2019-10-03

Är den humanitära stormakten främlingsfientlig?

Asylinvandrare från rekordåret 2015 som fått uppehållstillstånd.

Aftonbladet skriver:
»[A]v de med permanent uppehållstillstånd som kom till Sverige under flyktingkrisen har bara en av tio jobb, visar Aftonbladets granskning. 
– Vi kommer få en mer USA-liknande arbetsmarknad med en ökad andel enklare jobb, det är enda sättet om vi ska lyckas med integrationen, säger professorn Per Lundborg.«
Lundborg har rätt i sak. Men så enkelt är det naturligtvis inte i Sverige.

Det höga svenska kostnadsläget har trängt undan de flesta enkla jobb.

Och »arbetarrörelsen« säger absolut nej till enklare instegsjobb med låg lön. Så då blir det inga jobb alls. Istället drivs nyanlända in i bidragsberoende och utanförskap. På skattebetalarnas bekostnad.

Detta är verkligen ett riktigt uselt utfall för alla. Och dyrt. Väldigt dyrt.

Aftonbladet:
• 60 000 flyktingar fick uppehållstillstånd – så många har fått jobb »
• Grafisk presentation: Vad hände med de som kom 2015? »

Mitt intryck är att välfärdsstaten Sverige i sig, i praktiken är främlingsfientlig - i meningen att vi sätter upp en ogenomtränglig mur för integration och assimilering.

Notera för övrigt att de c:a 60.000 personerna ovan bara är en dryg tredjedel av de 163.000 asylinvandrare som kom till Sverige 2015. Av de återstående 100.000 har en del säkert rest tillbaka eller vidare. Men många, förmodligen de flesta, finns kvar i landet. Utanför systemet. Och utan möjlighet till vanlig, hederlig försörjning.

Vägen till helvetet är som bekant stensatt med goda föresatser. (Eller inga föresatser alls.)

3 kommentarer:

 1. Sedan skall man hålla i minnet att "sysselsättning" ofta inte är det samma som ett riktigt jobb eller egen försörjning.

  SvaraRadera
 2. "Personer som utfört minst en(!!) timmes arbete under en mätvecka, antingen som anställd, företagare eller medhjälpare i ett familjeföretag, räknas som sysselsatta."

  Lägre än så är svårt att sätta ribban...

  SvaraRadera
 3. Den "ogenomträngliga muren" är ett IQ-snitt på de flesta av dessa folkgrupper på mellan 65 och 85.
  Lycka till med att integrera dessa i västs samhällen som vi känt dem.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.