2009-08-13

SD:s framgång är enkel psykologi


Sverigedemokraterna har gjort ett ryck i opinionssiffrorna, vilket under dagen har analyserats av hög och låg. Men i själva verket tror jag att det hela är rätt enkelt...

Människor värjer sig mot sådant som är nytt och som de inte känner igen. Gamla hjulspår upplevs som trygga även om de leder åt fel håll.

Människor fruktar "främlingar". Det är reptilhjärnan som tar över. Förr var det "utsocknes" som upplevdes som skumma. I dag är det "utlänningar". Det var kanske en viktig egenskap när vi bodde i grottor. Men det är ett förhållningssätt som inte passar i människobyn.

Människor vill ha någon att skylla på. När varslen duggar tätt, gammal industri inte längre kan konkurrera och en hel del människor står utanför arbetsmarknaden, då finns det två alternativ. Antingen ägnar man sig åt självrannsakan, granskar sig själv och rådande modeller. Det är jobbigt och obehagligt. Då är alternativ två, att skylla på någon annan, vem det än vara må, mycket enklare och bekvämare.

Människor är nostalgiska, tror ofta att allt var bättre förr och längtar tillbaka dit. (Även om vi i själva verket inte alls hade det bättre på 50-, 60- och 70-talen. Och även om det över huvud taget inte är möjligt att komma tillbaka till den tiden.) Detta är lätt för populister att spinna på.

Människor skyr komplexitet. Världen är komplex. Därför söker många enkla svar, även om det inte finns några bra sådana. Och även om de som erbjuds är uppenbart stolliga.

Allt detta känns en smula anti-intellektuellt. Men det är inte speciellt märkligt. Det är i själva verket enkel psykologi och gruppdynamik in action.

Problemet är att sådant aldrig brukar föra något gott med sig. Historien borde ha lärt oss att samhällen som ger olika människor olika rättigheter ger sig ut på ett gungfly. Metafysiska antaganden om rasens, nationens eller den egna kulturens överlägsenhet skapar trångsynthet och får oss att stanna i växten som människor. Att skylla på andra istället för att ta ansvar själva är ett recept för undergång. Att spinna på människors rädsla skapar mer rädsla och hat.

Alternativet är enkelt. Lev och låt leva. Var tolerant mot andra och du kan själv kräva att få bli lämnad ifred med dina egenheter. Ta ansvar för det du kan påverka, det vill säga ditt liv och dina handlingar – och vi kommer att få ett mer rekorderligt samhälle. Bygg något bra, uppmuntra andra som skapar och lyckas – och vi kommer att få ett välstånd som räcker för alla. Sluta ställa grupp mot grupp, klass mot klass, religion mot religion, land mot land, folkslag mot folkslag – och du skall se att det finns plats och svängrum för alla.

Och om du bryr dig om politik: Kräv lika rättigheter (och skyldigheter) för alla istället för neurotisk kvartalspolitik, moralpanik, förmynderi, misstänksamhet och avundsjuka.

Bloggar om Sverigedemokraterna | Aftonbladet | DN | SvD

106 kommentarer:

  1. Mycket bra tänkt och skrivet, mina applåder till dig!

    SvaraRadera
  2. Plus det faktum att man försöker tiga ihjäl SD. Se hur bra det gick för F!

    SvaraRadera
  3. Amen! Fantastiskt skrivet. Detta borde vara obligatorisk läsning för alla nya politiker.

    SvaraRadera
  4. Vardagsvåldet, gruppvåldtäkter, hedersmord, s.k "bötning" bland skolungdomar, europas värsta våldtäktsstatistik, könsstympning, vägpirater, islamism, rånligor, etniska maffialigor, extremt bidragsmjölkande, automatvapeneld mot polisstationer, nedbrännande av skolor, nedbrännande av konkurrerande butiker. Listan kan göras hur lång som helst över saker som är ganska NYA företeelser för svenska folket. Tycker du att det är märkligt att svenska folket börjar få nog av NYsvenska färdigheter och frimodigheter så har du nog allvarligt talat inte alla indianer i kanoten.

    SvaraRadera
  5. @Erik: vardagsvåld, gruppvåldtäkter, vägpirater, rånligor, maffialigor, automatvapeneld, bidragsmjölkande, nedbränningar är inte alls något nytt.
    Försäkringskassan har själv visat att svenskar fuskar lika mycket som "invandrare", har inte heller sett någon statistik på att invandarare skulle våldta mer.
    Det är dags för dig att sluta läsa aftonbladet och expressen och börja tänka lite.

    SvaraRadera
  6. Bra tänkt vet jag inte riktigt...
    Känns mer som att söka i sin vildaste fantasi efter galna förklaringar till SD:s framgångar. Komplexa förklaringar. När förklaringen egentligen är ganska enkel.

    "Antingen ägnar man sig åt självrannsakan, granskar sig själv och rådande modeller. Det är jobbigt och obehagligt."

    Ägna en stund åt självrannsakan och fundera över hur bra integrationen in i det svenska samhället funkar.

    Är man intellektuell behövs inte mycket mer än så för att inse att invandrings- och integrationspolitiken behöver tas tag i.

    Jag är intelligent, högutbildad, bor i förort med grannar från många olika länder. Jag jobbar och har jobbat tillsammans med människor som heter både Ali och Muhammed.

    Jag är inte rädd för dem, de är trevliga och ansvarsfulla och gör ett bra jobb.

    Jag är inte rädd för främmande människor heller.

    Likväl inser jag att invandringspolitiken inte funkar, och ger mitt stöd till SD.

    Trevlig kväll.
    Niklas H

    SvaraRadera
  7. "Människor värjer sig mot sådant som är nytt och som de inte känner igen. Gamla hjulspår upplevs som trygga även om de leder åt fel håll."

    Multikultikulten är inte ny. Den har predikats åtminstone de senaste 30 åren. Och de gamla invanda PK-hjulspåren tycks inte vara på en väg som till himlen bär.
    Så floskeln om att SD-väljare är rädda för det som är nytt och inte känns igen, stämmer nog inte. Sanningen är nog så att SD-väljaren vill ha en förändring och ett trendbrott mot de invanda gamla PK-spåren och mångfaldsflosklerna.

    SvaraRadera
  8. Eller så kan man konstatera att det finns problem i Sverige pga invandringspolitiken som inte några av riksdagspartier vill göra något åt.

    Det är ingen mänsklig rättighet att få leva ett kravlöst drönarliv på svenska skattebetalares bekostnad. Många har tröttnar på invandrarghetton och den kriminalitet som är en följd av svensk invandringspolitik.

    Jag tror inte bara att det är människor som vill skylla egna misslyckanden på andra som röstar SD, det är nog också många som är trötta på den svenska invandringspolitiken som inget riksdagsparti vågar ta i.

    SvaraRadera
  9. Niklas H "Ägna en stund åt självrannsakan och fundera över hur bra integrationen in i det svenska samhället funkar."

    Människor kom till vårt land för att bygga ett bättre liv eller fly från förtryck.

    Vi låste in dem i betongförorter, gjorde dem bidragsberoende, förolämpade dem med undermålig språkundervisning och stigmatiserade dem.

    Det är inte utlänningarna det är fel på. Det är sossarna. (Och en del andra partier, i varierande grad.)

    SvaraRadera
  10. SD är knappast för särbehandling. Snarast tvärtom.

    Och den skattefinansierade och påtvingade massinvandringen av monoton arabkultur i mångmiljonupplaga ska inte förväxlas med mångkultur. Det är allt annat än...

    SvaraRadera
  11. Se bara hur det gick för Amerika.

    SvaraRadera
  12. "Människor kom till vårt land för att bygga ett bättre liv eller fly från förtryck."

    Invandrarverkets statistik säger att 95% av alla invadrare inte hade några flyktingliknande skäl alls, utan bara var anhöriga (du vet, är du min kompis så är du min kmusin) till efterlysta krigsförbrytare och till för korruptionsbrott avsatta partipampar för partier som i Sverige skulle medie-hatas hårt som hets-mot-folkgrupp-nationalister, t.ex. Serbiens militant extremistrevanchistiska och tillika mellanborgerliga socialdemokrater, vars pampar faktiskt hade asylskäl nån gång för länge sen tack vare goda privata kompisrelationer inom ILO.

    SvaraRadera
  13. http://www.youtube.com/watch?v=-HLVGmh9ZW0

    SvaraRadera
  14. Utan rädsla och avund finns ingen politik.

    SvaraRadera
  15. "bygga något bra"

    Blatteälskande kommunist!

    SvaraRadera
  16. I slutet av september månad år 2010 kommer Sverige att styras av Jimmy Åkesson och Ingvar Åkesson. I köket står Elsa Åkesson.

    SvaraRadera
  17. Sverigedemokratena är ett fascistparti skapat av fascister och den fernissa man vinnlagt sig om att kleta ner sig med täcker inte över att deras partiledning ordagrant klarar av att sjunga nazistiska kampsånger skrivna av Vera Oredsson och hyllningar till mordet på Olof Palme.

    Den enda möjlighet Sverigedemokraterna har att få driva sin fascism som det ser ut just nu är att högern ger dom den för att kunna behålla makten i ett eventuellt 50 / 50 läge nästa val.

    Uppenbart räcker det inte att partiets ledare sjunger nazisånger för att han ska bli utbytt ens av taktiska orsaker.

    Så stor är acceptansen för fascism idag i Sverige.

    SvaraRadera
  18. Henrik, att rösta på SD är en röst för de stackars kvinnor som stenas som straff för att de våldtagits.

    Henrik, att rösta på SD är en röst för de stackars barn som könstympas och misshandlas.

    Henrik, att rösta på SD är en röst för att visa att man är emot våldtäkter.

    Henrik, att rösta på SD är en röst emot pedofildyrkan.

    Är du för eller emot?

    Olsson

    SvaraRadera
  19. Är den där Olsson nykter?

    Johansson

    SvaraRadera
  20. HAX: "Även om vi i själva verket inte alls hade det bättre på 50-, 60- och 70-talen."

    Mycket var bättre då. Ekonomin växte, det fanns optimism, och folk kunde gå hemifrån utan att låsa dörren. Skattetryck på 50-talsnivå och fler poliser skulle reda upp de flesta av Sveriges problem. Det förra vill dock inte välfärdskramande Sverigedemokrater ha. Det senare vill inte du ha.

