2015-11-15

Vägra bli en del av terroristernas plan!


Islamistiska terrorister slår till i Europa. Det får flera effekter.

Dels ger det våra politiker en ursäkt att bygga vidare på övervakningsstaten och att inskränka våra fri- och rättigheter. (Se förra bloggposten »)

Dels skapar attentaten en allmän misstänksamhet mot invandrare och asylsökande flyktingar. Vilket är exakt vad terroristerna hoppas på. Det förstärker de motsättningar och det utanförskap som utgör bränsle för att radikalisera unga människor. Här får terroristerna all hjälp de kan önska av SD – och olyckligtvis även av vanliga hyggliga människor som bara är oroliga.

Det finns två vägar att gå. Att handla rationellt, med eftertanke. Eller att hälla mer bensin på brasan.

Vi skall komma ihåg att de allra flesta som dödas av IS är andra muslimer. Och att de människor som flyr till Europa flyr från det kaos och våld som bland andra IS har skapat.

Vad gäller de flyktingar som redan är här – så måste vi bli bättre på att integrera dem i samhället. Allt annat vore att gå terroristernas ärenden.

Med risk för att tjata: Det måste finnas fler miljöer där unga människor i utsatta miljöer kan känna sig välkomna än moskéer och kriminella gäng. Detta kan knappast kommenderas fram av staten. Det måste bli en uppgift för det svenska civilsamhället. En helt nödvändig uppgift.

En introduktion till den sekulära, demokratiska rättsstaten och dess koder måste också bli en central del av integrationsarbetet.

För att sådant över huvud taget skall kunna lyckas krävs att den kraftiga flyktingströmmen på något sätt dämpas – och att asylmottagningen kan fokuseras på människor med verkliga skyddsbehov.

Det handlar om att få kontroll över en kaotisk situation. Det handlar om att kunna ge människor ett värdigt mottagande. Och det handlar om att skapa ett samhälle där alla kan känna sig trygga.

12 kommentarer:

 1. Nejdå, terrorattentat skapar bara avsky mot invandringsvurmande förrädiska godhetsfanatiker som du. Försök inte gömma dig bakom invandrarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har inte läst på alls va...?

   http://www.loonwatch.com/2010/01/not-all-terrorists-are-muslims/

   Varenda jävel som bränner ner flyktingförläggningar är en terrorist. När SD sa att terrorismen skulle öka hade jag ingen aning om att det var de främlingsfientliga extremisterna de menade...

   Radera
  2. Vad är det som säger att det inte är Daesh-sympatisörer som eldar? Ingen är gripen, förutom asylsökande själva som rökt i sängen eller fjuttat på av andra anledningar:

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21655087.ab

   http://www.dt.se/dalarna/hedemora/stort-brak-pa-asylboende-i-garpenberg-atta-gripna

   Lyssna på samtal från en svensk imam (scheik) som ringer till en f.d. muslim (son till en imam), och talar om att det finns en avsikt med att det kommer så många muslimer till Sverige, för de tänker ta över Europa och talar om verser ur koranen:

   https://youtu.be/7zKw-oiFLfA

   Lyssna gärna också på vad libanesiska kvinnan Brigitte Gabriel har att säga om Muslimska Brödraskapets roll i samhällsutvecklingen i Libanon, USA och Europa:

   https://youtu.be/gJPPGpdNmEo

   Men eftersom Wertigon är "expert" på islam kan han säkert citera 5 st verser ur Koranen som predikar fred och samexistens med andra religioner/kulturer?

   Radera
  3. @Wertigon
   Om du inte har något att komma med så är tystnad ett bra alternativ :D

   Radera
  4. @Amnexis:

   Vad sägs om lite fucking common sense?

   SD-topparna mer eller mindre säger rakt ut åt sina anhängare att gå till militant offensiv. Två veckor senare har antalet mordbränder mot flyktingförläggningar fördubblats under året.

   En eller två är slump och tillfälligheter. Tre eller fler... Tja...

   Dessutom är detta en gammal känd brunskjortetaktik (se riksdagshusbranden 1933 i Berlin, Tyskland).

   Radera
  5. Men kära wertigon.

   Nu bygger du riktigt taffliga halmgubbar som vanligt. Visa var någon SD-företrädare uppmanat till "militant offensiv"?

   Med dina typer av konfirmeringsbias-resonemang kan vi lika gärna skylla bränderna på den nu förda migrationspolitiken.

   Sen kanske vi ska hålla Vänsterpartiet och Sossarna ansvariga för AFAs och Revolutionära Frontens handlingar också?


   Läs gärna Dick Erixons inlägg om problemet med islam istället för att bygga dina taffliga halmgubbar:

   http://erixon.com/blogg/2015/11/inte-muslimer-men-islam-ar-problemet/

   Radera
 2. Måste bara utbrisera att (länken)Cecilias artikel är helt klockren!

  SvaraRadera
 3. Så det Ottomanska imperiet, ett av de mest blodtörstiga, mest slavhandlande imperierna genom tiderna (styrt av islamsk sharia), grundades och möjliggjordes alltså av "unga människor i utsatta miljöer"?

  Det är oerhört naivt att tro att dagens problem inte har med islams "heliga" texter att göra; Koranen, Haditherna, Siran etc. Många av terroristerna är välutbildade. Från Aftonbladet:

  "När vi samtalar är det som att möta två personer:

  Den ena, en ung modern man som har lätt till skratt och som strör sig med referenser till amerikansk populärkultur. Han är välutbildad, har ett vanligt jobb och rör sig i Göteborg som vem som helst.

  Den andra, en djupt religiös person vars röst och blick blir mer intensiv när han pratar om sin övertygelse, att hela väst­världens system kommer att ­implodera, för så är det förutsagt i Koranen.

  Fram tills för sju år sedan var han inte alls troende, men under en semesterresa förändrades allt när han säger sig ha fått en uppenbarelse. Sedan dess har tron ­vuxit till hans sanning."

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20190140.ab

  http://www.svd.se/terrorister-ofta-valutbildade


  Ett meddelande till President Obama (ang Daesh) från en före detta muslim i Mellanöstern - svensk text:

  https://youtu.be/eOCG1fslKdE

  SvaraRadera
  Svar
  1. ... Seriöst, du har såna vanföreställningar om Islam att du borde söka professionell hjälp.

   Radera
  2. Ad hominem är inget argument i sak.

   Du kan säkert utveckla exakt vad som är "vanföreställningar"? Och sen citera 5 verser ur Koranen som predikar fred, samexistens och tolerans mot andra religioner/kulturer?

   Radera
 4. Vad menar du med: "Det måste finnas fler miljöer där unga människor i utsatta miljöer kan känna sig välkomna än moskéer och kriminella gäng". Tycker du att moskéer är lika dåligt som kriminella gäng? Tror du att det är där IS rekryterar????

  SvaraRadera
 5. Terrorismen som ungdomsfenomen - "bygg bort den med ungdomsgårdar" - verkar lite överdriven. De blodtörstiga muslimerna i Paris verkar vara närmare 30 än 20.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.