2007-12-21

Felaktig statistik dör aldrig

Mattias Svensson bloggar i dag om IOGT:s julkampanj som handlar om de 200.000 barn som organisationen hävdar lever i missbrukarfamiljer.

Detta är ett av de mest seglivade exempel på felaktig statistik som går att hitta. Jag har tidigare skrivit om detta. Följ denna länk och häpna över missbruket – av siffror.

Framför allt är det synd om de ungar som verkligen lever i missbrukarfamiljer – nu när moraltanterna försöker få varenda jävel som tar en snaps till jul att framstå som barnmisshandlare.

5 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. 200 000 stämmer säkert ganska bra.

    För att den inte ska göra det får man först lova att definera om begreppen alkoholism och narkomani

    SvaraRadera
  3. Apropå supande, kan du v v lägga upp på din blogg att glada liberaler är välkomna till Bishops Arms, Norra Vallgatan 62 i Malmö (mittemot centralen) kl 18:30 torsdagen den 27/12.

    SvaraRadera
  4. "200 000 stämmer säkert ganska bra."

    Ett exempel så som något på VARFÖR sådana här faktamässiga felaktigheter överlever så länge; de gynnar status quo och stöveltramparnas nyttiga idioter har fördel om felaktigheterna sprids vidare.

    SvaraRadera
  5. stöveltramparnas nyttiga idioter har fördel om felaktigheterna sprids vidare


    Om markanden betalar någon för att sälja in deras version av vad som är bra och om det dessutom finns såna som dig som frivilligt säljer åt dom är dom stöveltrampare du idiot också då?

    Eller är strukturen irreelvant i det fallet?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.