    SvaraRadera
  21. xenofobin hur bekämpar vi den?

    SvaraRadera
  22. Piratpartiet tar ju inte ställning, i allmänhet.

    Är det nu så att Priatpartiet ändå tar ställning just mot SD, även om SD t.ex. skulle vara det enda partiet som röstar mot FRA och mot IPRED?

    Har PiPa nu blivit ett TVÅfrågesparti, partiet mot integritetskränkning OCH mot SD? Det är ju intressant att det fokuserade enfrågepartiet redan glidit ned på det sluttande planet från den enda principen, till ett betongarmerat skyttegravskrig för/mot vissa partier!

    Vad kommer härnäst ur PiPas principlöshet???

    SvaraRadera
  23. Allt var bättre förr. Alla var ärliga. Ingen ljög. Politikerna gick att lita på. Tjörnbron hade säkert rasat förr eller senare ändå.

    http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=2519&Artikel=1412499

    SvaraRadera
  24. Jag gillar inte islam och invandringen har ovedersägligen gett islam en större närvaro i vårt land.

    Jag kan stå ut med att mina grannar spelar svensk dansmusik, men när jag hör muslimska ramsor så slutar min tolerans.

    Sverigedemokraterna är visserligen en skock tämligen inkrökta typer, men de pekar faktiskt på ett verkligt problem och det problemet heter islam.

    Om några andra sade eller verkade för vad islam står för skulle de betraktas som nazister eller något åt det hållet och av någon anledning är kulturradikaler betydligt mera toleranta mot islam än mot kristendomen, trots att kristendomen strängt taget inte är en teokratisk religion.

    Om Sveriges muslimer bildar ett politiskt parti och detta parti uppnår egen majoritet i Sveriges Riksdag kommer jag att emigrera till det av Dansk Folkeparti präglade Danmark.

    Jag medger att detta är ett osannolikt scenario, men om det skulle bli så tror jag inte att Sverige kommer att vara något särskilt bra land att leva i.

    Jag ser gärna invandrare som gör sitt bästa och inte är muslimer, men islam gillar jag inte. Trots detta är jag mycket god vän med en muslim.

    Samma sak gäller en annan förbjuden fråga. Antag att EU skulle sällas inför valet att släppa in Turkiet eller Ukraina i EU. Vore det inte mycket bättre att släppa in Ukraina som är ett land vars kultur inte präglas av islam istället för att släppa in ett alnd som präglas av islam?

    Jag tycker att det är självklart att Ukraina skall ha företräde framför Turkiet och att det är ett starkt argument mot turkiskt medlemskap att muslimer får politisk makt över oss.

    Observera att jag här inte går in på frågan om EU är i sig bra eller dåligt. Man kan givetvis säga att man önskar sina vänner det bästa och att därför inget land bör gå med i EU och de som är med bör gå ur.

    Sverigedemokraterna är dessutom det enda icke-kommunistiska partiet som är mot Sveriges medlemskap i EU. Vidare förespråkar inget riksdagsparti helt fri invandring.

    Således blir inget sämre av att sd tar sin plats i riksdagen. Vidare är det helt nödvändigt att sd kommer in i riksdagen om man vill hindra den rödgröna alliansen från att nå egen majoritet i riksdagen.

    Jag kommer dock inte att rösta på något parti med rimliga chanser att ta sig in i riksdagen.

    SvaraRadera
  25. Vilken surrande fluggäng från SD HAX har dragit på sig nu!!!
    Kan inte annat än garva och begrunda deras offensiv på internet!
    Kan göra att jag reflekterar över hur en del kan ha uppfattat PP inför EU valet på internet!
    Måste dock tillägga att kvaliteten på inläggen är till fördel för PP!
    Mycket bra skriven text HAX och fortsätter att vara glad/nöjd för ditt ställningstagande.

    SvaraRadera
  26. Fix the system, don't blame the people in it. Alternativt skrota systemet helt och hållet...

    SvaraRadera
  27. Tolerans skall fungera åt båda hållen!
    Hur toleranta är muslimer mot oliktänkande?
    Islam är idag vad kristendomen var på medeltiden,

    SvaraRadera
  28. Eller så beror det på att över 100 000 invandrare per år är en för hög siffra och att en större och större del av Svenskarna tycker det. Att vi som vill ha en invandringspolitik i linje med de andra nordiska länderna tvingas rösta på SD eftersom inget annat parti vågar göra politik av vad de egentligen tycker.

    SvaraRadera
  29. @Martin
    "I invandrardebatten tar man mycket sällan upp det faktum att många invandrare egentligen inte vill stanna i Sverige. Under tiden 1941-2004 kom det till Sverige totalt 2.455.665 personer, medan inte mindre än 1.410.063 personer återvandrade eller flyttade från Sverige. Således har 57% av invandrarna lämnat Sverige."

    "Därför känns det angeläget att ånyo publicera dessa siffror med komplettering för de senaste fem årens migrationsstatistik. Om man räknar det totala antalet emigranter och immigranter de senaste 150 åren från 1851 till 2000 visar det sig att 2.712.321 personer har lämnat Sverige medan vi haft en invandring på 2.618.158 personer, dvs ett utvandringsöverskott på 94.163 personer."

    "Den största invandrargruppen, precis som tidigare år, utgjordes av 17 853 svenska medborgare."

    "Mellan åren 2007 och 2008 har invandringen av svenska medborgare ökat med 12 procent medan invandringen av irakiska medborgare minskat med 20 procent."

    SvaraRadera
  30. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  31. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  32. Ooops! det där blev spam!

    Ursäkta! något vaj med kommentarerna!

    SvaraRadera
  33. "Var tolerant mot andra och du kan själv kräva att få bli lämnad ifred med dina egenheter"

    Så lever jag, synd bara att jag inte får vara ifred med mina egenheter såsom, rätten att välja berusningsmedel, rätten att sälja min kropp, samt rätten till eutanasia. Tyvär är det rätt vanligt bland folk att man skall bestämma över andra.

    För övrigt, som alltid HAX slår du huvudet på spiken, Du är min gud :)

    SvaraRadera
  34. Psykologi är trots allt en vetenskap. Att du listar en mängd förklaringar som du tror på och kallar dem för psykologi är som om du skulle påstå att gravitationen inte gäller i Skövde och påstå att det är fysik, skitsnack helt enkelt.

    Att förklara ett så oerhört komplext ämne som ett politiskt partis framväxt med psykologi är förmodligen ogörligt.

    SvaraRadera
  35. SD:s framgångar beror mera på de problem som den totalt misslyckade integrationspolitiken skapat än på att människor skulle vara inskränkta och främlingsfientliga och i behov av syndabockar att skylla på. Att övriga partier vägrar att ta debatten med SD gör också att stödet ökar då de ses som outsiders som mobbas av de etablerade partierna.

    Skulle man fixa till invandringspolitiken och via debatt och diskussioner visa på hur knäppa många av deras ideér är så skulle stödet för SD försvinna direkt.

    SvaraRadera
  36. Nice lecture, but not good enough HAX.

    To begin explaining I would like to sum up the common trades between us Pirates, and Social Demokraterna:

    We both believe, know and feel that our democracy is under attack.

    We do not see our politicians doing anything about this.

    None of us will be ignored away.

    We come in all shapes and (political) colors, from all parts of society.

    We have a high internet profile, and are thus not disrupted in our views by conventional medias, in which we feel misrepresented.

    Our goal is the same: To protect our democracy, though we have very different point of views.

    The way you get rid of SD is the way you get rid of PP: Start to listen to the problem we present, and do something about it.

    So to begin with, is there a problem?
    Yes there is. Rosengård was an unacceptable breakdown in law and order. It was pitifully handled, in the name of political correctness. It would not have been handled in the same manner if it were a native Swedish community. The final outcome of massive police patrolling is sure to have made the odd Svenne-bannan tax-payer spray his morning coffee all over his newspaper.
    The lack of political reaction is sure to inflame the now SD positive Svenne even more.

    The ultra tolerant political correctness is inhibiting our politicians in handling the question: Has the integration politics gone horribly wrong?

    It is a valid question, though one can disagree about the proportion of it. But as long as no political party even tries to answer it, the only place you can turn to is SD. If we force everybody who asks this question into the ranks of SD, and label them horrible fascist racists of low intellectual capacity, as I have seen numerous places, we are to blame.

    We will have placed the person who says 'something is wrong with our integration politics' in the same corner as the ethnic cleansing psycho, and called them equal.

    SD is going to riksdagen, without a doubt, if we refuse to at least hear their complaint. And once they are in, they will start to come crawling out of the woodwork. Just like in Denmark and in Norway. Since we have bunched them all up as right-extremist racists, nothing will stop them from acting as such. Scales will slide on what is politically correct, and before you know it, the rhetoric has changed with Moderaterna.

    That is why I believe that SD should be taken more seriously, right this minute.

    SvaraRadera
  37. Bra skrivet HAX!

    SvaraRadera
  38. S + LO + 6-pack = Sd

    Sd + 6-pack = bitter sosse

    SvaraRadera
  39. Johan kl 06:20: "Att övriga partier vägrar att ta debatten med SD gör också att stödet ökar ..."

    Det finns nog en mängd förklaringar till att SD växer. Men att just Sahlin & co tagit debatt med SD har väl endast inneburit en fördel för partiet? Ju mer det pratats och debatterats om och med SD så har de krupit allt närmare att ta sig in i riksdagen. Syns man så finns man?

    Sahlins "mångfald" brukar även innebära att den svenska infödingen skall vara följsam och anpassa sig efter alla möjliga andra kulturer och inte framhäva eller leva ut sin egen, vilket kan få vem som helst att knyta näven i byxfickan.

    Johan

    SvaraRadera
  40. Både xenofobi och xenofili är lika förödande för vilka det berör. Vad det handlar om är att människor oavsett varifrån dom kommer. Formade av sin kultur och religion, så kommer en mängd till vår kultur och (tja) religion som under 1900-talet hette socialism och folkhem. De flesta större grupper som invandrat (kallar även flyktingar för invandrare eftersom dessa förr eller senare ändå får stanna kvar) kommer från kulturländer där religion seder och bruk har haft mer inflytande än utbildning och världuppfattning. Detta kommer absolut att krocka med hur vi svenskar hur utvecklats till att leva i vårt egna land. T.ex. så blir våra kvinnor kallade för "horor" eftersom dessa åtnjuter samma sexuella privilgier som en man. Detta är något helt otänkbart för den kulturella bakgrunden av majoriten invandrare.

