2015-03-26

För ett tryggare samhälle - legalisera drogerna!


Svensk drogpolitik är – som vanligt – kontraproduktiv.

Nu är det polisen i Östergötland som stolt berättar att den slagit till mot ett 15-tal personer som odlat marijuana.

Av nyhetsartikeln framgår att "de som odlar cannabis gör det bland annat för att slippa träffa langare". Det är polisen själv som säger detta. Vilket rimligen leder till slutsatsen att dessa personer nu tvingas träffa langare. Vilket i sin tur innebär att polisens tillslag göder de gäng och ligor som ägnar sig åt droghandel.

Så länge drogerna är olagliga – så länge utgör de en viktig del av kriminella gängs och ligors verksamhet. Gäng och ligor som ofta är våldsamma och som ägnar sig åt att skjuta och spränga saker på gator och torg.

Polisen jagar fredliga människor som odlar sitt eget röka – och i andra ändan av kedjan resulterar det i att samhället blir mer osäkert för oss alla. Det känns som en dålig plan.

Om vi legaliserar drogerna – då får vi ett tryggare samhälle. Då blir dessutom de som använder dessa droger mindre utsatta.

Varför inte börja med att avkriminalisera innehav av droger för eget bruk? Då kan folk odla sitt eget röka – vilket i sig vore ett slag mot gängen och ligorna.

NT: Många cannabisodlingar har hittats på kort tid »

18 kommentarer:

 1. Svensk politik är surrealistisk i sitt enfald. Det är viktigare att "skicka signaler" än att ta itu med konkreta problem och göra folks liv bättre. Tror tyvärr att Sverige kommer vara det sista landet i väst som legaliserar "knark".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mycket tydligare att de signaler som Sverige skickar till romer och annan bidragsboskap är medvetna försök att skapa ett nytt trasproletariat som vänstern kan livnära sina utmärglade kroppar på.

   Stäng av sugpumpen (signalpolitik ala Kom Till Sverige Så Pyntar Svenska Skattebetalare För Ditt Leverne, riktade mot allsköns svårassimilerade individer)

   Radera
  2. Amnexis: Du kan verkligen inte hålla dig till ämnet, eller hur?

   Skall du och Micke tvinga mig att börja moderera bloggens kommentarer?

   Radera
  3. Tycker inte detta var särskilt offtopic. Det pratades signalpolitik, vilket ju svensk narkotikalagstiftning är. Jag tog upp ett annat exempel på oduglig signalpolitik i Sverige.

   Att vi importerar redan utslagna människor ger ju dessutom onödig ammunition till förbuds- och repressiva förespråkare, som får en nyimporterad misär att projicera sin okunnighet på.


   Radera
  4. @Hax

   Är det inte lite fegt av dig att säga så?

   Om en viss del av politiken når absurda proportioner så kommer den ju att påverka allting och därigenom vara relevant i de flesta diskussioner.

   Man kan ju säga samma sak om det svenska skattetrycket. Många socialister tycker ju att man ska "hålla sig till ämnet" när man härleder problemen i Sverige till skattepolitiken. De har förstås helt fel; skatt är roten till det mesta onda i Sverige eftersom den dels förstör produktivitet direkt, och dels finansierar en massa annat elände. Men i den socialistiska bubblan vill man låtsas att olika frågor är separerade med vattentäta skott så att man kan diskutera sina fantasilösningar i fred.

   Tyvärr har ju invandringsvolymerna kommit att bli ett om möjligt ännu större, och betydligt mer olösligt, problem än skattetrycket i Sverige.

   Vill du då göra dig och din blogg ännu mindre relevant genom att PK-hysteriskt börja plocka bort inlägg som faktiskt vågar diskutera verkligheten?

   Micke kanske du kan plocka bort eftersom han faktiskt bara ägnar sig åt att försöka förstöra diskussionen, men en annan lösning kunde ju vara att införa Tumme upp / tumme ned, och en checkbox i kommentarssystemet så att man kan välja att slippa se lågkvalitetskommentarer.

   Radera
  5. HAX, det är inte Amnexis som är problemet. OT är ett mycket mindre problem än "Mickes" fullkomligt osammanhängande babbel.

   Radera
 2. haha.. Huvudet på spiken! Frågan är om narkotikapolisen är korkad (de förstår inte ditt resonemang/ blivit indoktrinerade av den svenska narkotikapolitikens förträfflighet) eller om de är onda (de förstår att de vållar skada men är rädd om sina jobb)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma mekanismer som härskar i migrationspolitiken:

   - Okunnighet, missriktad/missuppfattad godhet och en gedigen prestige.

   Radera
  2. Confirmation bias, är vad det handlar om, Confirmation bias kan gå så långt att man tolkar (för oberoende bedömare uppenbara) bevis på att man har fel som bevis FÖR att man har rätt... Hela Sverige lider av Confirmation Bias..

   Radera
 3. Om människor lagligt kan odla sina rusmedel hemma så går staten miste om en betydande skattebas. Staten vill ha monopol och kunna högbeskatta rusmedel. Det är där skon klämmer. Staten betraktar droganvändare som skattesmitare mer än något annat.

  SvaraRadera
 4. Om Sverige skulle legalisera blir det sist i hela Västvärlden, tror inte ens 20 år frammåt kommer göra någon skillnad. Lost cause..

  SvaraRadera
 5. Södertäljemaffian och dess politiska gren(ar) säger nej till legalisering. Wallenberg, Rausing och Carl Gustaf Knugen håller med.

  SvaraRadera
 6. Ve och fasa, tänk om folk börjar äta psykedeliska svampar varannan månad istället för statligt subventionerad artificiell antidepp medicin.. tänk om dom fick saker hem till dörren och inte blev stigmatiserade om dom hamnade i missbruk som folk gör vid alkoholanvändning. Tänk om inte Ibogaine som botar heroinmissbruk var lika olagligt som heroin.. ja då hade ju staten haft lite att göra och dom skattefinansierade korporativistiska företagen hade inte gått runt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om inte Ibogaine som botar heroinmissbruk INTE var lika olagligt som heroin.. Ska det vara

   Radera
 7. Nej, kör vidare med våldsmonopolet och ta dom jävla småknarkarna. Länge leve våld, osäkerhet och kriminella gäng.. länge leve polisen som angriper dom riktiga skurkarna.. småbrukarna. /Ironi.

  SvaraRadera
 8. Artikeln är faktiskt roligare än vad Hax återger.

  "– I Boxholm hade vi ett ärende för några år sedan där ungdomar odlade cannabis i skogen för att de inte vågade träffa den person som de tidigare köpt av.

  Lottie Granqvist och kollegerna tyckte det var allvarligt att se hur de ungdomarna isolerade sig."

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.