2015-12-06

Vad de inte berättar om klimatförändringarna



Ett par ord från Patric Moore, grundare av Greenpeace. Diskutera.

Youtube »

7 kommentarer:

 1. Politik och vetenskap har inga enkla svar.
  Grundade P M verkar knepig, var han verkligen med och grundade greenpeace?
  http://scienceblogs.com/gregladen/2014/06/27/who-founded-greenpeace-not-patrick-moore/

  SvaraRadera
 2. förmodligen lättare att välja sida och vara för eller emot än intressera sig för källkritik:
  http://www.politifact.com/punditfact/statements/2014/mar/17/patrick-moore/climate-change-skeptic-patrick-moore-says-earth-ha/

  SvaraRadera
 3. Vem skulle egentligen ha något emot en återgång till Holocene Climatic Optimum-perioden - Bäckaskogskvinnans tid, då vi hade medelhavsklimat i Skandinavien?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Holocene_climatic_optimum
  http://historiska.se/upptack-historien/artikel/kvinnan-fran-backaskog/

  Vindruvor växte vilt, durumvete som inte kunnat odlas på normalt vis här i Norden förrän på senare år var ett vanligt sädeslag och sköldpaddor levde här, etc.

  Vore inte fel med en massa vinodlingar i Skandinavien, och jag vet att de flesta av mina brevbärarkollegor som fryser fingrarna av sig om vintern är för global uppvärmning.

  Skål under vinrankorna! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I övrigt är det kanske intressant ur ett libertarianskt perspektiv:

   Varför säger man att stenålderskvinnan från Bäckaskog, som egenmäktigt har bortrövats till Statens Historiska Museum i Stockholm, är den äldste svensken som har hittats?

   För övrigt omkring 7.000 år gammal.

   Inte ens denna människa från svunnen tid fick vila i frid från erövrarmakten i Stockholm, och hon har ingenting med Sverige att göra.

   Radera
 4. "The only constant is change" inleder Moore, och det stämmer: från miljöaktivist som ung till industrilobbyist som gammal. Resten var inte mycket att hurra över. En droppe sanning och resten halvsanningar och insinuationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har han iaf mer att komma med än dig då, med tanke på hur avklädd du hela tiden blir på http://www.klimatupplysningen.se/

   Hur går det med ditt vad förresten?

   Radera
  2. Taffligt försök att förgifta brunnen där.

   PM var inte med och grundade Gröntpiss men han var tidigt en ledande figur inom organisationen och torde veta hur den utvecklades från att vara en seriös (nåja) miljöorganisation till, som idag, någon form av religiös sekt och självspelande piano med ansenliga ekonomiska resurser (vilket hade varit mycket intressant att titta lite närmare på, det finns "rykten" om Saudiska olje-stiftelser till exempel)...

   I övrigt är jag inte särskilt förtjust i PM, han är lite för dryg även för min smak.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.