2008-03-29

Billström kör i diket på slutrakan

Veckans förslag från regeringen (och mp) om i princip fri arbetskraftsinvandring är kanske det viktigaste och bästa som skett under denna mandatperiod.

Och så går migrationsminister Tobias Billström (m) och strular till det lik förbannat.

I Ekots lördagsintervju säger Billström att personer som tidigare fått avslag på sin asylansökan inte skall få stanna i Sverige – även om de fått jobb här.

Vad är det för trams?

Med det nya förslaget kommer nya asylsökande att få en andra chans att stanna – om deras asylansökan avslås men om de istället skaffar ett jobb här.

Varför i herrans namn skall detta inte även gälla människor som redan fått en asylansökan avslagen och som är kvar i landet när lagen träder i kraft? Det handlar inte om retroaktiv lagstiftning utan om att var och en skall bedömas på samma grunder – om de har ett jobb – oavsett deras historia.

Det är människor som hade fått komma till Sverige om de aldrig hade varit i Sverige innan de skaffade ett jobb här. Varför skall de straffas för att de redan är här – och har ett jobb?

Skärpning, Billström! Kör inte i diket på slutrakan!

Länk »

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.