2015-08-24

SD är största hindret för en reformerad migrationspolitk


Jag är för öppna gränser. Jag anser att människor skall få bo var de vill – men inte på andras bekostnad.

Jag känner starkt för människor som flyr från krig och förföljelse. Deras situation är fruktansvärd. Kan jag på något sätt hjälpa dem, då vill jag gärna försöka göra det.

Jag anser också att den svenska migrationspolitiken är uppåt väggarna. Vi utvisar människor som rotat sig, lärt sig språket, jobbar och betalar skatt. I andra ändan av systemet fyller vi på med människor som våra myndigheter programmerar till inlärd hjälplöshet och bidragsberoende. Sedan blockerar vi systemet med en korporativistisk arbetsmarknadspolitik som inte lämnar utrymme för enkla låglönejobb – och en bostadspolitik som orsakat en akut och till synes permanent bostadsbrist.

Det politikerna har bestämt och våra myndigheter omsätter i praktiken är inte hållbart. Speciellt inte på lång sikt. (Exempel: När Alliansregeringen pekade på en tillväxt i absoluta tal, men mörkade att BNP i själva verket hade minskat räknat per capita.)

Detta leder oss till det ständigt pågående kriget om fakta. Vilket ofta ligger över min kompetensnivå, eftersom det är svårt att förhålla sig till fakta som man i många fall ännu ej känner till. Men jag noterar och följer striden. Generellt sett ställs (påstådda eller erkända) fakta mot känslor – vilket brukar landa i att fakta framställs som... rasistiska. Vilket är helt absurt och omöjliggör alla försök till saklig och konstruktiv debatt.

De etablerade partierna kan inte förhålla sig till situationen. De har total beröringsskräck, inte bara inför SD utan även inför flyktingfrågorna som sådana. Med Decemberöverenskommelsen har de bundit sig vid masten – på ett sätt som garanterar att SD och deras stora fråga kommer att stå i uppmärksamhetens centrum under överskådlig framtid.

(Dessutom signalerar DÖk fulspel: Vi hade ett allmänt val. Folk röstade fel. Så man ändrade spelreglerna. Vilket naturligtvis uppfattas som stötande av många.)

Ju mer man försöker stigmatisera SD, desto mer hamnar de i strålkastarljuset. Det är nästan (men bara nästan) så att jag önskar att SD fick regeringsansvar en tid. Då skulle de bli ett vanligt parti. Det skulle bli som med Syriza i Grekland. Hög svansföring när man går in, svansen mellan benen när man kommer ut. Men ingen förändring i sak.

För vad skulle SD kunna göra? Ett parti som säger sig stå  för "socialkonservatism på tydlig nationalistisk grund". Och som i sitt partiprogram noga påpekar att de ser den generella välfärdsstaten som den heliga gral. Skulle de reformera arbetsmarknadspolitiken? Skulle inte tro det. Skulle de avreglera bostads- och planpolitiken och släppa marknaden fri att möta människors behov? Knappast. Skulle de öppna och liberalisera Sverige så att vi kan bli en tigerekonomi? Aldrig någonsin. Deras Sverige vore dåligt att leva i även för svenskar.

(I sitt principprogram går SD även loss på de människor vars "essens" inte följer den gängse rådande normen. Tro aldrig att det bara gäller utlänningar. I SD:s Sverige definieras du av vem du är, inte av vad du gör. Och där öppnas dammluckorna för ett Sverige som kan bli mycket obehagligt, där rättsstatens principer och mänsklig anständighet åker ut.)

Allt SD åstadkommer är att skapa en låsning där de etablerade partierna – av prestigeskäl – inte kan backa ur en misslyckad migrationspolitik. I vart fall inte med ansiktet i behåll. (Varför tror du att regeringen och Alliansen vägrar diskutera volymer? På grund av ädla principer eller av något annat skäl?)

Om man vill räta upp politiken i sak – då är SD:s framgångar ett drivankare.

Utan SD skulle vårt land aldrig ha den havererade migrationspolitik som i dag är SD:s livsluft. Ironiskt nog.

Detta har blivit ett självspelande piano: Ju starkare SD blir, ju mer handlingsförlamade blir de andra partierna – och ju starkare blir SD.

25 kommentarer:

 1. Men de som kommer hit har vi inte den blekaste aning om, alla slänger sina handlingar eller 90 % i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Men enligt hela din argumentation finns det inget "vårt land". Ändå använder du uttrycket. Du är förvirrad. Eller oärlig och manipulativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dels har vi (många olika) visioner om hur det borde vara.

   Dels har vi en situation och ett system som är som det är. Vilket vi måste förhålla oss till.

   Radera
  2. Du skyller på SD.

   Jag skyller snarare på att DÖs politiker har rasiststämplat SDs rationella och humana flyktingpolitik - motsvarande den politik som övriga nyktra EU länder tillämpar. De förblindade godhetsapostlarna i DÖ är enkom ansvariga för eländet.

   Felet är helt och hållet antirasisternas - nutidens värsta rasister och Sverigehatare

   Radera
  3. Hur kan ett parti som bokstavligen har egenhändigt hopsnickrade teorier om rasbiologi inskrivet i partiprogarmmet vara antirasistiskt?

   Det är sånt som är så roande med er.

   Radera
 3. För att vara lite övertydlig: Min bloggpost är inget försök att fördela skuld - snarare en observation över varför allt har gått i baklås.

  SvaraRadera
 4. Du tycks mycket inskränkt.

  SvaraRadera
 5. Inte nog med det du är feg.

