2018-10-14

Regeringskrisen - detta kommer att hända (eller inte)

Mitten

Det finns två skäl till att vi inte kommer att få se en borgerlig regering i veckan: Annie Lööf & Jan Björklund.

Det är så att man undrar om Centern börjat ta råd från Olof Johansson igen. För »Liberalerna« är detta dock ett helt normalt beteende. Det är alltid folkpartister som kör in dolkar i andras ryggar när det verkligen gäller. Det slår aldrig fel.

Men nu skall vi inte vara ledsna för det. Förr eller senare är mittenpartierna möra nog. Om de inte hunnit kasta sig utför något stup innan dess.

Nu, däremot... Nu blir det show och apspel på hög nivå. För nu lämnas bollen över till Socialdemokraterna. Räkna med utspel, fulspel, inviter, oförskämdheter, spinn, brösttoner och indignationsnummer. Nu skall Löfven svetsa ihop en regering, med stöd av mainstream-media. Poppa popcorn!

Jag har trots allt lite svårt att tänka mig att tänka mig att C+L sätter sig i en regering med S+MP, och som har aktivt stöd av kommunisterna. Dels för att de vet att då är de körda. Dels för att de borde veta att man aldrig skall deala med sossarna. Aldrig! De vinner nämligen varje gång genom att vara så förbannat egocentrerade, luriga, envisa och skamlösa.

Om C+L går in i en regering under Löfven kommer de att bli uppätna levande, precis som MP blev.

Så småningom får även Löfven kasta in handduken - och talmannen kontaktar... jaa... vem då?

Det kommer att bli ett helvetes rabalder, som kommer att få huvudfrågan att hamna i bakgrunden - om uppdraget går vidare till riksdagens tredje största parti. Vilket kan och kanske rent av bör ske.

Men jag tror inte det kommer att hända. Man kommer att säga något i stil med att eftersom ingen ändå vill leka med Jimmy - så ignorerar vi honom. Vilket i så fall kan vara ett fatalt misstag - i form av ett påtagligt bevis för att systemet faktiskt är riggat mot SD.

Så här långt in i matchen... Vad skulle C+L då helst se? En smal, men borgerlig regering - eller ett nyval där de tvingas förklara varför de tackat nej till en sådan? Ett extraval som för övrigt bara kommer att göra positionerna än mer låsta.

Så man får helt enkelt göra som Göran Persson ville från början - och tillsätta en M+KD-regering.

-

Att ingen av alla de inblandade sedan är kompetent nog att sköta landets polis, försvar, rättsväsende, utbildningsväsende, sjukvård och åtaganden mot de äldre - det är en annan historia.

4 kommentarer:

  1. Jag bara ler....Ska bli intressant med detta skådespel. Allt medan landet sover....

    SvaraRadera
  2. Jag tror att du har helt rätt i denna del
    "Det kommer att bli ett helvetes rabalder, som kommer att få huvudfrågan att hamna i bakgrunden - om uppdraget går vidare till riksdagens tredje största parti. Vilket kan och kanske rent av bör ske."
    En av de få saker som kan lösa upp dödläget tror jag är att talmanen går först och ofrar sig på medias altare genom att ge denna temporära makt att försöka bilda en regering till SD. SD och Rickard kan ju skapa ett förslag som sätter SD i baksätet mmen ger en borglig regering vilket kanske kan gå. Eller så kanske prestigen i att inte tala med SD kan bortses från, samtal kan komma igång med SD. Dessa samtal direkt kanske inte löser problemet men skapar en delseger som sedan göra att M+kd samt larv pottorna C samt L kan hitta ett förslag som fungerar

    SvaraRadera
  3. Vad händer om vi inte kan bilda en regering?
    Kommer landet att falla in i mer kaos och anarki än om vi hade haft en regering?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Belgarna var utan regering i drygt 500 dagar, det skall vi väl kunna slå tycker jag...

      Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.