    Dessutom har det handlat om så stora invandringskullar under många år att det mer eller mindre kan benämnas som folkinvandring eller folkvandring. Att dessa väljer att söka sig upp till det nordligaste Sverige, efter att ha kunnat stanna på vägen i mer sydligare europeiska länder, beror på att Sverige har ett frikostigare socialt skyddsnät. Kan någon erhålla mat, tak och fickpengar utan att behöva jobba, så är detta ett säkrare kort än att välja ett land som inte erbjuder detsamma. En garanti känns alltid bättre än drömmar, fantasi och ovisshet.

    Ovilja att ta seden dit man kommer och assimilera sig. Det är inte så konstigt att det blir så. Sverige har i praktiken tagit in ohejdat med människor från främst då starkt kulturella länder. Ingen blir väl egentligen förvånad ifall dessa i ett nytt land söker sig till varandra och ser bekvämligheten i att leva i det nya landet som om man fortfarande vore kvar i hemlandet. Förorterna har därmed blivit rena kolonier från då främst mellanöstern.

    Vidare så har svenskar tränats och lärts upp i att förinta sig själva. ÄR man svensk så tillhör man numera enligt lagen inte någon folkgrupp. Hur har det blivit så? Tack vare politiker som inte har haft föråga att förutse och ta ansvar för flykting och invandringspolitik, därför att de inte vill bli stämplade som rasister och därmed få sin karriär förstörd, har lagt över hela ansvaret för integrering till svenska folket istället. Som svensk har det blivit lite fult att vara stolt över sitt land. Fult att ha en svensk flagga hängades, om det inte är nationaldagen då. Töntstämplat att säga att man är stolt över att vara svensk och bo i Sverige. Tult att vara stolt över landets historia innan August Palm. Osv, osv, osv... Använder man denna svenskhet som referenspunkt för vad som är sunt, så är alltså vartenda land i världen för övrigt helt genomrasistiska. Så, om jag själv vore invandrare som hade hamnat i Sverige... Skulle jag då verkligen vilja assimilera mig och frivilligt bli en självförintande svenne? Aldrig i livet! Det vore detsamma som att byta ner sig. Jag hade istället valt att vilja vara och behålla allt jag hade med mig från varifrån jag kom. Man kan tydligt se att i länder där urinvånarna bär på en stolthet över sig själva och sitt land, där smittar den nationella stoltheten även över på landets invandrare. Räcker med att titta på grannlandet Norge som exempel.

    Med nya människor och kulturer, så kommer också garanterat nya former av brottslighet som vi svenskar inte har varit vana vid. Speciellt med den stora homogena invandrade majoritet som befolkar hela stadsdelar och där de yngre varken har jobb eller utbildning, men drömmer om rikedom, status och att komma upp sig inför sina egna. Då är kriminalitet den enklaste vägen att gå.

    Det som är felet är inte att människor har har invandrat. Det som är felet att är det har tillåtits ske i stora mängder. Ett annat även allvarligt fel, är att svenskar som folk inte känner någon nationell självsäkerhet och stolthet. Inte därför att vi inte vill. Bara därför att vi har tränats i konsten att förinta oss själva och att vara "osvensk" i olika sammanhang, har fått en positiv klang och innebörd.

    SvaraRadera
  41. Mycket bra skriven text HAX!

    Sedan tror jag att en av de stora svårigheterna med Sd är att rymmer allt från smått främlingsfientliga pensionärer till gamla nazister, och jag förstår inte hur smått främlingsfientliga (men ändå någorlunda vanligt funtade människor) kan stödja ett parti med ex-nazister i toppen.

    SvaraRadera
  42. Om man studerar SD:s valresultat i EU-valet (http://www.val.se/val/ep2009/slutresultat/kommun/07/60/index.html) får SD massor av röster i valkretsar som torde vara tämligen fria från invandrare. En tiondel av rösterna i Älghult (Kronobergs län) tillföll SD - mer än i Skåne. Innebär det att Älghult är mer utsatt för Rosengårds-haverier än Skåne?

    Stockholm har invandrartäta förorter, brottslighet begången av invandrare osv - men bara 1,9% av rösterna gick till SD. Så SD-rösterna har till stor del att göra med samma mentala förklaringsmekanismer som HAX beskriver.

    Undrar om det finns en korrelation mellan SD-röster och att bo i områden som får mycket interkommunal skatteutjämning?

    SvaraRadera
  43. Att övriga partier vägrar att ta debatten med SD gör också att stödet ökar ..."


    Nej stödet för SD ökar därför att delar av högern och dess företrädare och opinionsbildare öppet hävdar att man bör samarbeta med fascisterna för att säkra en fortsatt högerdominas i politiken efter nästa val.Detta VIDGAR acceptansen för det fascistriska och rasistiska alternativet.

    Denna deras önskan har bl.a gett som resultat att SD´s partiledning kom undan med att bli avslöjade med att sjunga nazistsånger och hyllningar till mord på statsministerar utan dom blev utbytta av sitt parti för att därigenom hålla skenet uppe.

    Även efter detta har ledande högerdebattörer drivit tesen att högern bör samarabeta med detta parti.

    Sanslöst.

    Som jag ser det måste högern göra upp inom dom egna leden om hur fan man ska ha det.Vilka liberala grundvärden är man beredd att sälja för att behålla makten och dela den tillsammans med en konservativ höger som gärna sover ihop med fascister.

    SvaraRadera
  44. Micke + 6-pack = bitter sosse

    SvaraRadera
  45. "Micke + 6-pack = bitter sosse"

    Varför är det så svårt att låta bli personliga nålstick?

    Johan

    SvaraRadera
  46. Partiledare Åkesson är kanske ingen Hitler, men han har haft tid att slipa på argumententen.

    Det bekymrar mig att de etablerade partiernas ledare är så nonchalanta. Sahlin var ju närmast pinsam i sin debatt mot Åkesson.

    Nu måste man granska argumenten, slå ner på det som är fel och argumentera för de bättre alternativen.

    SvaraRadera
  47. De som är intresserade av det här temat borde läsa "The Authoritarians" av Bob Altemeyer. Forskning kring hur folk blir främlingsfientliga (bl.a.)

    Går att ladda ner från
    http://home.cc.umanitoba.ca/~altemey/

    SvaraRadera
  48. Det har nog mycket att göra med att det är "förbjudet" också, man har ju fått lära sig sedan man var liten i skolan att SD har fel, och att de är hemska.

    SvaraRadera
  49. Personligen tror jag varken en strategi om att tiga ihjäl SD eller en om att ta debatten med dem kommer minska deras inflytande eftersom deras notoriskt ökande stöd delvis har en demografisk förklaring.

    Många av deras nya sympatisörer är svenska män med sina skolår under 90- och 00-talen, som är de som utan konkurrens fått uppleva krockarna mellan kulturerna och de taskiga integrationsresultaten från första parkett. De har även upplevt en positiv särbehandling av invandrare och blivit matade med den förljugenhet som päglat såväl debatt som svenska skolans olika ställningstaganden.

    Dessa människor är inte särskilt engagerade i politiken i övrigt, konsumerar inte mängder med information och har förmodligen inte större referenspunkter gentemot SD än att de vet att de typ är mot det som de själva också är mot.

    Fröet är sått sedan länge och nu växer bara trädet mer och mer utan att någon kan göra särskilt mycket åt saken.

    SvaraRadera
  50. @daniel
    "har inte heller sett någon statistik på att invandarare skulle våldta mer."

    Prova titta efter i statistiken då, dumfan! Faktor 5 är utrikes föddas överrepresentation gällande våldtäkt. Källa:Brottsförebyggande rådet-Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet, sidan 43.

    SvaraRadera
  51. Jösses vilket skitsnack. Sveriges ekonomi var skaplig efter kriget. Sedan tappade man försprånget mot det krigshärjade Europa snabbt, staten lånade enorma summor under 60-talet som snabbt konsumerades, och under 70-talet fick Sverige sin beskärda del av stagflationen, dvs hög inflation och hög arbetslöshet. Visst, det kanske fanns framtidstro, men någon rikedom var det inte fråga om.

    SvaraRadera
  52. Markus Dumfan.

    Fascister är enligt Säpo överrepresenterade när det gäller politiskt betingade våldsbrott.

    Några teorier om det?

    SvaraRadera
  53. Mår faktiskt illa av en del kommentarer här, men instämmer i stort med HAX.

    http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/08/piratpartiet-eller-sverigedemokraterna.html

    SvaraRadera
  54. HAX har samma förklaringar som alla andra som inte bott eller växt upp i multikulturella förorter.

    Hur kommer det sig att det är just invandrare från mellanöstern och Afrika som är impopulära -- inte finnar eller asiater?

    Å andra sidan, Svenskar skall inte tro att de är så mycket bättre..

    SvaraRadera
  55. Stor humor, ironin i inlägget är ju pinsamt uppenbar! Samtidigt som HAX skriver:
    ”Människor skyr komplexitet. Världen är komplex. Därför söker många enkla svar, även om det inte finns några bra sådana. Och även om de som erbjuds är uppenbart stolliga.”
    så erbjuder han just ett enkelt (här behövs tydligen ingen komplexitet!), ”stolligt”, amatörpsykologiskt, ”svar” på varför stödet för Sd ökar!

    Och HAX bara fortsätter ”Allt detta känns en smula anti-intellektuellt.” (syftande på de som stöder Sd får man förmoda), tydligen så är HAX definition av intellektuell verksamhet INTE att man diskuterar utifrån fakta och med logiskt hållbara sakargument utan är i stället i amatörpsykoligiska spekulationer om ev. mentala processer som föregår i meningsmotståndares huvuden …

    SvaraRadera
  56. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  57. Hur kommer det sig att det är just invandrare från mellanöstern och Afrika som är impopulära -- inte finnar eller asiater?

