde sig om vanligt polisarbete inte "massövervakning".

  SvaraRadera
 17. Den mest förvirrade slutsatsen hittar man i denna DN artikel:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/bjorn-wiman-det-oppna-samhallet-och-dem-som-hatar-det/

  Björn Wiman gör en märklig koppling med svenska nazister.
  Givetvis måste han inleda med att dra upp den "hotfulla" svenska nazismen. Jag påstår inte att man inte skall ta idioter från det lägret på allvar, men proportionerna haltar lite. Tittar man på hur många som röstade på SvP senaste valet, så var det 528 personer. Lägg till ett mörkertal med SMR sympatisörer och övriga idioter, så finns det kanske 1000 nazister i landet. Av dessa kanske 1% är så knäppa att de kan begå ett allvarligt politiskt våldsbrott. Det blir 10 personer. Samtidigt har vi ca 400 000 muslimer i Sverige. Om vi utgår från att det finns 1% våldsbejakande idioter där också, så blir det 4000 personer. Är det underligt att SÄPO ser våldsbejakande islamister som ett större hot än nazisterna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 80 000 vuxna muslimer till Sverige varje år framöver. Nästan alla fredliga. Nästan.

   https://morklaggning.wordpress.com/2015/01/27/sverige-och-de-nordiska-nivaerna/

   Det brukar talas om att 1% av muslimer är beredda skada andra för islam (se bl.a http://www.pewforum.org/files/2013/04/worlds-muslims-religion-politics-society-full-report.pdf ) Det blir 800 potentiella jihadist-mördare per år till Sverige...

   Ändå ska vi inte prata om antalet muslimer vi släpper in i landet?!?

   Radera
  2. Att man ens ska behöva diskutera om yttrandefriheten är nånting man måste försvara är ofattbart.

   Beslutsfattarna har fört en låtsasdebatt under många år med huvudet djupt nerstuckna i sanden, och nu börjar en del dra upp dom men det är fortfarande sand i ögon, näsa och mun.

   Värna yttrandefriheten? Det är så dags att slänga ur sig dessa floskler när man har kniven mot strupen, men trovärdigt är det inte.

   Radera
 18. Som ett tips kan jag meddela att du i delar av din argumentation närmast alienerar dem som läser dina kommentarer. Att förolämpa folk är inget bra sätt att övertyga dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där var alltså riktat till Amnexis.

   Radera
  2. Vad kände du dig förolämpad av?

   Radera
  3. Du samlar på dig. Till exempel genom att bemöta mina åsikter med klyschor istället för argument. Höj nivån.

   Radera
  4. Nu har nivån höjts: SD är som jihadister...

   LOL och dubbel-LOL!


   Svajigare blir det...

   Radera
  5. Du tog det ett steg längre än Henrik och du har mer rätt än han. Ni är likadana.

   Radera
 19. Snart har vi en AI ala Skynet som fixar analysen och agerar förebyggande.. Vi kanske ligger 5-10(?) år bort innan algoritmerna är bättre på riskanalys än människor och ett eller två årtionden efter det är alla beslut tagna av en AI.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.