2016-01-20

Miljöpartiet regerar sig till döds


Miljöpartiet har tappat i runda tal en tredjedel av sina väljare sedan riksdagsvalet – och landar i dagens opinionsmätning från Aftonbladet/Inizio på 4,6 procent. [Länk»]

MP närmar sig fyraprocentsspärren – vilket inte är att undra på. Att partiet sviker sina löften i fråga efter fråga är naturligtvis något som deras väljare noterar. Och det hela blir knappast bättre av att det så uppenbart sker av rent maktbegär. Partiet kan uppenbarligen tänka sig att svika vilka principer som helst för en plats vid maktens köttgrytor.

Och det är väl lika bra att MP åker ur riksdagen – nu när det är bevisat att det inte har någon funktion att fylla.

Möjligen skulle de kunna bryta den nedåtgående trenden genom att lämna regeringssamarbetet med S. Men det kommer knappast att ske. Hellre låter Romson, Fridolin & Co sitt parti gå under.

En ren S-regering skulle för övrigt göra livet mycket lättare för Stefan Löfven. Och det är rätt uppenbart att de borgerliga partierna skulle släppa fram en sosseregering framför dagens sorgliga och turbulenta rödgröna röra.

2 kommentarer:

 1. Svar
  1. Inte förvånad. Grön ideologi, som all annan utopisk idébildning, förutsätter att alla andra transformeras likaså. Eller för att sammanfatta; för att grön ideologi skall fungera, måste "alla andra" också bli gröna. Annars försvinner all politisk udd från den transformerade parten. Då blir det gröna partiet ett parti som vilka andra, och måste kompromissa.
   -Utopister fixar generellt inte kompromisser.

   Detta gäller som sagt inte bara gröna, utan detta är fallet för alla utopister; libertarianer, kristdemokrater, olika typer av något så när rättrogen socialism och så vidare...

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.