2018-07-18

Borde vi inte ta och skärpa till oss en smula?


Tillåt mig öppna säkerhetsventilen en stund...

Att staten och det offentliga fungerar allt sämre, det kan jag förstå. Att lägga allt mer makt i händerna på ett fåtal människor slutar som regel illa. Speciellt i händerna på inkompetenta, dogmatiska maktmänniskor. Nuff said.

Däremot förundras jag över den allmänna inkompetens som lagt sig som en våt filt över landet.

Även om man får finna sig att saker och ting förändras med tiden - så tycker jag mig ständigt notera produkter, tjänster och service som objektivt sett blir sämre. Alla djävlar vill ha ens pengar. Men allt färre levererar vad man som betalande kund rimligen har rätt att kräva.

Dessutom tycker jag mig notera bristande professionalism i näringslivet. Att folk inte tar ansvar för att resultat uppnås, att folk inte är villiga att anstränga sig och att mängden ovidkommande trams ökar. Samtidigt växer byråkratin medan utrymmet för sunt förnuft minskar, även i privat sektor.

Det råder en anklagande, grälsjuk och uppgiven stämning i landet. Vilket naturligtvis inte duger. Att bara oja sig över verkliga eller upplevda problem leder inte till något gott. Man måste ta tag i saker och ting, styra upp sådant som inte fungerar och hantera de hot och utmaningar som dyker upp vid horisonten.

Antingen hanterar man verkliga problem, i verkligheten - eller så blir man slumpens offer. Att inte göra något är också ett val, ibland rent av sämre än att göra fel.

Det är helt enkelt dags att skärpa till sig. Önsketänkande räcker inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.