  SvaraRadera
 6. Utan SD skulle vårt land aldrig ha den havererade migrationspolitik som i dag är SD:s livsluft. Ironiskt nog säger du..men du glömmer tydligen att SD INTE har nått att säga till om..samt att detta va och är förra statsministern och MP:s förtjänst..du ska nog ta och hålla dej till sanningen...eller är det SD:s fel att bostadsproblemet åxo finns? eller att dom inte får jobb? för det är väl SD:are som tar alla jobb...din observation är något vinklad eller så har du glömt att ta på dej glasögonen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blocköverskridande överenskommelsen hade aldrig kommit till stånd om inte gammelpartierna hade känt sig hotade när SD började bryta sig in i opinionen.

   Radera
 7. Hur var det för några år sedan? Var det något parti (förutom lilla SD) som sade sig vilja "hålla igen" på invandringen? Inte vad jag vet utan de TÄVLADE om vilket parti som kunde importera flest. Maud O sade 40 miljoner jublade hon lyckligt. En annan sa "SNART är vi i 10-mille-klubben".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är detta för billigt försök till historierevisionism?

   Innan den blocköverskridande överenskommelsen förrförra mandatperioden (som kom till stånd på grund av att gammelpartierna kände sig hotade av SD) hade S och M en uppgörelse som innebar att Sverige i princip bara tog emot kvotflyktingar.

   Och så sent som 2008 hade M en betydligt mer restriktiv politik än i dag: http://www.dn.se/debatt/stall-tydligare-krav-pa-vara-invandrare/

   Radera
  2. "Vad är detta för billigt försök till historierevisionism?"


   Det är en metod.

   Radera
 8. Man kan (med rätta) kritisera SD för deras idéer och politik. Men är det rättvist att lasta dom för dom andra partiernas oförmåga att hantera den uppkommna situationen på ett konstruktivt sätt? Låsningen i migrationsfrågan har inte skapats av SD utan av dom etablerade partierna under 30 års tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blocköverskridande överenskommelsen hade aldrig kommit till stånd om inte gammelpartierna hade känt sig hotade när SD började bryta sig in i opinionen.

   Radera
 9. Det här måste vara din mest desperata bloggpost hittills. Du anför samma typ av argument som våldtäktsmannen som skyller på offrets kläder.

  SD kanske ska täcka sig själva med tyg så de inte syns, samt att de inte får prata annat än hemma vid köksbordet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du fattar verkligen inte. Våldtäktsmannen (gammelpartierna) skyller ju faktiskt på "offrets kläder". Det är det som har gjort att allt har gått i baklås.

   Radera
 10. Det är naturligtvis SDs fel också att den religiösa radikaliseringen i förorterna ökar? Och att den ökar i Nigeria och större delar av Mellanöstern. Det är SDs fel antar jag?

  Såg du kvällens Aktuellt om förtrycket i förorten? Det är sjuklövern som skapat detta samhället. SD är blott en reaktion. Kittlar du näsan så nyser den.

  http://www.svtplay.se/video/3192221/aktuellt/aktuellt-aktuellt-214

  "- Det här är inte Sverige! Hora!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så länge SD har mutat in dessa frågor kommer ingen annan att vilja / våga / kunna ta i dem.

   Radera
  2. Frågan är så mycket mer komplex än du framställer den. Den skadliga migrationspolitiken började växa fram långt innan SD kom till. Din analys faller platt som en pannkaka.

   Det politiskt-industriella migrationskomplexet är en atlantångare som i dag är födkrok för en arme av tjänstemän och migrationsentrepenörer, dessa kommer inte tillåta en förändring i riktning mot en minskning av migrationsströmmen.

   Om något, kräver de tillsammans med så gott som hela Sveriges mediekår en ytterligare utökad migration till Sverige. När nu politikerna blivit medias lydiga tjänare saknas helt förutsättningar att vi får en politik som svarar mot folkflertalets intresse och önskan.

   Sverige styrs idag av en rödgrön media som lyckats ta punggrepp på de etablerade större partierna.
   Även om en förändring vore möjlig och genomfördes omgående så har vi nog redan passerat point of no return, utvecklingen är förmodligen redan självgående i en samhällsupplösande riktning.

   Men det var ju det ni önskade.

   Radera
 11. Frågan är om ett oavbrutet flöde av floskler från dom minst bildade politikerna och väljarna i en och samma skulle räcka för att skapa den allians som krävs för att bilda majoritet med dom mest bildade väljarna och politikerna ur högern och hur många dagar en sån regering skulle hålla?

  SvaraRadera
 12. Är inte det här en extremt märklig argumentation?
  Jag tycker det mest liknar hur hustrumisshandlare försöker försvara sig i rätten: "Hade inte hon uppträtt som hon gjorde så hade jag aldrig misshandlat henne". Ett ganska patetiskt försök till att försöka flytta skuld från sig själv till någon annan. Dessutom funderar jag på hur viktig invandringsfrågan egentligen är för SDs väljare. Min min uppfattning är snarast att det är att väljarna är skittrötta på samtliga andra partier och nu flockas till enda parti som inte deltar i de andras falskspel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD driver alla frågor utifrån receptet tvingande monokultur.

   Det kan inte ens dom minst bildade väljarna ha missat.

   Radera
  2. Micke du duckar fortfarande för att folk väljer SD trots vad det står för inte för vad de står för, det är det stora underbetyget de övriga partierna måste adressera.

   Radera
 13. Jag skulle inte värdera SD´s väljares begåvning så lågt att jag påstod att dom inte röstar på partiet p.g.a dess politiska program. Men nästan.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.