2015-04-07

Åsiktsmaffians trams avleder folkets uppmärksamhet från sådant som är viktigt


Samhällsdebatten är både ängslig och arrogant – samtidigt.

Ofta landar det i att man vill ändra på människor. Vilket är tankebanor som politikerna, som stiftar våra lagar, inte är sena att haka på.

Det skall ändras på vårt språk och enskilda ord skall fulas ut. Det skall ändras på vår kulturhistoria, eftersom tidigare generationers kulturskapare inte uppfyller dagens krav på politisk korrekthet. Alla skall tvingas in i en feministisk analys. När det gäller människors etnicitet är förvirringen i tilltagande om vad man "får" och "bör" säga. Högljudda aktivister uppmuntrar politiker att stifta morallagar. Och politiken detaljstyr personliga saker, som vem av föräldrarna som skall vara hemma med nyfödda barn och hur länge. Detta för att bara ta några enstaka exempel.

Dagens politiskt korrekta moralpanik handlar om att motormässan i Jönköping inte uppfyller den självutnämnda åsiktselitens krav på köns- och rasbalans. [Länk»] Vilket är trams.

(Jag undrar för övrigt hur den fina bokmässan i Göteborg skulle stå sig i en fördjupad analys av klass och etnicitet. Men det räknas nog inte – eftersom bokmässan, till skillnad från motormässor anses vara ett arrangemang med något slags inbyggd, underförstådd godhet.)

Samtidigt finns det områden där det kanske vore läge att rota lite i samhällets attityder, men som totalt ignoreras av åsiktsmaffian. Det gäller sådant som respekt för människors frihet, egendom och säkerhet. Det gäller respekt och förståelse för våra medborgerliga fri- och rättigheter och principen att dessa skall vara lika för alla. Rättsstatens principer. Öppenhet och insyn i den demokratiska processen. På dessa områden är intresset vanligtvis obefintligt.

Ibland kan jag få för mig att allt trams som dominerar den svenska samhällsdebatten har ett syfte. Nämligen att avleda uppmärksamhet från sådant som är viktigt, på riktigt.

5 kommentarer:

 1. Hidden Influence: The Rise of Collectivism
  http://www.youtube.com/watch?v=ALtJoILN3ks

  Kolla på den här dokumentären från en anarkokapitalism om ämnet, kollektivism, staten och så kallade social justice warriors.
  http://www.youtube.com/watch?v=ALtJoILN3ks

  SvaraRadera
 2. anarkokapitalism
  ------------------------------------
  Fan...ni har snart lika stor flora av tillämpningar av exakt samma sak som kommunisterna hade.

  SvaraRadera
 3. Det blir så när medias uttolkare av allas vår gemensamma värdegrund är ute på trofé-jakt.Det krävs en del om en landsortjournalist ska kunna kvala in i gänget på Södermalm.
  Ett saftigt avslöjande av rasismen är den enda vägen..

  SvaraRadera
 4. "Ibland kan jag få för mig att allt trams som dominerar den svenska samhällsdebatten har ett syfte. Nämligen att avleda uppmärksamhet från sådant som är viktigt, på riktigt." Så har det varit ett bra tag, det görs snyggt men idag är i princip all traditionell media av typ "Pravda".

  SvaraRadera
 5. Visst är det så, att man gör en höna av en fjäder för att skymma sikten för de stora frågorna. Se bara när en SD-politiker ska intervjuas. Då drar man upp utsagor som yppades för 10-12 år sedan och ältar detta i absurdum. Varför? Jo, för att skymma sikten för SDs dagspolitik som på intet sätt får föras fram i medierna, för då kan ju de vilseförda medborgarna upptäcka att de kanske sympatiserar med den och det vore ju för hemskt för journalisterna som kämpar så hårt för att naziststämpla SD.

  Det vara bara ett exempel. Det finns många andra som inte specifikt rör just SD, men nu var det ju aktuellt efter Skavlanskandalen - som i och för sig var helt väntad!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.