2018-10-04

Kriget mot humorn

Lie to me!
Humor har en förmåga att exponera dubbelmoral, motsägelsefullt beteende och konformism. Humor sätter ljuset på bristande logik, orimligt beteende och dumhet. Humor drar ner brallorna på dem som ägnar sig åt arrogant översitteri, på de självgoda och på dem som drabbats av storhetsvansinne.

Humor är en säkerhetsventil, som låter oss lätta på trycket när vi ställs inför sådant som är svårt, orimligt eller till och med tragiskt. Vi kan skratta åt ett skämts fräckhet eller grovhet, utan att för den sakens skull hålla med om dess varje stavelse. Att skämta kan vara att ta till överdrifter eller generaliseringar för att göra något som är problematiskt mer begripligt och greppbart.

Humor är ett effektivt vapen mot överheten, mot åsiktspoliser och mot dogmatisk fundamentalism. Humor demaskerar dem som anser sig vara förmer än andra. Humor underminerar all slags auktoritära och totalitära tendenser.

Det är därför postmodernismen, identitetspolitiken och vänstern i allmänhet inte bara är humorbefriad - utan direkt fientligt inställd till att folk ens vågar skämta på ett sätt som inte passar in i dess åsiktsmall. Vilket är ett krig de aldrig kan vinna.
- Hur många feminister krävs det för att byta en glödlampa?
- Det där är INTE roligt!!!

1 kommentar:

  1. Sam harris, Bill maher samt Larry Charles(bruno, borat) diskuterar mycket likartade saker i den senaste waking up
    https://www.youtube.com/watch?v=kF1l1x0kHAU

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.