2007-08-27

Hur tänker dom nu..?

Tre av de partier som från början röstade emot sexköpslagen vill nu höja straffen för brott mot densamma – eftersom den inte givit önskat resultat...

Lagar skall för övrigt handla om kränkningar av andras rättigheter – inte vara moralistiska pekpinnar, som bara skapar brott utan offer.

[Länk]

6 kommentarer:

  1. Jag vet inte hur (c) och (kd) resonerar, men som framgår av länken så vill (fp) ”först och främst skärpa straffet för de män som köper sex av offer för människohandel.” (Min fetstil.

    Sexköpslagskritik i all ära, men hårdare straff mot trafficking är det väl inget fel på?

    SvaraRadera
  2. Tack, Henrik! Är det inte märkligt att svenska flickor uppmuntras att resa ut i världen och som au pairer, volontärer eller backpackers bekanta sig med andra länder, språk och kulturer - men när östeuropeiska tjejer vill göra samma sak, då betraktas det hela som något oerhört suspekt och stämplas som "människohandel", "trafficking" och andra nedsättande termer.

    Kan den socialdemokratiska dubbelmoralen bli tydligare?

    SvaraRadera
  3. Blanda inte ihop prostitution och trafficking!

    Kidnappning, olaga tvång, utpressning, våldtäkt m.m. är redan olagligt och skall så vara - eftersom det är kränkningar av andra människors rättigheter.

    Prostitution är byte av sexuella tjänster mot pengar, vilket alla samtyckande vuxna människor måste få ägna sig åt.

    Däremot så försöker folk blanda bort korten genom att blanda ihop trafficking och prostitution.

    Vad som explicit talas om här, även om (fp) som vanligt talar om något annt, är att skärpa straffen för sexköp. Man vill helt enkelt komma över tvåårsgränsen för fängelse - för att polisen skall kunna ta till de grövsta tvångsmedlen.

    SvaraRadera
  4. Henrik, det är trist att se att du är så påverkad av socialdemokratiskt tankegods. Jag har bekanta som utnyttjar de här tjänsterna och de vittnar alla om att skräckskildringarna är starkt överdrivna - tvärtom så handlar det om intelligenta och företagsamma flickor, som ser chansen att komma utomlands och skaffa sig lite nyttiga livserfarenheter.

    Den svenska debatten kring s. k. trafficking präglas av feministernas förmyndarmentalitet. Jag hade faktiskt inte väntat mig att hitta den förmyndarmentaliteten på den här bloggen. Tvärtom så uppskattar jag dit motstånd mot feministernas vulgärpropaganda!

    SvaraRadera
  5. Trafficking är ett problem som skapas, eller åtminstone förvärras, av förbudet mot sexköp, beroende på hur snäll man vill vara.

    Antalet tjejer som vill prostituera sig är högre om prostitution är lagligt, jämfört med när prostitution är förbjudet. Förhållandevis många tjtjer kan tänka sig sälja sexuella tjänster i en välskött bordell, där det finns larm på rummen, husläkare, där männen måste testas för könssjukdomar innan besöket och ändå använda kondom för att vara på den säkra sidan, där lönen är hög och det råder en bra arbetsmiljö, och så vidare.

    Men en svart marknad där man säljer sexuella tjänster i baksätet av en bil och där det finns ingen som helst trygghet, vill de flesta tjejer inte veta av. Många tjejer kan tänka sig jobba på en laglig, välskött bordell. Betydligt färre tjejer kan tänka sig sälja sex på en otrygg svart marknad.

    Med andra ord så leder ett förbud av prostitution till att tillgången på prostituerade minskar. Men efterfrågan på sexuella tjänster är lika hög som innan. Därför väljer organiserade ligor att ägna sig åt människohandel för att tillgodose efterfrågan på sex.

    När sexköp är lagligt så finns så pass många tjejer som vill prostituera sig lagligt att människohandel antingen inte behövs alls, eller håller sig till en liten nivå.

    För att minska, eller helt ta bort, människohandeln är det en legalisering som behövs.

    SvaraRadera
  6. "Blanda inte ihop prostitution och trafficking!"

    Jag trodde det var det jag försökte att inte göra...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.