2016-04-07

Sossesverige revisited


Det verkar som om sossarna börjar bli varma i kläderna.

Skatterna höjs. Pålagorna på företagande ökar. Mentholcigaretter förbjuds. Man överväger att censurera internet. Övervakningsstaten rullas ut ytterligare. Och så där håller det på.

Perspektivet är uppenbart. Socialdemokraterna ser sig själva som en självklar härskande politisk klass. Och de betraktar alla andra som undersåtar – som måste styras, kontrolleras och vars beteende måste korrigeras.

Att socialister kallar sig för demokratiska socialister innebär inte att de slutar vara socialister. Det handlar bara om att de driver sin tvångspolitik inom det demokratiska systemet. (Med stöd av många andra partier, skall tilläggas.)

Är detta verkligen den väg Sverige vill gå? Att flytta ännu mer makt från medborgarna till politikerna?

2 kommentarer:

  1. Idag röstade alla partier utom M och SD för förbud av menthol-cigaretter. De har god hjälp av s k borgerliga partier som säger sig vara liberaler men inte drar sig för förbud.

    SvaraRadera
  2. Missa inte att sosseregeringen driver frågan om skärpta vapenlagar i EU, trots att de inför svenska medier hävdar motsatsen, vilket det även finns ett riksadagsbeslut om.

    http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2016/04/vapendirektivet-gar-till-hardare-angrepp-mot-jagarna/

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.