    Det beror på att det i fascisternas ögon alltid måste finnas nån som har lägst status och finnarna har från att ha stått näst längst ner i hierarkin (romer och tattare längst ner) så sent som på 50 talet sakta klättrat uppåt i prestige.När sen italienare jugoslaver och greker började komnma så fick dom nöja sig med finnarnas plats i strykkedjan (det är dom invandrarna som dom historielösa högerextremisterna glömt att dom hatade då och framhåller som exempel på hur BRA vissa invandrar grupper är) sedan hatades sydamerikaner när dom kom hit på 70 talet och idag hatas främst muslimer.

    Mer komplicerat än så är det inte.

    Den som kommit sist och står lägst i hierkain hatas mest.

    SvaraRadera
  58. HAX:

    "Människor kom till vårt land för att bygga ett bättre liv eller fly från förtryck."

    Bägge naturligtvis. Man ska inte ställa grupp emot grupp. I just detta fallet är det dessutom extremt svårt att känna människors motiv.

    "Vi låste in dem i betongförorter, gjorde dem bidragsberoende, förolämpade dem med undermålig språkundervisning och stigmatiserade dem."

    Ja världen är ju antingen svart eller vit, så naturligtvis gjorde "vi" allt detta. (Med "Vi" vill du underförstått säga att svenskarna är en dum grå massa av medelmåttiga rasistiska trångsynta typer. Snacka om att bunta ihop människor till en grupp och göra det enkelt för sig).
    Vi och dem, du ställer alltså grupp emot grupp???

    Hur som helst, ponera att Vi nu gjorde och alltjämt gör allt detta. Tills dess att Vi bättrar oss, hur jävla humant är det att fortsätta ta in 100000 pers per år som Vi kommer låsa in, förolämpa, stigmatisera etc?

    "Det är inte utlänningarna det är fel på. Det är sossarna. (Och en del andra partier, i varierande grad.)"

    Precis, jag tycker heller inte att det är utlänningarna det är fel på. Man måste inte tycka det för att tycka att invandringspolitiken inte funkar. Hoppas du kan förstå det!

    Sossarna är alltid trevligt att kasta skit på, så där håller jag med. Men jag vill nog även justera lite: Och SAMTLIGA ÖVRIGA RIKSDAGSpartier, i varierande grad.

    Detta iom att en röst på ett riksdagsparti på intet sätt kan leda till en åtgärdad invandringspolitik som skulle kunna funka.

    Därmed min röst på SD...

    Mvh
    Niklas H

    SvaraRadera
  59. Jag håller helt och hållet med Thomas W. här ovanför.

    SD går framåt för att folk ser problemen med massinvandringen. Man motsäger sig inte stor invandring av ren och pur ondska och fördomsfullhet. Man motsäger sig massinvandring pga problemen den medför.

    Om Du HAX hade Din skrivarlya i någon av Sveriges invandrartäta förorter så tror jag att det skulle låta annorlunda.

    Verkligheten ser ut som den gör trots flosklerna från de som säger sig värna mångkulturen. Invandrare från i synnerhet afrika och mellanöstern är grovt övverrepresenterade i brottsstatistiken.
    -Nej, det betyder inte att varje arab är en mordisk våldtäktsman. Det betyder bara att utomeuropeiska invandrare statistiskt sätt våldtar, stjäl och rånar i långt större utsträckning än "etniska svenskar"
    Jag tycker att det är ett problem.

    SvaraRadera
  60. @micke,

    Så det är de svenska fachisternas fel att skolungdomar brandskattas på sina mobiltelefoner, och att brandmän i Rosengård måste ha poliseskort för att släcka bränder?

    SvaraRadera
  61. Johan + 6-pack = bitter kommunist

    SvaraRadera
  62. Micke,

    point taken.

    För att klarifiera: så köper jag din förklaring som att de som har anpassat sig minst till Svensk kultur, som är de mest impopulära.

    SvaraRadera
  63. Analysen är säkert riktig, men tycker inte man ska psykopatologisera sina debattmotståndare.
    I fallet SD:s uppgång räcker den usla integrationen mer än väl som förklaring.

    SvaraRadera
  64. Människor skyr komplexitet. Världen är komplex. Därför söker många enkla svar, även om det inte finns några bra sådana. Och även om de som erbjuds är uppenbart stolliga.
    [...]
    Alternativet är enkelt. Lev och låt leva.


    LOL

    SvaraRadera
  65. Vill bara påpeka att den där "Niklas H." sannerligen inte är jag. Jösses, jag borde byta namn.

    En kamrat till mig skrev sin C-uppsats om attityder till invandrare i den del av Skåne varifrån han kommer. Hans resultat stöder blogginläggets tes om att det inte bara handlar om xenofobi, utan även om ett slags nostalgi och längtan tillbaka till det "enkla" samhället. Samtidigt frodas ryktena om invandrares kriminalitet, parallellt med att de särbehandlas positivt av mesiga myndigheter.

    Det är det gamla vanliga, med andra ord: De Andra kommer hit och tar våra jobb samtidigt som de på något mirakulöst vis uppbär försörjningsstöd. Och eftersom de har så gott om pengar stjäl de förstås som korpar.

    SvaraRadera
  66. "Om Du HAX hade Din skrivarlya i någon av Sveriges invandrartäta förorter så tror jag att det skulle låta annorlunda."

    Det är intressant att Sverigedemokrater alltid tror att problemen i invandrartäta förorter beror på invandrarna och, naturligtvis, i första hand muslimerna. Tror ni att det inte skulle finnas problemförorter om muslimerna hade stannat hemma? SD-nollorna skulle naturligtvis låtit exakt likadant men då skällt på sydamerikaner eller finnar, som någonskrev. Om vi aldrig tagit emot någon invandrare alls skulle SD:arna istället bli "hårdare tag"-höger och rösta på Folkpartiet.

    SvaraRadera
  67. Anonym: 14 augusti, 2009 09:54

    Instämmer. Finns det något annat land än Sverige där det talas om att vara "osvensk" skulle vara en positiv egenskap? Kan någon tänka sig amerikaner, engelsmän, fransmän, italienare, spanjorer, greker, danskar och norrmän skulle tycka att motsvarande skulle innebära något positivt?

    Åk till Spanien och säg till en spanjor att det skulle vara positivt att vara ospansk. Förmodligen hade du åkt på en omgång stryk istället.

    SvaraRadera
  68. Claes,

    Det är ju sådana som dina (s)-märkta fränder som har bäddat för de problemen som finns i förorter och för (och även med) invandrade.

    Du verkar ha en totalt blind fläck där, trots att detta både påtalats och förklarats för dig många ggr och av många personer. Men du har aldrig klarat av att hantera detta. Snarare jiddrat om fler fritidsgårdar, bidrag, socialtanter mm.


    SD, och deras (relativa) framgångar är en konsekvens av misslyckad sossepolitik. Ändå skäller du på resultatet, anklagar andra för att vara problemet, men vill ha mer av samma ändå ...

    Men att OK, även detta är ju i gammal god sossestil.

    SvaraRadera
  69. Varför klaga på symptomen, när det är roten till det onda som måste bekämpas istället?

    SvaraRadera
  70. Jag gillar logiken i att folk säger att HAX skriver dumheter pga att han inte bott i en invandrartät förort.

    Detta samtidigt som det (som någon annan sa) har visat sig att det ofta är i de icke invandrartäta komunerna som flest röstar på SD.

    Det sambandet är alltså totalt bullshit.

    Själv har jag bott i två invandrartäta förorter till stockholm och skulle aldrig i mitt liv rösta på SD. Jag har sett mycket skit där men jag har också sett mycket skit i andra städer jag bott. Titta bara på haga-mannen i umeå.. hade han varit muslim så hade SD varit totalt över hela storyn och gnällt.

    Kan det måhända inte ha med invandring i sig att göra att det finns många idioter i samhället?

    Nää.. se till att inte falla för SDs "politik" utan rösta för något annat. Jag uppmanar alla som inte röstar på SD att gå och rösta även om de röstar på en del andra partier jag egentligen inte tycker om.

    SvaraRadera
  71. Jonas N nu hade du iofs redan gjort den poängen ett antal ggr, men tack ändå för att du även efter mitt påpekande demonstrativt skall brotta ner dom egna halmgubbarna ...

    Lite märkligt att du ständigt vill förödmjuka dig publikt, men det behovet har jag ju noterat sedan länge ...

    SvaraRadera
  72. SD är ett lika galet parti och rörelse som VP och skall behandlas därefter.
    Visst, i en demokrati av vårat typsnitt ges de utrymme att verka och uttrycka sina åsikter hur korkade de än må vara. Annat var det under Josef Stalins tid.

    SD har med detta sagt lika laglig rätt att sitta i riksdagen som Lars Ohly. Det är egentligen bara en valfråga om pest eller kolera.

    SvaraRadera
  73. I Norges huvudstad Oslo är SAMTLIGA gärningsmän till stadens alla överfallsvåldtäkter av utomeuropeisk härkomst (läs muslimsk) http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3028203.ece

    Näää.. massinvandringen av muslimer har inga negativa konsekvenser. Säg det till alla offer för det mångkulturella våldet. Särskilt alla utsatta kvinnor. För varför tror ni läsare med skygglappar att muslimer är så pigga på att våldta och begå sexuella övergrepp?????????????

    SvaraRadera
  74. Erik, 13 augusti, 2009 21:02, "Vardagsvåldet, gruppvåldtäkter, hedersmord, s.k "bötning" bland skolungdomar, europas värsta våldtäktsstatistik, könsstympning, vägpirater, islamism, rånligor, etniska maffialigor, extremt bidragsmjölkande, automatvapeneld mot polisstationer, nedbrännande av skolor, nedbrännande av konkurrerande butiker. Listan kan göras hur lång som helst över saker som är ganska NYA företeelser för svenska folket."


    "NYA" ?

    Bortsett från möjligtviss "automatvapeneld mot polisstationer", så är resterande inte nya fenomen.

    Mycket av det våld som förekommer idag, syns bara mer av fler pga media, samtidigt som det också är högst olagligt och väldigt ofta högt prioriterade brott. Men så har det inte alltid varit.

    Det var t ex inte särskilt länge sedan som man här i Sverige hade en utbredd hederskultur, och som faktiskt fortfarande i viss mån (fast lite mer civliserat) existerar, även om det är lite längre sedan som det alltid resulterade i mord.

