2016-05-03

Vänstern och SD gör bara flyktingkrisen värre


Sverige har drabbats av något slags kollektiv depression, tycks det mig.

Vi har tagit emot en djävla massa flyktingar under kort tid. Detta anstränger de samhälleliga systemen, det tar tid innan de kommer in i det svenska samhället och om dessa nya svenskar inte kommer i arbete tämligen snabbt – då kommer hela den svenska samhällsmodellen att komma i gungning.

Intressant. Då måste vi föröka hantera detta. Eller hur?

Problemet är att ingen tycks vilja.

På ena sidan finns vänstermänniskor som inte begriper något om ekonomi, som avfärdar all kontakt med verkligheten som rasism – och som hellre ägnar sig åt begreppsupplösning och identitetspolitik. De har ytterst lite av substans att tillföra, om ens något.

På andra sidan finns SD & Co som beskriver flyktingkrisen som en situation som över huvud taget inte går att hantera – och de flesta flyktingar som farliga, arbetsskygga och opålitliga. Vilket är en inställning som är lika defaitistisk som att utbrista Allahu akbar.

Flyktingkrisen har skapat en hel del problem och gjort vissa systemfel akuta. Detta måste hanteras. Men för att de alls skall kunna hanteras måste man först inse att problemen existerar och förstå hur de ser ut. Sedan måste man ha en vilja att lösa problemen. Och för att lyckas måste man tro att det är möjligt.

Sett i det perspektivet är varken vänstern eller SD till någon hjälp i den aktuella situationen. Tvärt om – de bidrar bara till uppgivenhet, konflikter och en allmän samhällelig depression.

Samhällsdepressionen tycks för övrigt ha smittat av sig på så väl sossarna som de borgerliga partierna. De saknar helt visioner och framåtanda – i en tid då sådant behövs som mest. Deras uppgivenhet är bedrövlig att se.

Finns det verkligen inga rationella, sansade vuxna människor som kan ta över i den svenska politiken?

12 kommentarer:

 1. Hur vore det om folk på den liberala sidan kunde erkänna att folk väljer Sverige för att de enbart genom att leva på bidrag ökar sin livsinkomst med 15?
  Vi måste inse att många har kommit just för att leva på bidrag. Dessutom, även om de får jobb kommer de att utarma systemen då de betalar in avsevärt mindre än de får ut.
  Sedan har jag ingen som helst lust att importera en massa människor som bor i kåkstäder och plåtskjul för det kommer att leda till ökad kriminalitet.

  SvaraRadera
 2. "Finns det verkligen inga rationella, sansade vuxna människor som kan ta över i den svenska politiken?"

  Nej, idag blir inte en rationell och sansad människa politiker (med ytterst få undantag). Politikerklassen består av arbetsskygga (odugliga) broilers som samhället hade mått bäst av om de skickades på kollo...i Sibirien.

  Problemet är dock att vi har de politiker vi förtjänar...

  SvaraRadera
 3. Frågan är om någon kan vara till hjälp i det här. Ingen kan hitta på jobb åt alla de här människorna, vilket bevisas av Löfvets patetiska utspel om 5000 fler låtsasjobb i offentlig sektor(ovanpå alla meningslösa uppgifter som redan utförs där). Bostäder kommer aldrig att finnas tillräckligt, se blogg på Cornucopia idag. Tror ni DDR hade gått att rädda om alla hade erkänt problemen? Det gick inte att göra något förrän hela skiten brakade ihop.

  SvaraRadera
 4. -Arbetsmarknaden måste reformeras radikalt -Flyktinginvandring måste begränsas till minimum TILLS integrationen/assimilering VERKLIGEN fungerar. --Vi måste ta fighten med de POLITISKA medeltidsideerna som går under täckmanteln religion -det är faktiskt ett problem (även för en libertarian) om en kraftigt växande del av befolkningen på FULLASTE ALLVAR tror att de enda lagar som är värda att följa skrevs för över tusen år sedan (eftersom de är gudomliga). Här krävs det att skolan resolut lär ut religionskritik.

  SvaraRadera
 5. Men vad är det du inte förstår HAX?
  Sossarna kör på med sina gamla vanliga arbetsmarknadspolitiska åtgärder d.v.s. låtsasjobb och vuxendagis. I grund och botten så är borgarnas "jobbcoacher" och 70%-iga lönesubventioner samma slags dumheter. Inget av det här har någonsin varit särskilt effektivt inte ens då det tillämpats på svenskar.
  Om arbetsgivare vill anställa tusentals knappt läskunniga afghanska män så skulle de outsourca den verksamheten till Afghanistan eller något land i närområdet. Att ta hit dem gör dem totalt oanställbara. Om vi så terrorstämplar LO, kriminaliserar fackföreningar och tar bort jobbskatterna helt så skulle dem inte bli anställbara.
  Borgarna fick 8 år på sig och skulle strängt taget kunna ha makten än idag. De lovade att vända utvecklingen i skolan, det blev ett fiasko. De lovade att minska utanförskapet, det blev ett fiasko. Det borgarna däremot har lyckats med är att förverkliga miljöpartiets politik. Ty kärnkraften är på väg att läggas ned, försvaret är så gott som nedlagt och det råder de facto fri invandring för islamister.
  Om vänstern får bestämma så kommer kalifatets införande som ett brev på posten. Efteråt kommer vänstern att slaktas precis som i Iran och annorstädes. Om borgarna får bestämma garanterar dem framtida vänstervalsegrar eftersom islamister så gott som uteslutande röstar vänster, detta trots att borgarna också krusar för islamister. Om kåkstadsliberalerna får bestämma får vi kåkstäder som kommer att vara en alldeles utmärkt grogrund för både islamister och vänsterextremister och ytterst resultera i inbördeskrig. Både borgarna och vänstern gräver sin egen grav. Om SD får bestämma återuppbyggs försvaret, skärps straffen för våldsbrott, fördrivs islamisterna från landet, befrias utbildningsväsendet från genustrams och förnyas kärnkraften. Efteråt kan vi återgå till att käbbla om sexköpslagen och övervakningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur skall SD få dem som blir kvar i landet i arbete? Hur hade SD tänkt rädda den generella välfärdsstaten (som f.ö. är orimlig) när de själva påstår sig vara dess främsta tillskyndare? Hur löser SD bostadskrisen?

