2017-06-23

Den goda viljans tyranni


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Med tanke på hur mycket lidande, förtryck och misshushållning kommunismen och socialismen har skapat de senaste hundra åren kan man tycka att vi borde ha lärt oss något. Men icke. Lik förbannat röstar folk på dem – i något slags världsfrånvänd tro på att man kan skapa ett samhälle där alla kan leva på andras bekostnad."

2 kommentarer:

 1. Vänstern...lite lagomt svepande så där.
  Men vad räknar en Hax in i vänstern egentligen?
  Lite mer exakt om jag får be?

  SvaraRadera
 2. "Avslutningsvis skall man inte bortse från möjligheten att vänstern inte bara är en produkt av missriktad välvilja. Det kan även, i vissa fall, finnas ett rent ondsint uppsåt. Till exempel bör man fundera över om inte vår tids postmodernism och identitetspolitik är produkter av medveten ideologisk subversion, sprungen ur en vilja att destabilisera den liberala demokratin och det öppna samhället."

  Självklart, förklaringen är att horderna av nyttiga idioter är till stor del drivna av missriktad välvilja och självgodhet men makthavarna ( inte bara "vänstern" ) använder postmodernismen rent cyniskt som mass-psykologiskt krigsmedel just därför att den funkar på massorna.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.