    Våld inom familjen började inte prioriteras och komma fram och ses som något onormalt, för mindre än 30-40 år sedan. Och fortfarande än idag accepterar folk skiten mest hela tiden, fast i det tysta.

    I morgon är det exakt 30 år och sex månader sen aga uttryckligen förbjöds. Även inom skolväsendet, i praktiken.

    Våldtäkt av hustru är t ex ganska nytt även i Sverige. Men annars är det bara att titta på 20-30-40-talet i skenet av rallare och timmerflottare. Skulle man rakt av applicera dagens lagstiftning för sexuallbrott på dom två yrkesgrupperna skulle majoriteten suttit fängslade mer än en gång.

    Förutom Italienska, Kenisiska, och Japanska, maffian så är organiserad brottslighet, per dagens definition, ett ganska nytt fenomen, fast då i alla länder. Men det fanna annan typ av organiserad brottslighet, och då gärna med politiska övertoner, och då oftast vänstervridna (dvs socialistiska). Religiöst våld, och våld pga traditioner, var än mer utbrett förr, fast det sågs inte som olagligt, kallades istället uppfostran.


    "Tycker du att det är märkligt att svenska folket börjar få nog av NYsvenska färdigheter och frimodigheter så har du nog allvarligt talat inte alla indianer i kanoten."

    Under alla former av industrialiseringar, eller teknologiska framsteg, så har Sverige endast gått framåt, framförallt ekonomiskt, pga invandring. Å detta sett sen vikingatiden. Sverige skulle inte haft en stormaktstid om det inte var för alla yttisar. Kvalitativ gruvdrift och malmpruktion skulle minst sagt varit jävligt försenad.

    Titta på vilka andra länder som helst, vilka är mest ekonomiskt gångbara, och varför?

    Titta på hur det egentligen ser ut i Kina, Indien, Ryssland, kontra USA, England, Tyskland ... eller Australien, Kanada, Frankrike. Alla länderna har varit ytterst framgångrika, ekonomiskt, men dom tre förstnämnda är mer "homogena". Vilket land, länder, skulle du helst vilja leva i?

    Fast du kanske vill ha det som i Japan? Enligt myten om Japan, alltså, vilket verkar vara bortsett den inhemska maffian, ekonomiska och sociala bekymmer, och allt det som man här i sverige definierar som direkta övergrepp, en utbredd nationalism och protektionism, och inte minst ett ont öga åt alla utlänningar, för det är ju bara dom som ställer till med alla våldsbrott ... i alla fall i propagandan.

    Näh, men visst skulle det säkert vara bättre om det bara fanns Svensk husmanskosts cuisin, och inte en massa Italienska, Amerikanska, Kinesiska, Thailändska, Grekiska, Turkiska, Tyska, Franska, Libanesiska, etc etc etc restauranger. :/

    Du nämner Islamismen specifikt, och man får väl anta att det är pga av den ytterst konservativa och ortodoxa sidan av den Islamska religionen, eller alla de som du associerar med just den sidan. Trots att den typen av religiösa mest beteer sig som dina egna farfarsföräldrar gjorde på sin tid ... så det blir ju lite paradoxalt när vissa Svennebannaner hytter med näven åt dagens "Islamister" samtidigt som dom proklamerar för Svenska traditioner. :p


    //ST

    SvaraRadera
  75. Micke, "Fascister är enligt Säpo överrepresenterade när det gäller politiskt betingade våldsbrott."

    Du får jätte gärna referera det.

    Men ändå utgör de våldsamma vänstersocialisterna en större grupp, som också utför mer övervåld, å då gärna mot fascister, eller tja alla som kan tänkas vara fascist, vilket ju alla offer enligt dom är, oavsett vad. Rationaliseringsprocessen är ju tragiskt nog intressant.

    Egentligen är det nog inte så konstigt varför socialister, på höger och vänsterkanten, är så måna om att ta till våld, det ingår ju i deras politiska filosofi.

    Socialdemokratern blev t ex till pga att det fanns dom som inte ville använda våld för att ta makten, utan istället försöka ta makten via demokratisk politik. (Därav all propaganda, fast med mindre personfixering och ikonisering. :-()


    //ST

    SvaraRadera
  76. En kommentar till Humle och Dumle.

    Det var inte mycket konkreta fakta att ta ställning till i den artikeln. I polisrapporten Voldtekt i Oslo 2007 kan man bl.a. läsa att överfallsvåldtäkterna utgjorde 16,8 % av alla våldtäkter i Oslo under 2007. Med överfall avses här en våldtäkt som drabbar plötsligt och utan anledning.

    I 60,3 % av våldtäktsfallen är den misstänkte "etnisk" Norsk, dvs har minst en förälder som är norsk. I 9,3 % av fallen är förövaren från Mellanöstern. I 18,5 % av fallen från Afrika.

    Märk väl, misstänkta - inte dömda.

    Medan 59,4 % av "etniskt" norska våldtäktsmän ger sig på folk de inte känner, så ger sig icke-norrmän på bekanta (41,5 %) och parners/ex-partners 20,8 %

    Av de överfallsvåldtäkter som skedde i Oslo 2007, är sex av gärningsmännen kända av polisen. Samtliga icke-norrmänn. De övriga 32 gärningsmännen är inte kända utan härkomsten bestäms på offrets uppgifter.

    Då ska man veta att 85 % av offren var påverkade när våldtäkten inträffade.

    De icke-norska personer som misstänkts eller åtalats är överrepresenterad. Men andelen arbetslösa är dubbelt så stor i den gruppen som hos "etniska" norrmän.

    SvaraRadera
  77. Du får jätte gärna referera det.

    Hittar det inte nu men siffrorna jag såg var ett par år gamla och dom sista som gjordes innan man slutade att särskilja politiska motiv (vänster/extremhöger)till brotten.

    Annars kan du ju fundera över hur många mord som går att relatera till den autonoma vänstern

    http://www.stoppanazismen.nu/?visa=hot

    SvaraRadera
  78. Ni som hävdar att SD:s framgångar beror på den havererade invandringspolitiken, kan ni förklara hur det kommer sig att SD är populära just nu?

    Främlingsfientliga tongångar var populära i kristiderna i början av 90-talet, med kulmen i Ny Demokrati. Sedan blev ekonomin lite bättre och arbetslösheten sjönk och de främlingsfientliga partierna försvann ut i marginalen. Nu går plötsligt ekonomin utför igen, arbetslösheten stiger och SD:s väljarsiffror med den.

    Var övriga partiers invandrarpolitik bättre under perioden 1995 - 2007? :-)

    SvaraRadera
  79. (Del 1/3)

    Kommentaren av Erik 13 aug 21:02 tycks vara läst ur någon alarmistisk SD-blogg, och totalt kaos är det verkligen inte överallt. Men faktum är att faktiskt en del av de problem Erik nämner finns på många platser -- även om allt Erik räknar upp knappast finns överallt och på samma gång; onyanserad kritik av muslimer och rasism som SD:are sprider kan man bara ogilla. Men vi ser i stadsdelar hur invandrade unga (faktiskt) muslimer kastar sten mot kyrkor och kristna människor (bl a Hjällbo i Göteborg). Det är vad Janne Josefsson skulle kalla "en verklighet" och den har i Hjällbo lett till massutflykt av kristna samt att alla kyrkor (utom en som nu är hårt drabbad av våld) lämnat området.

    Det kan även vara så att om man rådfrågar en arbetskamrat eller läkare om privata problem t ex i familj kan denne ha så främmande t ex patriarkala åsikter att en svensk upplever sig alienerad men även hot av än större befolkning och andel av den sortens invandrare. Om en majoritet av invandrare med ett tänkesätt denne svensk inte emotionellt eller värderingsmässigt överhuvudtaget kan koppla till redan finns måste främlingskap vara ett faktum.

    I dessa reella känslor beroende på kulturdistans finns även kruxet -- eller paradoxen -- med mångkulturidealet.

    Jag delar Niklas H:s syn att man kan jobba mycket bra med människor från alla håll i världen -- och att det görs bidrar säkert till någon slags harmonieringsprocess --, men när det kommer till värderingar finner man samtidigt avgrundsdjupa skillnader där man inser att den andres värderingar inte är något som man skulle acceptera införda för alla -- kan gälla sociala frågor såväl som yttrandefrihet. (Värderingar är mycket djupt rotade.)

    Till Rasmus Kaj 23:44 kan nog svaras att detta alieneringsproblem, liksom vissa former av kriminalitet, har ökat dramatiskt med den rekordstora invandringen senaste decennierna och decenniet (som varit större än i stort sett alla jämförbara länder) och SD:s framgång nu är remarkabel jämfört med tidigare då de är mer högerextrema än vad t ex Ny Demokrati var.

    Men vad råder HAX och andra, som anser att det bara finns ett problem av inskränkthet från svenskar, den som i det område denne växte upp i upplever sig helt alienerad och frågar vad som skulle kunna lösa situationen? (Det kan bl a vara i Göteborg, Södertälje eller Malmö.) HAX m fl “bjuder på” en nyanslös idealisering av verkligheten som skiljer sig från t ex det Janne Josefsson beskriver eller det jag nämnt och sett. Så, vad säger ni till de som fysiskt och kulturellt upplever det jag snuddat vid bokstavligen inpå kropp och själ?

    Ska problemformuleringen besvaras med att den som formulerar det hittar på/inte är tillräknelig -- kanske parat med än starkare idealistisk retorik? Det är att fly reella kulturella distanser som skapar verklig spänning.

    Jag är f ö inte emot invandring och tror att en mindre sådan parat med mindre av sociala/ekonomiska skydd kan få ett samhälle att slippa de starkaste spänningar och t ex de hot från shariadomstolar och enklavisering som nu är högst reella i väst (och inte ens alltid hot utan realitet).

    Daniel 21:11 ser jag förnekar att vissa brott har enorm invandraröverrepresentation, men sådan finns och problemets orsak torde bl a vara en av kulturdistans och volym unik invandring skapad social situation. Det är alltså ett mångkulturellt problem (vissa från Mellanöstern har uttryckt att det är lugnare i deras hemländer).

