2016-01-26

EU vill skapa ett överstatligt våldsmonopol som kan ingripa i en medlemsstat, mot dess demokratiskt valda regerings vilja


Nu händer det saker. SR Ekot rapporterar...
"Den svenska regeringen har svängt och säger nu ja till EU:s omstridda förslag om att inrätta en överstatlig gränskontrollmyndighet med befogenhet att ingripa i ett land mot dess vilja. Om förslaget går igenom kommer Sverige att tvingas bidra med flera hundra gränspoliser till EU."
Länk »

Ett parallellt, överstatligt våldsmonopol som har rätt att agera i Sverige (och andra länder) mot vår uttryckliga vilja.

Det är inte speciellt vågat att anta att EU sätter upp detta som krav för att hjälpa Sverige i den nu aktuella flyktingsituationen.

Frågan är principiellt oerhört intressant. Nu åker den nationella suveräniteten ut genom fönstret, en gång för alla. Ger man grönt ljus för detta, då kommer nästa steg som en brev på posten: Att Europol skall få verka operativt i Sverige, utan att vi har något att säga om saken.

Med dagens besked tar vi ytterligare ett steg mot EU som en superstat. Så väl ur ett principiellt som praktiskt perspektiv är överstatliga organ med rätt att verka parallellt med det nationella våldsmonopolet ett demokratiskt problem.

Själv skulle jag bestämt säga tack, men nej tack.

Men sådant hindrar inte politikerna. S säger motvilligt ja, "L" är rent av entusiastiska. M vrider sig just nu som en mask på en krok.

Och regeringen har det inte lätt. Om Sverige skall vara med i EU och om EU skall ha en gemensam migrationspolitik – då måste den naturligtivs kunna upprätthållas. Det kräver folk. Och då får Sverige vackert ställa upp. Men det är inte bemanningen som är det centrala.

Det intressanta är vad detta nya Frontex på syra kan antas vilja göra – i en medlemsstat, mot denna stats demokratiskt valda regerings vilja.

Det är ju knappast så att någon av EU:s medlemsstater motsätter sig att man upprätthåller en yttre gräns. Så vad – exakt vad – är det man vill kunna göra? Det bör vi väldigt noga ta reda på innan vi tar ett enda steg till in på denna väg.

4 kommentarer:

 1. Nwo-agendan fortskrider enligt plan :) Undrar när det ska gå upp för folk att det är mer än en "konspirationsteori".

  SvaraRadera
 2. Jag antar att man vill uppföra koncentrationsläger (s.k. "hotspots" på Nyspråk. Se Löfven.) i Italien, Grekland och Spanien. Det vill ju inte de här länderna ha - så därför skickar de vidare folk till Tyskland och Sverige och när de väl är här kommer de aldrig härifrån, men då är de ju iaf inte längre ett grekiskt/ital/spanskt problem. Smart va?

  SvaraRadera
 3. Ber att få länka till denna riksdagsmotion från 1999/2000 om Schengensamarbetet. Den bör läsas i sin helhet. Lägg t ex märke till likheterna med vad som händer idag med Belgiens asylproblem i slutet av 90-talet och hur EU löste det då. Således inget nytt under solen, men bara för att majoriteten av vår riksdag gjorde fel då behöver man inte göra om samma sak igen (fast värre).

  Motion av Margit Gennser (m) angående Prop. 1999/2000:64 Polissamarbete m.m. med anledning av Sveriges anslutning till Schengen

  Notera att det en gång i tiden fanns riksdagsledamöter som faktiskt gjorde sitt jobb.....

  SvaraRadera
 4. NWO eliten är mkt rädda för internet pga att varje dag ger internet ett antal nya Carlos bland de vakna som skiter i politik och regeringar utan stirrar hatiskt emot bankeliten som tidigare var okända för för den stora massan.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.