2017-05-09

Dags för liberal populism


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"En tyckande klass, som försöker pådyvla folket sina värderingar, som vill bestämma vad vi skall få säga och som vill ändra på människor. Men som är inkompetent när det gäller viktiga saker. Det känns som ett givet tema för en folklig resning."

5 kommentarer:

 1. Liberal populism, helt enkelt. Rätt presenterad skulle den kunna bli en kraft att räkna med.

  Ja det vore bra, men för det ska bli medial uppmärksamhet krävs det drama, och vänstern älskar att få agera antirasister och då uppstår en naturlig konflikt med nationalister. TV, tidningar och Facebook översvämmas av åsikter (där alla ska ta ställning) och helt plötsligt tror gemene man att det bara finns de två lag att heja på.

  Här krävs mera list.

  Att bara angripa eliten, byråkrater och politiker, är inte lika spännande. Liberal populism måste reta vänstern, så till den grad att de inte kan låta bli att kommentera det hela. Där får vi luft.

  SvaraRadera
 2. "Liberal populism" som accepterar mega-företagens monopol och rätt att rigga regelverket slå ut små företag kommer aldrig att lyckas.


  Ordet Populism kommer från antikens Rom och betyder at stå på folkets sida mot eliten. Populism är inte "enkla lösningar", "fake-news hittepå-fakta" eller att rikta vreden mot etniska grupper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som libertarian är jag emot så väl Big Government som Big Business. Marknaden skall vara öppen för alla, med lika regler - vilket innebär att vi måste bort från dagens korporativism.

   Radera
  2. Det känns som om rätt många libertarianer påstår det där, men sedan skäller de i praktiken till nittionio procent på Big Government och en procent på Big Business... varvid den sista lilla procenten ofta(ST) känns som ett alibi, och inte ett alltför ogenomskinligt sådant heller.

   Jag har följt din blogg lite sporadiskt, så jag har ingen koll... Har du själv räknat på de här proportionerna i den?

   Radera
 3. "Det bekymrar mig att det inte finns någon egentlig, utbredd liberal antietablissemangs-kritik."

  Jösses!
  Hur skulle nu det gå till?
  Inte ens Gustav Fridolin klarar ju längre av att opponera mot sig själv?
  Multipel personlighetsklyvning?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.