2015-11-15

Frihetens fiender


Terrorister vill inte bara döda och skada. De avskyr vårt öppna, fria och demokratiska samhälle. Se bara på språkbruket i ISIS proklamation där de tar på sig ansvaret för attackerna i Paris. [Länk»] Islamistisk fundamentalism bygger på hat mot alla som inte underkastar sig islam och dess regler.

Politiker vill bestämma över andra. De menar att de själva är bättre skickade att fatta beslut om människors liv än människorna själva. Politiker kan tvinga människor att bete sig på ett visst sätt, övervaka oss och straffa den som inte lyder. De vill att folket skall underkasta sig deras vilja.

I viss utsträckning lever terrorister och politiker i symbios. Terrorangrepp ger politiker just den ursäkt de behöver för att inskränka vår frihet och de medborgerliga fri- och rättigheterna. Vilket i slutändan gynnar så väl terroristernas sak som politikernas maktambitioner.

Den övervakningsstat som alla vet att politikerna behöver för att säkra sin makt kan motiveras i namn av kriget mot terrorismen – även om allt fler inser att mer övervakning inte gör oss säkrare. [Länk»]

Att staten inte bara övervakar människor som kan antas vara misstänkta för brottslig verksamhet utan hela folket hela tiden – det är en tydlig fingervisning om vart vi är på väg.

Detta hotar inte bara vår frihet. Det är ett hot mot demokratin och dess djupare värden.

3 kommentarer:

 1. "Det är sannolikt ingen slump att just dessa mål valdes ut - de representerar det unga, multikulturella, progressiva, liberala, toleranta Frankrike."

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6302689

  SvaraRadera
 2. Det är också deprimerande att se en del framträdande libertarianers reaktioner.

  Vissa som t.ex. Christopher Cantwell har blivit uttalat rasistiska statsnationalister.

  http://christophercantwell.com/2015/11/14/radical-agenda-ep059-the-third-world-war/

  SvaraRadera
 3. Medeltida religioner. Att vi ens ska ägna tid åt att förhålla oss till dem. Ni har kastat Sverige 300 år bakåt. Islam betyder ordagrant översatt - underkastelse.

  I övrigt är svenska politiker sämst i klassen att implementera relevant lagstiftning för att förhindra att jihadister återvänder/tar sig till Europa. Vad är "öppet samhälle"? Och ett "öppet samhälle" är ju ingen metod att bekämpa terrorism. Det fattar en femåring.

  Alla som flyr Syrien flyr inte islamisterna, tvärtom flyr merparten från Assads vansinniga bombningar. Vi har redan sett ett flertal exempel där islamister tagit sig till Sverige för att väl här hota såväl andra muslimer som kristna på de asylboenden de placerats på. Folk som flytt islamisterna har här i Sverige tvingats fly från de asylboenden de placerats på.

  Jag har tidigare även varnat för att vi måste vara redo för vad som kommer ske om/när Daesh börjar lida större förluster. Vi kommer då se enorma mängder islamistiska mördare fly hals över huvud mot ett Europa för de vet att de ej kommer riskera utvisning & därmed straff för sina vidriga brott. Detta då vi ej utvisar till länder där den misstänkte kan riskera dödsstraff. Vad jag kan se är ett fortsatt totalt öppet EU & speciellt till Sverige helt utan kontroll på vilka som släpps in i landet är totalt vansinnigt.

  Att som migrationsivrarna försöka driva opinion med villfarelsen att de som flyr Syrien flyr de som utförde attacken på Paris är direkt lögnaktigt och rakt av propaganda. Det är bortsett att det är djupt ohederligt och direkt farligt för Sverige & dess medborgare.

  Hög tid nu för mätning av hur stor andel av muslimerna som stödjer Daesh och hur stor del som sympatiserar med islamism/sharia i allmänhet. Ta t.ex. Löfven i Agenda om Daesh: ”Dom vill ha sina lagar som bara bygger på våld.” - Förstår han ens att det är sharia-lagar han beskriver?

  Jag blev iskall av Ygemans svar om de 120 Daesh-återvändarna: "Säpo har koll. De har samtal med dem och de flesta säger att de inte ska göra nåt.."

  Ridå!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.