2017-01-21

Så fungerar den svenska politiska maktenDetta är sevärt. DGS-tv / Patrik Engelau samtalar med Anne-Marie Pålsson om den politiska makten.

Youtube »

4 kommentarer:

 1. Hon förklarar tydligt hur landet är så extremt toppstyrt. Kan inte beskrivas som ett demokratiskt system längre.

  SvaraRadera
 2. Hej

  Det är inte bara sevärt, utan framförallt "höransvärt"!
  Där delar Pålsson med sig inte enbart sina egna reflektioner utan, än viktigare, insiderinformation som är av ett sällsynt slag...

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt intressant om det djupt korrumperade politiska systemet i Sverige. Särskilt intressant om det incestuösa förhållandet mellan media och politikerskiktet. /Nietzsche

  SvaraRadera
 4. Intressant bild av maktdelningen mellan politisk ledning och media, det ömsesidiga beroendet.

  Med det ändrade press/mediastödet görs media mindre beroende av väljargruppens ekonomiska stöd.

  Men på public service drar inte nyhetsrapporteringen publik som före internet, och dagstidningar ser upplagorna sjunka.

  Så hur motiveras gammelmedias påstått betydelsefulla roll i hennes resonemang, när det går att peka på att intresset för media faktiskt minskar?

  Är det så att intresset flyttar över till bloggar istället? Eller är det själva nyhets/opinionsintresset som försvunnit?

  Rätta mig nu Hax om det går, men är inte internetalternativen med "bubbla" och bloggar som din just bubblor, idag utan genomslagskraft?

  SvaraRadera

Kommentarer skall vara sakliga och hålla god ton. De skall föra diskussionen framåt - och får gärna vara intressanta, underhållande och intelligenta. Se det som en insändarsida: Kvalitet ökar chansen att kommentarer publiceras.