2024-06-17

Valet är över. Frihetskampen går vidare.


Här är valresultatet för Medborgerlig Samling och mig i Europavalet. MED fick 0,3% av rösterna, vilket är en fördubbling jämfört med förra gången. 12.699 röster.

Själv fick jag 644 personkryss eller 5,07% av MED-rösterna. Vilket ger en hedrande tredjeplats bland listans kandidater. Tackar och bockar!

Nu skall jag lägga min energi på att stoppa Chat Control 2 från utsidan. Erfarenheten säger att yttre tryck kan vara minst lika effektivt som inre för att påverka den politiska processen.

Just nu är frågan om EU:s ministerråd kommer att släppa igenom förslaget. Spänningen är olidlig. Du kan följa utvecklingen genom mina rapporter på Femtejuli.se.

I EU pågår även ett projekt »Going dark« där myndigheterna vill bereda sig tillgång till medborgarnas privata, krypterade kommunikation på bred front. Vilket behöver vädras i en offentlig debatt.

Plus att EU-kommissionen och ministerrådet försöker hitta ett sätt att återuppta den datalagring som EU-domstolen förbjudit, då den strider mot den grundläggande rätten till privatliv och privat korrespondens.

Här gäller det att lyfta Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna och EU:s egen rättighetsstadga...

»Var och en har rätt till skydd för sitt privat- och familjeliv, sitt hem och sin korrespondens.«

Övervaka dem som misstänks för brott - inte alla andra, hela tiden.

Sedan gäller det att hålla ögonen på beslutsprocessen om att göra hat till ett »EU-brott«. Det kan bli hur tokigt som helst. Det saknas inte krafter som vill begränsa yttrandefriheten. Speciellt på nätet.

Europakonventionen säger...

»Var och en har rätt till yttrandefrihet. Denna rätt innefattar åsiktsfrihet samt frihet att ta emot och sprida uppgifter och tankar utan offentlig myndighets inblandning och oberoende av territoriella gränser.«

Dessutom håller regeringen på med inskränkningar av rätten till privatliv som utmanar vad som är acceptabelt i en demokratisk rättsstat. Det måste belysas.

För övrigt kliar det i fingrarna när det kommer till den svenska drogdebatten. Tiden är mogen för ett paradigmskifte. Vilket kommer att orsaka ett väldigt hallå.

Så jag saknar inte saker att göra. Möjligen att jag borde satsa mer på video och podcasts (blogcasts).

Medborgerlig Samling är en trevlig bekantskap. De nya gamla Moderaterna, typ. Ett parti som kan kosta på sig att säga som det är.

MED har potential, en organisation och engagerade medlemmar. Men för att bryta igenom bruset måste de bli sexigare och roligare.

Sverige behöver ett missnöjesparti. Utan sunkigt historiskt bagage. Vilande på en liberal-konservativ grund. Som kämpar för frihet. Med lite tweakande skulle MED kunna fylla den nischen.

Vilket leder oss in på den ständiga frihetskampen. Friheten måste alltid försvaras. Inte minst behöver ungdomen en ideologisk duvning och träning i kritiskt tänkande.

Frihetens fiender finns överallt och de vilar inte. Utopiska ideologier, fundamentalistisk religion och ogenomtänkt klimatpolitik är bara några exempel.

I »Vägen till träldom« från 1944, dedikerad till »socialister i alla partier« påpekar F.A. Hayek bland annat följande:

»Endast ett fåtal människor är beredda att erkänna upprinnelsen till fascism och nazism inte var en reaktion mot den föregående tidens socialistiska strömningar, utan en ovillkorlig följd av dessa.«

»En följd härav är, att många som tror sig stå oändligt högt över nazismens villfarelser och uppriktigt avskyr alla dess yttringar, på samma gång arbetar för ideal, vilkas förverkligande skulle föra direkt till det hatade tyranniet.«

»Det verkar nästan som vi inte velat förstå den utveckling, som framkallat totalismen, därför att en sådan förståelse kanske kunnat krossa somliga av våra käraste illusioner, vid vilka vi beslutat klamra oss fast.«

Så sant.

Frihetskampen går vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.