2015-03-04

Så terroristerna har alltså vunnit?


Efter mycket om och men, ändrade tider och olika besked verkar det som om det nu är klart: Det blir ingen paneldebatt om yttrandefrihet med Lars Vilks i Göteborg denna vecka.

Först flyttade Folkets Hus i Göteborg Piratpartiets paneldebatt från torsdag till fredag, vilket ledde till att Alexander Bard och Sakine Madon inte kunde medverka. Kvar i panelen fanns då Lars Vilks och Peter Sunde. Och nu kommer beskedet att Folkets Hus säger nej till paneldebatten helt och hållet.

Det verkar alltså som om det helt enkelt inte går att ordna en debatt om yttrandefriheten med Lars Vilks. Hela tiden är det någon som backar ur, ställer in eller ångrar sig.

Med andra ord: Terroristerna har vunnit. Våldet har segrat över det fria ordet. De har strypt våra fri- och rättigheter. De har skrämt oss till tystnad. De har lyckats få vårt öppna, demokratiska samhälle att sluta sig. Igen.

Och det är vårt samhälle som låter dem vinna.

Detta är oacceptabelt. Helt och hållet oacceptabelt.

Läs mer hos SVT »

9 kommentarer:

 1. Ide: Gör det som en hangout. Filma och dela det på TPB.

  SvaraRadera
 2. Det är en sorgens dag för Sveriges öppna samhälle som idag visade sig vara slutet.

  Detta är en milstolpe klädd i svarta rosor.

  SvaraRadera
 3. Antingen står inte samhället för de värderingar det påstår sig stå för.
  Eller så har samhället redan gått under.

  I vilket fall så finns det en uppsjö av politiska tjänster och projekt och regler och förtryck som måste anses så misslyckade/hycklande/överspelade att de pengar som finansierar eländet borde få stanna hos skattebetalarna. Demokratiministeriet till exempel.

  SvaraRadera
 4. En besynnerlig slutsats! Yttrandefrihet har aldrig varit samma som rätt till en plattform och publik. Jag kan bara utgå från att det är den goda smaken som avgått med segern. Lars Vilks kan väl starta en blogg då - det verkar ju gå bra för andra som vill uttrycka sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.vilks.net/2015/03/04/2001-en-politisk-debattor-meddelar-sina-tankar/

   Radera
 5. Yttrandefrihet har aldrig varit samma som rätt till en plattform och publik
  -------------------------------------

  Extremister har alltid hävdat att dom har rätten till både publik samt vad och hur mycket publiken ska applådera. När dom blir tillräckligt många tar dom den rätten med våld.

  SvaraRadera
 6. Ovillkorad yttrandefrihet! Det finns inget annat. Inga förespråkare av ovillkorad yttrandefrihet har nånsin ifrågasatt villkoren för tillträde till de publika debattplattformarna. De som hyrde lokal hos vänsterfascisterna uppnådde dock sitt mediala syfte som var att visa fram den fisljumma PK-radikalismens finniga tonårstryne (mognare än så är inte åsikterna om villkorad yttrandefrihet). Se i fortsättningen till att inte blanda ihop Ovillkorad Yttrandefrihet med hyfs, fason, vett och etikett i sociala sammanhang... men när det sistnämnda är en bristvara förstår jag att det är lätt att blanda ihop begreppen.

  SvaraRadera
 7. Ovillkorad yttrandefrihet! Det finns inget annat. Inga förespråkare av ovillkorad yttrandefrihet har nånsin ifrågasatt villkoren för tillträde till de publika debattplattformarna
  ----------------------------------------------
  Hyr många liberaler brukar förespråka tvång mot privata fastighetsägare att hysa representanter för politiska åsikter som dom tar avstånd från?


  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.