2015-05-27

Politiken skapar en evighetsmaskin för mänskligt lidande


I Huffington Post har Johann Hari en intressant och mycket läsvärd text. Den handlar om droger och drogberoende: The Likely Cause of Addiction Has Been Discovered, and It Is Not What You Think »

Artikeln argumenterar för att det är missbrukares omedelbara livssituation som är den främsta orsaken till att de flesta av dem missbrukar.

Om det ligger något över huvud taget i detta – då är svensk drogpolitik helt bakvänd. Då skapar politiken nya missbrukare. Då orsakar polisens insatser mot missbrukare en nedåtgående spiral. Då har våra politiker skapat en evighetsmaskin av mänskligt lidande.

Men så är det ju i Sverige. Folk som har problem med narkotika jagas av polisen och riskerar fängelse snarare än vård. Andra, som varit i Mellanöstern för att döda och våldta lämnas i fred av ordningsmakten, får socialt stöd och hjälp med bostad.

Idiotland.

5 kommentarer:

 1. Jag tycker du börjar låta väldigt bitter när du ifrågasätter den svenska värdegrunden.Idiotland skriver du, men faktum är ju att de flesta väljare inte delar politikernas åsikter.
  Som då möjliggörs med bl.a DÖ och i det mesta uppfyller kraven för att få kallas demokratur (eller icke-demokrati som vi säger numera).
  Liberalerna som väl ligger ganska nära dig politiskt, om man bortser från drogromantiken, är ju om vi uttrycker oss snällt medskyldiga.Om vi tar invandringen som exempel så är politikerklassens åsikt den avvikande.Enbart sladdbarnet MP har stöd egentligen hos sina ca 5 % väljare.Mer att läsa här : http://www.tino.us/2015/05/silent-majority-58-procent-anser-att-invandring-ar-for-stor/
  Tillbaka till bitterheten, vad vill du göra åt det hela?
  Dra in stödet till IS-terrorister och istället flumma i en park?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samtliga riksdagspartier för en destruktiv drogpolitik.

   Jag vill börja med att avkriminialisera innehav av droger för personligt bruk. Då skulle missbrukarnas situation förändras, så att de går att hjälpa.

   Sedan skulle jag vilja se en total legalisering - vilket skulle slå ut de kriminella gängen, minska kringbrottsligheten och minska incitamenten för att trycka ut nya och speciellt farliga droger på marknaden.

   Radera
  2. Och när förväntar du dig ha en majoritet bakom dig för dina lösningar?

   Radera
 2. Politiken skapar en stövel som stampar på en människas ansikte, i evighet.

  Mission accomplished.

  SvaraRadera
 3. Den svenska drogpolitiken bygger på att drofbrukarna är som majoriteten av svenskarna. Problemet är att det är de inte.

  Dvs de som formulerar drogpolitiken kan inte tänka sig att de som brukar drogerna inte reagerar på den politiken som de själva skulle göra.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.