    Internationellt kan kultur och tankemönster harmoniseras, men i realiteten förstår jag inte hur man kan tro att vilken invandring som helst fungerar? Det är inte bara naivt utan rent ut sagt dumt (korkat) att tro det.

    SvaraRadera
  80. (Del 2/3)

    Samtidigt med detta anser jag att SD grundades som ett rasistiskt parti med en majoritet med nazikoppling, och jag tror/ser inte att det gått ur. Där har nog Micke rätt, även om det nog finns avdelningar här och var som mer står på egna ben. (Man kan kanske tro att de var förutseende 1990, före Balkankriget, men det anser jag var befogad mottagning, men sedan dess verkar överraskande kravlöshet för asyl och invandring kraftigt ökat.)

    SD är nog mer högerextremt än DF i Danmark men långt mindre än BNP.

    Om bara KD eller FP kunde bestämma sig för att t ex inte låta 1000 "Hamas-utbildade" ensamkommande skäggiga 18-åriga barn från Gaza stanna varje år och lite annat "restriktivt"... Men detta kan inte ens föreslås utan att den som gör det kallas rasist och bli persona non grata. Ursäkta att jag låter som gnälliga Wachmeister, men just så är det med vad som väl en gång var demokrati, eller? Det gagnar knappast ickerasismen och gynnar sannolikt extremhögern enormt. :(

    --

    Anonym 20:00: "Detta samtidigt som det (som någon annan sa) har visat sig att det ofta är i de icke invandrartäta komunerna som flest röstar på SD.".

    Det är i det invandrartäta Skåne (särskilt invandrartäta Landskrona i synnerhet), i invandrartäta Södertälje och i vissa städers mest invandrartäta förorter som SD får mest röster. Känner du inte till det? Vad någon påstår i ett forum som detta behöver du inte ta för vetenskap… (Visst finns det något sjöbo där SD har röster, men knappast i Täby.)

    SvaraRadera
  81. (Del 3/3)

    Niklas 14:53 refererar till en sociologisk studie på en högskola. Jag har läst otaliga såna som är konstruktivistiska (där vissa även har marxistisk metod där den som studerar är subjekt och alltså medvetet partisk även beträffande vad som tillhör resultat). Man kan med vilket perspektiv som helst få vilket resultat som helst i dylika undersökningar, och att påstå att de som röstar på SD är ängsliga och vill tillbaka till det enkla och gamla låter som en typisk konstruktion. Jag har inte träffat de som kritiserar invandringens följder som uttrycker sånt. Vidare påstås att invandrares högre kriminalitet är rykten. Ja, om du ser andel som i fängelser begått svårare våldsbrott mm så får man väl anta att Sverige har 90 procent invandrare för att undkomma att odla myten om överrepresentation. Fråga någon i kriminalvården.

    Trots att överrepresentation är ett faktum får ingen enskild invandrare generaliseras, men det kan läggas till beslutsunderlag för hur lämplig väldigt generös invandring är. Problemet -- samhällssönderfall triggat av reella problem -- beror knappast heller bara på för mycket eller för lite socialpolitik, vilket höger resp vänster påstår, utan de finns även i, säg, södra Frankrike med låga socialbidrag. Det handlar om att det tar väldigt många generationer att ändra människors kultur där folket byts snabbare än en bra anpassning för hitkommande kultur kan ske. Kulturdistans/problem givetvis olika för olika kulturer. I vilken riktning kultur förändras i en “sammansmältning” borde vara en funktion av populationsmässigt förhållande mellan ursprunglig kultur (och dess tänkande) och den nya (förenklat uttryckt för relation mellan majoritetskultur och en enda minoritetskultur).

    Naturligtvis finns Sverige och svensk mentalitet kvar i 40 eller 80 år till, sedan ursprungssvenskar kommit i klar minoritet, men den lär urvattnas och enklavisering för att lösa juridiska konflikter är nog ofrånkomligt.

    I denna Daily Mail-artikel i juli i år beskrivs utveckling av shariadomstolar i Storbritannien. Storbritannien har varit 10-15 år före oss, men vi lär ha knappat in. Det kanske handlar om drygt 3 procent muslimer nu, men för ca 5 år sedan var det drygt 2.4 (?) procent (M Phillips 2006), och i städer kan det vara minst 10 procent. Politiskt har multikulturalism varit rådande där poliser som kritiserat radikala våldshetsande muslimer fått problem. Ett liberalt PK-problem alltså. Tråkigt att SD ska växa på att det blundas för problem.

    SvaraRadera
  82. Så, vad säger ni till de som fysiskt och kulturellt upplever det jag snuddat vid bokstavligen inpå kropp och själ?


    Att as problem knappast löses genom att vända sig till ett parti som verkar i samma tradition och som delvis har en värdegemenskap som dom delar med nazismen och fascismen.

    Ja såvida dom inte ser en framtida karriär i ett etniskt rent stasisamhälle som något att sträva efter.

    SvaraRadera
  83. Micke

    Nu har jag inte läst alla dina utfall jättenoga, men du verkar haverera om 'fascism' mm precis som du brukade. Och precis som om du har ett uppdämt behov av att gå överstyr.

    Tyvärr blir dina utfall totalt meningslösa eftersom du helt missar vari problemet består.

    (sd) och (s) har delvis samma väljarbas, delvis samma politiska bagage och lösningsförslag, och dom har båda också fel av ungefär samma anledning om hur man löser/hanterar problem och friktionsytor som finns i samhället.

    Du och Claes har rätt i att deras 'lösningar' inte duger till mycket utan ofta bara är banala slagord och fingerpekanden. Även den delen har de gemensamt med (s) politik i stora delar: Billig populism, plakat-argument, skylla problemen på 'dom andra', överförenklade lösningar som nog bara förvärrar problemen, och oförmåga att hantera alla dessa brister. Även den underliggande xenofobin finns i båda läger.

    Det är inte det minsta konstigt att (s) gör allt de kan för att markera ett stort avstånd till (sd) som inte alls är speciellt stort. (s) är livrädda för att tappa ännu fler röster dit. Och (sd) försöker låta som goda sossar i många frågor eftersom det är besvikna och ev förbittrade sosse-väljare som är deras främsta bas.

    Och detta är varken svårt att se eller att förstå. Men du gapar på som du alltid har gjort ...

    Men det är ju precis vad jag sa: (s) vill markera avstånd och kleta vidirga insinuationer på något man är rädd för eftersom det dels ligger nära, och därigenom utgör ett hot mot dom egna positionerna.

    Du bekräftar ju detta hela tiden!

    SvaraRadera
  84. SD:s framgång beror på islamiseringen av Sverige och det är de själva medvetna om. Det är trist att inga andra än de själva klarar av att se det och anpassa sin argumentation därefter. Ett effektivt medel SD:s framgångar vore om etablissemanget vågade reagera mot islamsk fundamentalism i Sverige. Förbjud mot religiösa friskolor och moskéer med terroristkopplingar är en bra början. Vi måste våga bryta med den politiska korrektheten utan rädsla att bli stämplade som "islamofober" för att vi kritiserar en religon. Många exil-iranier röstar på SD, förklarar ni det också med xenofobi? Och nej, jag är gillar inte SD och skulle inte rösta på dem av en mängd andra anledningar, vara xenofobin är en.

    SvaraRadera
  85. Vi måste brytra den politiska korrektheten och kalla bokstavlig fascism och rasism som den förespråkas av Sverigedemokraterna för just fascism så att människor som påstår att Sverige är islamiserat identifieras för exakt vad dom är.

    Det är en av högerns viktigaste uppgifter inför nästa val om man ska behålla någon som helst liberal trovärdighet.

    SvaraRadera
  86. Jonas N.

    jag letar efter din citatsamling.
    jag ser att du saknar den.

    SvaraRadera
  87. Detta tror jag nog ar oerhort viktigt i sammanhanget och bidrar nog till folks stravan efter ett parti so SD:

    http://www.liveleak.com/view?i=216_1207467783

    SvaraRadera
  88. Att det finns fascister i andra länder påverkar naturligtvis fascister i Sverige.

    SD har ju tagit emot pengar från kända högerextremister i europa och dom tyska nazisterna har uttryckt önskan om samabete med SD.

    Det finns naturligtvis en anledning till det och den är knappast att SD skulle ha likheter med folkpartiet.

    SvaraRadera
  89. Micke,

    Du får hur gärna som helst haverera med din sk 'citatlista' av mina inlägg. Det får dig att framstå som ännu mera intelligent, som ännu mindre havererad eller urballad ... Not!

    Det historiskt mest fascistiska partiet i Sverige är (s). Det var de som både höll på med rasbiologiska studier, folkuppfostran, hyllande av den upphöjde ledaren, bränmäkrande av dissidenter, tvångsomhändertagande av barn, tvångssterilisering mm.

    Jag ogillar det mesta med (s) politil, men tycker att beteckningen fascism är speciellt passande och ffa inte speciellt konstruktiv kritik av partiet.

    Och oftast är ju de som skränar 'fascism' stup i kvarten riktiga losers som ingen tar på allvar eller ens vill bli ihopblandad med.

    Mycket ofta är det vänsterslödder, som tror att Pinochet är ett argument för att starta sedelpressarna a la Mubage eller Chavez, vilka de inte sällan dessutom gillade och i det senare fallt kanske fortfarande gillar. Eller som är komplett oförmögna att fördöma Castro och Cuba.

    Skrik gärna fascism 20 ggr till, för det ändrar inte det allra minsta att (sd) fiskar främst efter besvikna och förbittrade (s)-väljare. Och att det är därför som Sahlin, du och andra (s)-apologeter är så mäkta störda av (sd) framgångar.

    Utöver det faktum att Sveriges i stora delar misslyckade integrationspolitik har ett väldigt tydligt (s)-signum förstås.

    SvaraRadera
  90. Vid närmare eftertanke ska jag inte posta din citatsamling med skitsvammel om hur du ser på andra människor som "har fel".

    Risken är att du liksom sist börjar argumentera och svara på dina egna citat i 56 inlägg som om du pratade med någon annan än dig själv och det är för grymt att utsätta dig för en gång till eftersom du är för korkad för att fatta exakt vad det innebär när du argumenterar med dig själv i 56 inlägg.

    Jag har inte läst ditt inlägg Jonas.

