2017-05-04

Sveriges feministiska regering har målat in sig i ett hörn


Turerna kring hur Sverige röstade när Saudiarabien valdes in i FN:s kvinnokommission fortsätter att förbrylla. Frågan man måste ställa sig är hur den feministiska regeringen för den »humanitära stormakten« Sverige egentligen tänker och vad den vill.

Att liera sig med regimer och religioner som förtrycker kvinnor och oliktänkande är naturligtvis varken feministiskt eller humanitärt – utan raka motsatsen.

Den enklaste förklaringen är att Socialdemokraterna vill framstå som alla gruppers vän och inte vill stöta sig med någon. Då får logik och konsekvens vika undan.

Men det håller ju inte. I vart fall inte om man menar att det på sakliga, logiska eller ideologiska grunder finns rätt och fel. Det är där man måste börja.

Alternativet är att sossarna inte står för principen att alla skall ha lika grundläggande rättigheter. Och att de anser att religionen är ett lämpligt verktyg för att styra upp samhälleliga maktstrukturer. Vilket i så fall är synnerligen anmärkningsvärt – och får konsekvenser.

Hur man än vänder och vrider på saken, så är sådan här principlöshet och intellektuell slapphet problematisk. Den gör den röd-gröna regeringen direkt olämplig för sin uppgift. Till och med farlig.

Att inta samtliga positioner samtidigt håller inte i längden.

3 kommentarer:

 1. Det här är väl Sveriges motprestation för att ha fått Saudiarabiens röst till säkerhetsrådet.

  SvaraRadera
 2. Och när man för en gångs skull behöver en visselblåsare inom svenska staten....så kan inte tidningarna tydligen hitta ens en.... det gör att jag tvivlar på att tidningarna har anonyma källor utan oftast får partipolitiska planerade informations "släpp" från väl kontrollerade källor.

  Men det säger kanske också något om de svenska tjänstemän och kvinnor som jobbar med detta och som har tillgång till svaret....tyvärr

  SvaraRadera
 3. Det där var faktiskt en riktigt elak bild.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.