2015-11-21

Mer övervakning är inte svaret


Förslaget om hemlig dataavläsning har dammats av igen. Trojaner och bakdörrar riskerar att göra oss alla mindre säkra, då de bygger på säkerhetsluckor som kan finnas i många olika system.Och så skall vi komma ihåg att hela den gigantiska, kostsamma amerikanska övervakningsapparaten bara lett till en enda fällande dom. Den rör inte ens terrorism som sådan, utan handlar om en taxichaufför som skänkt 8.500 USD till en grupp i Somalia, år 2008. | Youtube »

Läs även: After Paris, it’s traditional detective work that will keep us safe, not mass surveillance »

2 kommentarer:

 1. Hej.

  Med tanke på att mycket offentlig verksamhet bara använder personaldatorer som skrivmaskiner med en TV-skärm kan vi gå tillbaka till fysiska media istället. Någon effektivitetsminskning i de offentliga systemen lär det inte heller bli med tanke på hur mycket arbetstid som går åt till sociala media och annat icke-arbetsrelaterat.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Här finns dock ett exempel som även analoga politiker borde förstå och det parallellen med tsa låsen, det räckte med att en person lyckades skapa en nyckel och sprida den kunskapen i detta fall en 3d ritning så nu kan alla som önska skapa sig en nyckel som kan låsa upp alla världens tsa lås.
  Principen är den samma för digitala bakdörrar, räcker med att en nisse tar sig igenom och sprider det så kan alla som vill ta sig igenom. Hur j*vla svårt ska det vara för puckade politiker att förstå.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.