2016-01-26

Poeter som dialogbrandmän?OK, till att börja med, en brasklapp i tiden: Samhällsmagasinet verkar vara SD-anstruket och har möjligen kopplingar till Nya Tider. Så det är eventuellt gjort av människor som ogillar utlänningar. Vilket förvisso känns inskränkt. Och reportaget kan var en smula vinklat. Intressant, då vet vi det. Men det ändrar ändå väldigt lite i sak. Detta reportage är väl värt att se.

Man skull kunna tro att brandmän / anställda inom räddningstjänsten anställs på rimliga meriter. Så är uppenbarligen inte fallet.

Själv skulle jag – i det fall jag någon gång skulle behöva bli räddad av en brandman – vilja mötas av någon som är stor, stark, kompetent, erfaren och handlingskraftig. Jag misstänker att de flesta delar denna inställning.

Men så är det alltså inte. Kvotering går före kompetens och meriter. Bortom allt sans och allt förnuft. Detta reportage är absurt.

Jag skulle vilja föreslå att vårt land tar sig samman. Om inte, då kommer Jimmie Åkesson förr eller senare bli statsminister. Vilket jag inte skulle uppskatta.

(Om du inte orkar se hela reportaget, hoppa in vid 12:40 och se jämförelsen av meriter.)

Youtube: En räddningstjänst i kris? » | Trailer »

3 kommentarer:

 1. Den förtäckta marxismen har verkligen fått grepp om Sverige - så här sovjetiskt var väl inte Sverige ens under DDR-Sverige-tiden..

  SvaraRadera
 2. Din brasklapp i början. Skulle du skriva samma sak om det vara Expressen (med kopplingar till Researchgruppen) eller DN (med kopplingar till Expo)? Om inte, varför det?

  Anledningen till att jag frågar är att jag mer och mer börjar ifrågasätta vem som ljuger mest. Och om det skulle visa sig väga jämt så föredrar jag nog dem som inte ljugit i syfte att driva landet i fördärv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rent förutseende. Jag vet att folk kommer att haka upp sig på den saken annars.

   Du kan ha en poäng i att även varna för gammelmedia...

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.