2007-12-20

Meddelande från den härskande klassen

EU-Kommissionen vill som bekant att flyget skall betala miljöavgifter för de koldioxidutsläpp det orsakar. Notan för detta får vanligt folk betala.

Men naturligtvis finns en brasklapp. Kommissionen anser att regeringsflygplan och små, lyxiga privata jetplan skall undantas från dessa avgifter.

Det vill säga kommissionärernas och politikernas egna små leksaker. De tycker väl att det är dyrt nog med champagne till kaviaren ombord.

Länk »

3 kommentarer:

  1. Att statlig verksamhet slipper statlig skatt känns ju bara som en byråkratisk förenkling. Men privatplanen? De som släpper ut allra mest per person och flygs av dem som har allra mest pengar? Ja, det känns som nåt fuffens...

    SvaraRadera
  2. Well well, det var ju inte oväntat... Det är väl klart att politiker ska slippa betala... det går ju helt i linje med hur politik funkar. Politiker betalar ju inte trängselskatt, förlåt, jag menar givetvis miljöavgift...

    SvaraRadera
  3. Joakim!

    Det beror vilka politiker du menar? Vi enkla kommunalråd från närförorterna får vackert betala (vi som inte ville ha trängselskatt) medan för riksdagsledamöter är det gratis att åka till och från "jobbet" eftersom det anses vara en tjänsteresa.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.