   Radera
  2. Förra året påbörjades cirka 45000 bostadsbyggen färdigställda bostäder var cirka 30000. Födelseöverskottet brukar pendla mellan 20000 och 25000. Bostadsbristen är således så gott som enbart en produkt av invandringen.
   SD har utöver detta bl.a. motionerat om: att göra mark- och miljödomstolen till sista överklagandeinstans.
   Vad det gäller bolånebubblan så kan SD tänka sig att slopa ränteavdragen.
   Då SD drar in bidragen till utlänningar så sjunker kostnaden för den generella välfärden dessutom skapas incitament att återvända hem. SD avser att utvisa kriminella invandrare. Det är ju så att personer som är kriminellt belastade är synnerligen oattraktiva på arbetsmarknaden. Utöver detta kan man vänta sig att då endast hederliga invandrare kvarstår i Sverige kommer invandrargruppens anseende att stiga och därmed anställbarheten. (Otroligt att jag behöver förklara detta!)
   I.o.m. att islamisterna fördrivs från Sverige undanröjs ett hinder för invandrares assimilation då islamisterna hindrar sina anhöriga från att umgås med svenskar och andra icke muslimer.
   SD avser göra inkomster under 150000 kr per år skattefria. Detta höjer förstås incitamenten för låginkomsttagare att jobba. Den här sortens resonemang gick an för borgarna att föra när det gällde svenska arbetslösa men tydligen inte invandrade dito.
   SD har dessutom utmärkta förutsättningar att spara på exempelvis genusvetenskap och annat politiserat ideologiskt nonsens.
   Eftersom SD är konservativa så är de kärnfamiljsvurmare. Kärnfamiljer är de familjer som har det bästa utfallet för barnuppfostran. Barn uppvuxna med båda sina föräldrar uppvisar bättre skolprestationer, lägre benägenhet till kriminalitet, lägre självmordsbenägenhet etc. Således fostrar kärnfamiljer personer som i högre grad är självförverkligande och självständiga än exempelvis personer fostrade av singelmödrar. Personer som är självförverkligande och självständiga är inte bara den generella välfärdsstaten mindre till last utan också en utmärkt grogrund för libertarianska värderingar.

   Radera
 6. Uppgivenhet visas väl genom "Insha'Allah"?

  Politik består i dagsläget väldigt lite av problemlösning utan att oja sig över problemen. Valberedningarna föredrar gamla trotjänare och kvotering (geografiskt, åldersmässigt mm) framför potentiellt omskakande kandidater som försöker åtgärda de problem partiet utmålar som ohyggliga.

  Dagens flyktingmottagande trampar på många ömma tår - en dysfunktionell bostadspolitik, försämrad skola, avfolkning av glesbygdskommuner, oklar ansvarsfördelning stat-kommun samt suboptimal administrativ uppdelning av landet. Allt känsliga frågor som lätt kan samla demonstrationer med 100 000 deltagare vilka kräver att systemet som gynnar dem, men missgynnar övriga 9 000 000, ska behållas.

  SvaraRadera
 7. Jag tror att samhället behöver en rejäl dos Prozac om vi någonsin ska ta oss ur depressionen. Kanske som tillsats i dricksvattnet?

  "Jag är själv 82 år och har inte varit hos läkare på tio år, jag ser mig som fullständigt fysiskt frisk. Jag vill egentligen inte ta mitt liv, men skulle kunna tänka mig att låta det ta slut när jag är 85 år om det hade varit så systemet såg ut. Om det var lika för alla och staten hade ansvaret så skulle det inte vara så dramatiskt."

  Debattartikel

  25% av läsarna håller med.

  SvaraRadera
 8. "Finns det verkligen inga rationella, sansade vuxna människor som kan ta över i den svenska politiken?"

  Svar nej. Dessa människor har all världens möjligheter att hitta mer konstruktiva och meningsfulla sysselsättningar än att ge sig in i det hopplösa polititiska systemet som är så långt man kan komma från meritokrati.

  SvaraRadera
 9. Med Miljöpartiets kollaps ser jag möjligheter att vända skutan. Det låsta läget har brutits, och nyvänstern har tappat initiativet. Något som liknar SDs politik kommer att genomföras, troligen av S. Kompetensbrist i politiken kommer medföra oväntade rekryteringar och samarbeten. En tämligen grå, tuff framtid väntar i Svedala de närmaste åren.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker att Hanif Bali väldigt ofta sätter huvudet på spiken. Skulle gärna se honom högre upp inom Moderaterna.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.