2021-01-31

Byt regering innan det är för sent!


Socialdemokraterna är som vanligt helt skamlösa. Tro inte för ett ögonblick att detta handlar om något annat än makt.

Genom att utmåla SD som något slags nazister och M+KD som dess medlöpare hoppas regeringen skapa en polarisering som skrämmer bort väljare från de senare. Och att få L att hålla sig i den rödgröna fållan.

Om sossarna lyckas göra SD oberörbara, då är det en garanti för att vi aldrig - i vart fall inte under överskådlig framtid - kommer att få någon borgerlig regering. Det är enkel mandat-matematik.

SD bör inte få sitta i regeringen. Lika lite som V. Men SD kan ge sitt stöd till en borgerlig regering, om de vill. På samma sätt som V stöder en rödgrön regering. Ingetdera är speciellt trevligt eller bekvämt. Men förutsättningarna bestäms trots allt i fria, demokratiska val av folket.

SD må ibland vara vulgära, okunniga och inskränkta. Men de är inte nazister. Alla som påstår att så är fallet förminskar nazismens vansinne, vidrigheter och brott mot mänskligheten på ett fullständigt absurt sätt.

Men genom att demonisera sina motståndare hoppas regeringen kunna avleda uppmärksamhet från sin egen inkompetens och otillräcklighet.

Den allmänna ordningen. Rättsväsendet. Försvaret. Vårdköerna. Skolresultaten. Drogpolitiken. Energipolitiken. Bostadspolitiken. Den havererade integrationspolitiken. Listan över regeringens misslyckanden är lång och växande.

Men man fortätter att driva in skatter som är bland de högsta i världen. Politikerna, byråkraterna och deras hangarounds inom kulturvänstern och NGO:er lever gott på folkets bekostnad - samtidigt som folket självt undrar vad fan det får för pengarna.

Pandemin sätter (liksom migrationskrisen 2015) ljuset på att systemet misskötts under lång tid. Vi kan helt enkelt inte lita på att saker och ting fungerar längre. I den mån det existerar något sådant som ett samhällskontrakt, då är det nu brutet - av Socialdemokraterna.

Vad är det över huvud taget för vits med att ha en regering som missköter samhällelig kärnverksamhet - för att istället ägna sig åt ideologiska experiment?

S står och stampar i opinionen. Oppositionsledaren har nu högre förtroendesiffror än statsministern. SAP har förlorat nästan en femtedel av sina medlemmar på ett år. Partiets kärnväljare dör av.

Så det är inte att undra på att S nu spelar ut nazist-kortet. De börjar bli desperata.

Men om någon just nu hotar demokratin, då är det sossarna. Som John F. Kennedy formulerade saken »Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable

Som tonläget är just nu kan man undra om sossarna över huvud taget skulle acceptera ett valresultat som går dem emot. Det vore i så fall inte första gången de betraktar ett maktskifte som en »statskupp«.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.