2022-07-07

Så tar man bort gängens främsta inkomstkälla


Gör tankeexperimentet att man avkriminaliserar bruk och innehav för personligt bruk av marijuana. Vilket inkluderar rätten att odla ett mindre antal plantor per person.

Så fort plantorna givit skörd är det ingen som behöver handla av kriminella gäng längre. Alla har vad de behöver. Och gängen blir av med sin viktigaste inkomstkälla.

Det går i princip inte att överdosera på gräs. Den som röker på stör eller hotar som regel ingen annan. Till skillnad från till exempel sprit.

Med avkriminalisering av innehav för eget bruk kan sjuka människor få tillgång till något som faktiskt lindrar deras krämpor.

Plus att polisen i detta tankeexperiment kan fokusera på viktigare saker än att jaga brukare - som inte skadar eller utgör något hot mot någon annan.

Vore det bättre eller sämre, jämfört med idag?

1 kommentar:

  1. Gräs är ju bara en bråkdel av det som gängen säljer. Alla andra droger skulle dom ju få sälja mer av. Dessutom skulle vi få fler galningar med haschpsykoser som kan sitta i i 6 månader. Jag brukar få in några varje år på mitt jobb på RPK.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.