2016-01-15

Tog Wallström en rövare?


Vad gäller Kommunals gräddfiler till lägenheter – så säger utrikesminister Margot Wallström (S) att hon själv inte gått förbi någon kö.

Visst. Hon kanske inte har gått förbi någon i Kommunals interna kö. Men eftersom inga av dessa lägenheter lämnas till Bostadsförmedlingen – så är det uppenbart att hon har gått förbi den verkliga kön. Den som alla vanliga människor måste stå i. I årtionden.

Visst. Det är rimligt att landets utrikesminister har en centralt belägen bostad i huvudstaden. Vi hade till och med kunnat skaffa henne en för skattepengar. Men det som är anmärkningsvärt är att ett politiskt parti som bär en stor del av ansvaret för bostadskrisen, som talar om solidaritet, som påstår sig stå på vanligt folks sida – att detta parti gynnar sina egna pampar och funktionärer framför folket.

Fast dubbelmoral från sossarnas sida... Vad är nytt?

6 kommentarer:

 1. Det låter som en vanlig dag på jobbet.

  SvaraRadera
 2. Om nu skattebetalarna ska stå för riksdagsledamöternas och regeringsmedlemmarnas boendekostnader, vore det inte rimligare om staten ägde ett hyreshus? Är man ledamot får man bo där punkt slut.

  SvaraRadera
 3. Förstår inte detta:

  "Det är rimligt att landets utrikesminister har en centralt belägen bostad i huvudstaden. Vi hade till och med kunnat skaffa henne en för skattepengar. "

  Varför bör vi använda statens våldsapparat för att tvinga fattiga, sjuka och pensionärer i avlägsna provinser som har mer gemensamt med Norge, Finland eller Köpenhamn och Danmark än med centralmakten i Stockholm, att genom våld eller hot om våld bekosta överherrarnas gräddfiler till centrala bostäder i Tjockhult?

  Jag menar snarare att Tornedalen, Jämtland, Öresundsregionen m.fl. bör bryta sig loss från centralmakten i Mälardalen.

  Som Ludwig von Mises skrev:

  "The right of self-determination in regard to the question of membership in a state thus means: whenever the inhabitants of a particular territory, whether it be a single village, a whole district, or a series of adjacent districts, make it known, by a freely conducted plebiscite, that they no longer wish to remain united to the state to which they belong at the time, but wish either to form an independent state or to attach themselves to some other state, their wishes are to be respected and complied with. This is the only feasible and effective way of preventing revolutions and civil and international wars."

  https://mises.org/library/mises-secession

  Se t.ex. de secessionistiska rörelserna i Sverige som är fullvärdiga medlemmar i den globala mindretalsorganisationen UNPO och dess europeiska motsvarighet FUEN:

  http://unpo.org/
  https://www.fuen.org/

  Jag hoppas inte detta redan är ett uttryck för HAX samröre med Nyheter Idag och SD-kretsen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har Helge Ögrim från norska journalistförbundet (journalisten.no) också ett samröre med Nyheter Idag och SD-kretsen, kanske t.o.m. med Putin?

   http://journalisten.no/2016/01/overgrep-mot-unge-jenter-taust-i-dagens-nyheter

   Tillsammans med HAX bestrålar de från rymden DNs redaktion och Halsingen. Foliehatt på!

   Radera
  2. Tydligen sätter detta fingret på en öm punkt hos Amnexis?

   Varför bör man genom våld eller hot om våld tvinga undersåtarna i avlägsna provinser att pröjsa för överherrarnas lyxbostäder i SD:s "nationella" centralstats-bild, där Stockholm är solen över riket?

   Radera
  3. Jag pekar på att dina amsagor inte håller för en koll med verkligheten. Att inte kunna förhålla sig till verkligheten är din ömma punkt. Det visar din oförmåga att ta in att norska journalistförbundet ger Nyheter Idag rätt angående DNs mörkning. Istället bygger du halmgubbar och anklagar HAX för "samröre med SD-kretsen". Nyheter Idag ägs f.ö. av en piratpartist, samma som är deras ansvariga utgivare.

   Det märks att du inte vet vad SD vill. SD vill ge kommuner (provinser) mer självbestämmanderätt och de vill lämna det centraliserade EU-bygget. Inte allt det du vill, men en bra bit på vägen.

   Var har SD sagt att de vill hålla "överherrar med lyxbostäder"? Nu tror jag du tänker på Margot Wallstrom och kommunal. De är inte medlemmar i SD.
   Vilka andra partier i riksdagen vill lämna det centraliserade EU med överherrar med lyxlöner varav många inte ens är folkvalda?

   Kan du överhuvudtaget greppa konceptet "Börja i rätt ände"?

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.