2016-02-07

Dilemmat Assange


Nybloggat på HAX.5July.org:


Veckans turer kring Julian Assange förde knappast hans fall framåt. Men där finns ändå något viktigt i det som skett. I praktiken kommer det dock att betyda väldigt lite.

3 kommentarer:

 1. Utmärkt formulerat.

  SvaraRadera
 2. Intressant inlägg men det där påståendet att Assange riskerar att bli utlämnad till USA för att Sverige vid ett tillfälle skickat två egyptier, med CIA-plan, till Egypten, skulle tala för att Assange ska bli överlämnad till USA. UK har sannolikt själva lämnat över ett antal personer till USA. Enligt The Guardian:...testimony from detainees, Red Cross reports, courtroom evidence, flight records and invoices to show that at least 144 (flights) were entering the UK while suspected of being engaged in rendition operations.

  Det borde således finnas en precis lika stor risk att UK överlämnar Assange till USA som Sverige, så att vistas i UK istället för Sverige är ju knappast någon garanti. Sen kan man ju säga att det finns andra skäl till varför Assange inte vill till Sverige, men utlämningstanken tror jag inte är det främsta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag delar uppfattningen att risken för utlämning är minst lika stor i UK. JA:s situation är komplicerad.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.