2016-12-10

Moberg om demokraturen


”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur."

— Vilhelm Moberg

5 kommentarer:

 1. "Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten."

  Om AB och DN får bestämma ja.Men det får de inte längre.Nätet är fullt med dissidenter,om inte demokratiministern får sin vilja igenom dör MSM.

  "Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps."

  I nuläget är etablissemanget så pressat att de fullständigt skiter i att dölja.De räknar med att medborgarnas dumhet och tröghet räcker till seger.

  /Det är dags att välja sida nu

  SvaraRadera
 2. Man får hoppas att tillräckligt många Svenskar vaknar ur sin törnrosasömn innan nästa val så det kan komma tillstånd en förändring. Men jag har inga större förhoppningar på att detta kommer att inträffa.

  SvaraRadera
 3. Pressat etablissemang?

  Kriminaliserandet av frivilligheten mellan samtyckande myndiga människor saknar alla tecken på ett pressat etablissemang.

  Skiljelinjen mellan demokratins respekt för principer, samhällsinstanser, minoriteter samt medborgarens möjlighet att ha egen uppfattning i moralfrågor, och demokraturens brist på just dessa ska nu dras igenom riksdagen:

  Wordwarriors inlägg #385:
  https://www.flashback.org/t2454831p33

  Det är en fråga om ATT denna skiljelinje nu ska dras, inte OM.

  SvaraRadera
 4. "Pressat etablissemang?"
  Jo mitt i bland allt nyspråk om kriser,utmaningar och vi har aldrig haft det så bra som nu så är etablissemanget så pressat att man skiter i om propagandan ens är rimligt trovärdig.Nyliberala dumskallar har monterat ner repressionsapparaten och nu inväntar vi miliserna.

  SvaraRadera
 5. Detta citat cirkulerar brett på nätet. Men ursprunget som brukar anges som DN-artikel 14 december 1965 återgivet i boken I egen sak 1984 ... ordet demokratur finns dör, men inte detta långa citat . Varifrån kommer det???

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.