    Jag läser sedan länge aldrig mer än dom tre första raderna i dina inlägg där det alltid står att du är Bror duktig och att jag (eller nån av dom tre andra du tror att du argumenterar med) har fel på skallen.

    Skriv aldrig mer än så om du inte vill slösa din tid i onödan.

    SvaraRadera
  91. Micke, för din skull tror jag det var ett klokt val, men det är nog bara en tidsfråga innan du hamnar där igen.

    Ditt problem är att det jag skriver har substans, och när du försöker använda den som tillhygge mot mig blir det heltokigt. Av hur lätt insedda skäl som helst. För att jag inte behöver balla ur som du, och heller inte behöver skämmas wfteråt för vad jag skrivit.

    Ett tips till: Om du vill verka lite mindre sinnessjuk (OBS verkar, jag vet inte vad ditt verkliga pronlem är), då borde du inte haverera på det sätt du så ofta gör när jag påpekar var du cyklat i diket. Eller när någon annan gör samma sak.

    Jag kan dock inte hindra dig, och störs heller inte av det, eftersom du ju då i varje ytterligare kommentar befäster din mani.

    Att jag ändå försöker hjälpa dig bort från det maniska havererandet skall du nog se som enbart ett utslag av medmänsklighet. Något tack eller ens ett synligt positivt resultat här eller annorstädes väntar jag mig inte ..

    SvaraRadera
  92. Jonas N sa...

    Mickes lätt maniska tvångsföreställningar, jag brukar kalla dem 'hang-ups', är lätt roande. De följer alla samma mönster
    Ju fler som försöker hjälpa honom, desto större ter sig både konspirationen och den inbördes starka sammanhållningen för vår Micke
    .

    Jonas N sa...
    Jag säger att du är helt väck, Micke. Helt jävla väck! Och att du ljuger. Och hittar på. Vad som helst. Och att inget du säger går att ta på allvar. Och att du ändå förväntar dig att varenda en skall ha förståelse för alla dina problem och vanföreställningar. Vilka du själv inte känner till. Eller förnekar. Eller glömmer bort ett inlägg senare. Och att du ständigt är oförskämd. Och att du är kliniskt oförmögen att korrigera. Kort sagt, att du är ett havererat troll ...

    Ja, jag menar väl en hel del till, men ovanstående kan räcka för denna gången.
    .

    Jonas N sa...
    Vad skulle krävas för att du skulle klara av att inte balla ur varje gång du blir tilltalad, men inte får medhåll Micke?
    .

    Jonas N sa...
    Varifrån kommer din idé om att det är så extra synd om dig att alla andra skall visa dig mer hänsyn och omtanke än resten av världen förtjänar eller skulle behöva?

    Varför, Micke!
    .

    Jonas N sa...
    Varför är det så vansinnigt synd om dig att hela världen skall visa dig mer förståelse och medömkan än någon annan förtjänar?

    Varför Micke?

    .
    Jonas N sa...
    Men det är symptomatiskt för hur groteskt du förvrider det mesta. Men inget blir mer rätt pga det!
    .
    Jonas N sa...
    Frågan är (igen!) varför du inte kan argumentera för dina ståndåunkter, utan havererar så fort man påpekar att det du hävdar inte stämmer eller håller ihop.
    .
    Jonas N sa...
    Jag påpekade att du inte riktigt höll dig till sanningen varefter du havererade fullständigt
    .
    Jonas N sa...
    Som vanligt försöker folk sakta hjälpa dig upp ur den situationen. Även om det är ett otacksamt slit ...
    .
    Jonas N sa...
    Det är inte speciellt mycket som är liberalt med dig, snarare totalt förvirrat och lite havererat skulle jag säga.
    .

    Jonas N sa...
    När du kommer med invändningar som skulle kunna ses som syftandes till politisk diskussion/kritik låter du oftast som infantil stollevänster.
    .
    Jämfört med vad du här hävt ur dig (och brukar) är det en ganska trevlig lista .
    .
    Jonas N sa...
    Anonyme 18:51, verkar vara exakt lika förvirrad som Micke brukar vara
    .
    Jonas N sa...
    Mickes lätt maniska tvångsföreställningar, jag
    .

    Jonas N sa...
    Micke, du yrar ju bara. Ingen försöker ta dina åsikter ifrån dig. Däremot snackar du en massa dynga, både om saker du själv framför och om andra vilka du kritiserar
    .
    Jonas N sa...
    förutom att du ljuger förstås

    Jonas N sa...
    Micke: Frågan är inte ifall, utan varför du ballar ur!
    .
    Jonas N sa...
    Nog verkar du mer än lovligt full när du sätter igång Micke.
    Du har förvisso sagt att du slutade supa för länge sedan, och inte nyttjat alkohol sedan dess.
    Men du har också sagt att din sanning inte är samma som för andra.
    Det är svårt att avgöra exakt vad som kan tänkas vara orsak till att du ständigt ballar ur och fyller trådarna med osammanhängade svammel ...
    Men nåt är det! Vet du det själv?
    Som jag skrev, har jag ingen aning om vad du lider av, vad som föranleder dig att ständigt balla ur med osammanhängande joller och utfall mot allt som du frustreras över ...
    Du har själv sagt att det inte är alkoholen.
    Hur skall jag kunna veta?


    Jonas N sa...
    Det är ett steg åt rätt håll. Ännu mycket bättre skulle det gå om du redan från början hanterade att folk uttrycker olika ståndpunkter (och ifall du avstod från försöka passa in alla andra i ditt rudimentära raster på 'högern', om du avstod från att ljuga, om du avståd från att veckla in dig i allt mer uppenbara försök att slingra dig ur tidigare felaktigheter, och om du avstod från oförskämdheter när allt detta inte leder någon vart. Men det är alltså bara mina förslag för att du skall kunna må lite bättre)

    SvaraRadera

  93. Jonas N sa...
    Du har blivit bemött, både korrekt och sansat, på många av punkterna du tagit upp, ofta flera ggr och av flera olika. Ffa har många av dina missförstånd och direkta felaktigheter förklarats.


    Jonas N sa...
    Självinsikt verkar inte vara nån av dina starkare sidor heller, Profanus ...

    Jonas N sa...
    Du har troligen missat dem, inte förstått dem, bjäbbat emot om annat i somliga fall, emellanåt om annat, och högst sannolikt har du också svårt med ordförståelsen även här.

    Jonas N sa...
    Att du skulle vara 'kunnig' är på precis samma sätt ett felaktigt användande av ordet kunnig (samma sak gäller motsv egenskap hos dem som försökt hjälpa dig till lite mer kunskap)

    Jonas N sa...
    Men därefter har du bara kommit med okunnigt trams. Jag kan inte ens se att du vill föra fram något eget, bara omoget bjäbb och tjurande över att du inte blir tagen på allvar.


    Jonas N sa...
    Det är ju jätteviktigt att vi ägnar all möjlig tid åt dessa frågor så att ingen tror att vi bara vill att Johan ska slösa tid på nonsens


    Jonas N sa...
    Ingen behöver argumentera för att det du skriver är trams (även om några påpekat dumheterna). Det är du som skriver tramset,Och inte heller är det jag som först påpekat detta. Alla här noterar ju samma sak ... utom du förstås!

    Jonas N sa...
    Du bevisar dina kunskapsbrister i nästan varende inlägg du skriver, och sedan menar du att folk ska ta dig och dina "frågor" på allvar?

    Jonas N sa...
    Herrejösses, man tror inte att det är sant ...

    Jonas N sa...
    Jag har hållit tyst om det innan... men jag tänkte låta profanum_vulgus visa vad för orationell extremist han är innan jag la fram lite kul fakta.

    Jonas N sa...
    Han har en tendens att kretsa från blogg tioll blogg och forum till forum och driva sin kommunistiska övertygelse och blir sällan kvar länge på ett ställe då han ofta brukar bli bannad fort.

    Jonas N sa...
    En fascinerande uppvisning av förvirring och vanförställninar

    Jonas N sa...
    Jag måste erkänna: När jag läste dina inlägg här (har nog sett några tidigare också) trodde jag att du var en typ 14-årig SSU hangaround.

    Med det menar jag, på 14-årings nivå att förstå saker, sammahang och kunna formulera egna sådana. (Jag insåg nog att du var äldre än 14, men du fattar nog, eller hur!?)

    Men det verkar nu som om du faktiskt är (i legal menig) vuxen, och att du förväntar att din omgivning skall behandla dig som sådan, dvs myndig, självständig och kapabel att ta eget ansvar över dina handlingar.

    Jonas N sa...
    Profanumvulgus/Micke: Namnbytet döljer inte din idioti


    Jonas N sa...
    Men att avgöra vilken som är 'längst gången' är svårt att avgöra. De har kört iväg lång och ner i diket båda två, men på olika ställen och av olika skäl ...


    Jonas N sa...
    Sen tror jag inte att det var ett så genomtänkt(!) exempel att dra upp just din morsas förmåga att lära barn något matnyttigt ...


    Jonas N sa...
    Det handlar inte om att 'någon skall våga ett försök', det handlar om att alla ser hur du hanterar att bli bemött. Och det är det som är det roliga ..



    Jonas N sa...
    Du har blivit bemött, både korrekt och sansat, på många av punkterna du tagit upp, ofta flera ggr och av flera olika. Ffa har många av dina missförstånd och direkta felaktigheter förklarats.
    Att du sedan väljer att upprepa 'Jo, men jag tycker så ändå!' är inte att argumentera. Det är att upprepa felaktigheterna.
    Och det är det som har gjort att folk inte tar dig på allvar (längre?).


    SvaraRadera
  94. Du kanske skulle be att få dra ovanstående funderingar nästa gång du ska titta i glaset hos Neo redaktionen??

    Eller kanske det vore bättre om du skrev in dig frivilligt två månader till så vi slipper dig ett tag till?

    SvaraRadera

  95. Jonas N sa

    Ditt problem är att det jag skriver har substans, och när du försöker använda den som tillhygge mot mig blir det heltokigt.



    pRECIS .hELTOkIGT.

    SvaraRadera
  96. Totalhaveri direkt ... :-)

    Det är den Micke vi alla känner till.

    Vet du ens själv vad som skulle få dig att må bara lite bättre, stackare?

    SvaraRadera
  97. Sa jag : "det är nog bara en tidsfråga innan du hamnar där igen" ?

