2019-05-08

I väntan på SWEXIT - rösta på KLP i EU-valet!


EU:s överstatlighet, centralstyrning och byråkrati är ett katastrofalt koncept. Man håller på att upprepa ett misstag som vi borde lärt oss av historien att undvika.

Makt överförs ständigt från individen, civilsamhället och marknaden till politiken. Från medlemsstaterna till Bryssel. Och från de demokratiska institutionerna till EU:s icke-valda byråkrater.

För vår egen skull bör Sverige lämna EU. Innan det är för sent.

Frihandel kan vi ha ändå - och då inte bara med EU. Frågan om fri rörlighet för människor går att ordna med avtal mellan de länder som vill vara med i ett sådant utbyte - och då inte bara i Europa. Detsamma gäller eventuellt militärt samarbete - med avtal om ömsesidigt försvar istället för en EU-armé under franska generaler.

Men allt det andra - som till exempel jordbruksstöd, gemensam valuta, inskränkningar av yttrandefriheten, övervakning, nätcensur och EU-skatt - bör vi hålla oss så långt borta från som möjligt.

EU är en ständig lockelse för de politiker som vill ha mer makt över sina medmänniskor. Så ser vi till exempel hur SD och V tonar ner sin EU-kritik, när de lockas använda unionen för att styra och ställa över folk för sina syften.

Tyvärr finns frågan om ett svenskt EU-utträde ännu inte på den politiska dagordningen. Dessutom är det en fråga för riksdagen, inte för EU-valet.

Därför gäller det att välja in politiker i Europaparlamentet som kan käfta emot, ifrågasätta och göra motstånd mot unionens maktkoncentration. För oavsett vad man tycker om EU - så kommer vi under överskådlig framtid att tvingas leva med de beslut som fattas i unionen.


Rösta på Klassiskt liberala partiet - och mig. Vi vill vara din vakthund i EU.

3 kommentarer:

  1. Trevligt att läsa om Hax engegamang, men det känns som rent önsketänkande att det skulle räcka till att faktiskt bli invald.

    Utan någon realistiskt utsikt om att Hax blir invald, blir en röst på honom en tom symbolhandling helt utan möjlighet att påverka eu-parlamentet fram till nästa val.

    Eu-valet är för angeläget för denna symbolik. Med all respekt för Hax, vore det välkommet med alternativ.

    Var gör min röst bäst nytta inom parlamentet de kommande åren? Är det någon kandidat på valbar plats som utifrån sitt track-record kan utgöra ett realistiskt alternativ?

    SvaraRadera
  2. Piratpartiet och Junilistan har haft ledamöter i EUP. Dock hade de bättre genomslag i media än KLP.
    Kalla det gärna symbolhandling om du vill. Likväl går min röst på HAX. Mitt samvete klarar inte av att rösta på något av de partier som redan finns i Bryssel.

    SvaraRadera
  3. "Eu-valet är för angeläget för denna symbolik."

    Du måste skämta?

    EU-parlamentet består av över 700 ledamöter. Sverige har 20 st. Sannolikheten att din röst skulle avgöra i fall säg en folkpartiet eller en krsitdemokrat får en plats är i princip noll, men även om så sker, så ska den ledamoten sen rösta i parlamentet där det ska vara precis delat och i en fråga som du tycker är viktigt.

    Finns inte på kartan.

    Om däremot tillräckligt många röster på HAX och KLP så ökar det chanserna framöver att vi får ett mer liberalt Sverige. Se det som en långsiktig investering. Det går inte exakt att säga vilken väg saker kommer ske, men varje röst ökar sannolikheten at vi rör oss i rätt riktning. Att rösta på något man inte tror på (bara för alla andra gör det) leder bort från målet.

    Dessutom kan du göra det med gott samvete. När ditt parti (eller ledamot) sen röstar för Internetcensur eller socialistisk skit, så har du noll ansvar.

    Det är värt mycket om man tar moral på allvar.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.