    Ja, det gjorde jag visst! Och du hamnade där bara några minuter senare.

    Snacka om att bli bekräftad direkt!

    :-)

    SvaraRadera
  98. Jonas N sa...

    Mickes lätt maniska tvångsföreställningar, jag brukar kalla dem 'hang-ups', är lätt roande. De följer alla samma mönster
    Ju fler som försöker hjälpa honom, desto större ter sig både konspirationen och den inbördes starka sammanhållningen för vår Micke
    .

    Jonas N sa...
    Jag säger att du är helt väck, Micke. Helt jävla väck! Och att du ljuger. Och hittar på. Vad som helst. Och att inget du säger går att ta på allvar. Och att du ändå förväntar dig att varenda en skall ha förståelse för alla dina problem och vanföreställningar. Vilka du själv inte känner till. Eller förnekar. Eller glömmer bort ett inlägg senare. Och att du ständigt är oförskämd. Och att du är kliniskt oförmögen att korrigera. Kort sagt, att du är ett havererat troll ...

    Ja, jag menar väl en hel del till, men ovanstående kan räcka för denna gången.
    .

    Jonas N sa...
    Vad skulle krävas för att du skulle klara av att inte balla ur varje gång du blir tilltalad, men inte får medhåll Micke?
    .

    Jonas N sa...
    Varifrån kommer din idé om att det är så extra synd om dig att alla andra skall visa dig mer hänsyn och omtanke än resten av världen förtjänar eller skulle behöva?

    Varför, Micke!
    .

    Jonas N sa...
    Varför är det så vansinnigt synd om dig att hela världen skall visa dig mer förståelse och medömkan än någon annan förtjänar?

    Varför Micke?

    .
    Jonas N sa...
    Men det är symptomatiskt för hur groteskt du förvrider det mesta. Men inget blir mer rätt pga det!
    .
    Jonas N sa...
    Frågan är (igen!) varför du inte kan argumentera för dina ståndåunkter, utan havererar så fort man påpekar att det du hävdar inte stämmer eller håller ihop.
    .
    Jonas N sa...
    Jag påpekade att du inte riktigt höll dig till sanningen varefter du havererade fullständigt
    .
    Jonas N sa...
    Som vanligt försöker folk sakta hjälpa dig upp ur den situationen. Även om det är ett otacksamt slit ...
    .
    Jonas N sa...
    Det är inte speciellt mycket som är liberalt med dig, snarare totalt förvirrat och lite havererat skulle jag säga.
    .

    Jonas N sa...
    När du kommer med invändningar som skulle kunna ses som syftandes till politisk diskussion/kritik låter du oftast som infantil stollevänster.
    .
    Jämfört med vad du här hävt ur dig (och brukar) är det en ganska trevlig lista .
    .
    Jonas N sa...
    Anonyme 18:51, verkar vara exakt lika förvirrad som Micke brukar vara
    .
    Jonas N sa...
    Mickes lätt maniska tvångsföreställningar, jag
    .

    Jonas N sa...
    Micke, du yrar ju bara. Ingen försöker ta dina åsikter ifrån dig. Däremot snackar du en massa dynga, både om saker du själv framför och om andra vilka du kritiserar
    .
    Jonas N sa...
    förutom att du ljuger förstås

    Jonas N sa...
    Micke: Frågan är inte ifall, utan varför du ballar ur!
    .
    Jonas N sa...
    Nog verkar du mer än lovligt full när du sätter igång Micke.
    Du har förvisso sagt att du slutade supa för länge sedan, och inte nyttjat alkohol sedan dess.
    Men du har också sagt att din sanning inte är samma som för andra.
    Det är svårt att avgöra exakt vad som kan tänkas vara orsak till att du ständigt ballar ur och fyller trådarna med osammanhängade svammel ...
    Men nåt är det! Vet du det själv?
    Som jag skrev, har jag ingen aning om vad du lider av, vad som föranleder dig att ständigt balla ur med osammanhängande joller och utfall mot allt som du frustreras över ...
    Du har själv sagt att det inte är alkoholen.
    Hur skall jag kunna veta?


    Jonas N sa...
    Det är ett steg åt rätt håll. Ännu mycket bättre skulle det gå om du redan från början hanterade att folk uttrycker olika ståndpunkter (och ifall du avstod från försöka passa in alla andra i ditt rudimentära raster på 'högern', om du avstod från att ljuga, om du avståd från att veckla in dig i allt mer uppenbara försök att slingra dig ur tidigare felaktigheter, och om du avstod från oförskämdheter när allt detta inte leder någon vart. Men det är alltså bara mina förslag för att du skall kunna må lite bättre)

    SvaraRadera
  99. Jonas N sa...
    Du har blivit bemött, både korrekt och sansat, på många av punkterna du tagit upp, ofta flera ggr och av flera olika. Ffa har många av dina missförstånd och direkta felaktigheter förklarats.


    Jonas N sa...
    Självinsikt verkar inte vara nån av dina starkare sidor heller, Profanus ...

    Jonas N sa...
    Du har troligen missat dem, inte förstått dem, bjäbbat emot om annat i somliga fall, emellanåt om annat, och högst sannolikt har du också svårt med ordförståelsen även här.

    Jonas N sa...
    Att du skulle vara 'kunnig' är på precis samma sätt ett felaktigt användande av ordet kunnig (samma sak gäller motsv egenskap hos dem som försökt hjälpa dig till lite mer kunskap)

    Jonas N sa...
    Men därefter har du bara kommit med okunnigt trams. Jag kan inte ens se att du vill föra fram något eget, bara omoget bjäbb och tjurande över att du inte blir tagen på allvar.


    Jonas N sa...
    Det är ju jätteviktigt att vi ägnar all möjlig tid åt dessa frågor så att ingen tror att vi bara vill att Johan ska slösa tid på nonsens


    Jonas N sa...
    Ingen behöver argumentera för att det du skriver är trams (även om några påpekat dumheterna). Det är du som skriver tramset,Och inte heller är det jag som först påpekat detta. Alla här noterar ju samma sak ... utom du förstås!

    Jonas N sa...
    Du bevisar dina kunskapsbrister i nästan varende inlägg du skriver, och sedan menar du att folk ska ta dig och dina "frågor" på allvar?

    Jonas N sa...
    Herrejösses, man tror inte att det är sant ...

    Jonas N sa...
    Jag har hållit tyst om det innan... men jag tänkte låta profanum_vulgus visa vad för orationell extremist han är innan jag la fram lite kul fakta.

    Jonas N sa...
    Han har en tendens att kretsa från blogg tioll blogg och forum till forum och driva sin kommunistiska övertygelse och blir sällan kvar länge på ett ställe då han ofta brukar bli bannad fort.

    Jonas N sa...
    En fascinerande uppvisning av förvirring och vanförställninar

    Jonas N sa...
    Jag måste erkänna: När jag läste dina inlägg här (har nog sett några tidigare också) trodde jag att du var en typ 14-årig SSU hangaround.

    Med det menar jag, på 14-årings nivå att förstå saker, sammahang och kunna formulera egna sådana. (Jag insåg nog att du var äldre än 14, men du fattar nog, eller hur!?)

    Men det verkar nu som om du faktiskt är (i legal menig) vuxen, och att du förväntar att din omgivning skall behandla dig som sådan, dvs myndig, självständig och kapabel att ta eget ansvar över dina handlingar.

    Jonas N sa...
    Profanumvulgus/Micke: Namnbytet döljer inte din idioti


    Jonas N sa...
    Men att avgöra vilken som är 'längst gången' är svårt att avgöra. De har kört iväg lång och ner i diket båda två, men på olika ställen och av olika skäl ...


    Jonas N sa...
    Sen tror jag inte att det var ett så genomtänkt(!) exempel att dra upp just din morsas förmåga att lära barn något matnyttigt ...


    Jonas N sa...
    Det handlar inte om att 'någon skall våga ett försök', det handlar om att alla ser hur du hanterar att bli bemött. Och det är det som är det roliga ..



    Jonas N sa...
    Du har blivit bemött, både korrekt och sansat, på många av punkterna du tagit upp, ofta flera ggr och av flera olika. Ffa har många av dina missförstånd och direkta felaktigheter förklarats.
    Att du sedan väljer att upprepa 'Jo, men jag tycker så ändå!' är inte att argumentera. Det är att upprepa felaktigheterna.
    Och det är det som har gjort att folk inte tar dig på allvar (längre?).

    SvaraRadera
  100. Re: Niklas H 13 augusti, 2009 21:12
    Såna som du (och jag) existerar inte överhuvudtaget i invandringsdebatten.
    Antingen, så är man En God Människa och tycker att vi, om möjligt, ska ta emot ännu flera som det är "så synd om" utifrån, eller, så hyser man någon form av från detta tyckande avvikande åsikt inom området invandring - då blir man per automatik en "rasistj-el"!
    Då vänstern, som vanligt, lyckats ta till sig problemformuleringen så är alla vettiga debatter omöjliga.
    Om det nu invandring vore så bra, varför kan vi klentrogna inte ens få en enkel utredning om kostnaderna för invandring??
    /Tycker en invandrare

    SvaraRadera
  101. Ve den som lärde micke ctrl-c, ctrl-v.... :-)

    SvaraRadera
  102. thats not normal18 augusti, 2009 08:00

    Obligatoriskt Micke-haveri.. Känsligt ämne tydligen. Måste vara jobbigt de där.. när t om sanningen är känsligt ämne.

    SvaraRadera
  103. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  104. Måste vara jobbigt de där.. när t om sanningen är känsligt ämne.


    Den enda relevanta sanningen om SD är att partiet är uppbyggt att fascister nazister och andra högerextremister samt att partiet fått ekonomiska bidrag från europeiska högerextrema rörelser, partier och individer.
    Sanningen är också att partiets medlemmar accepterar att ha en partiledare och partiledning som ordagrant klarar av att sjunga nazistiska kampsånger skrivna av Vera Oredsson och hyllningar till ett mord på en svenska statsminister.

    Vad sanningen om dig är utifrån detta ger sig självt.

    SvaraRadera
  105. Sd tillhör S väljarbas, hur mycket du än försöker kleta ner andra med dina blöjor... Du lurar bara dig själv.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.