2008-03-24

Återuppstånden

Ah! Vilken grundlig påskhelg!

Så är man då återuppstånden och tar ett nyhetssvep.

Fredrik tipsar om att polisen har skärpt sig och lyckats spåra en stulen hund. (Tjuven blev nervös och ringde själv polisen.)

Och de svenska klimatalarmisternas överstepräst, Erland Källén, har kommit på att svart sot kan vara en klimatbov. (Vilket är en betydligt mer logisk teori än CO2-hypen.)

Socialdemokraterna vill ge människor som driver eget vid sidan om ett vanligt jobb riskkapitalstöd. Bidrag alltså. Istället för lägre skatter, avskaffade 3:12-regler och mindre byråkrati.

Näringsminister Maud Olofsson är oroad över att det blir allt färre bensinmackar i landsbygden. Hon talar om bensinbolagens samhällsansvar och tänker hålla möte mellan dem och berörda myndigheter. Att sänka bensinskatten är dock inget hon överväger.

Tjiddevipp!

13 kommentarer:

  1. skatten som är boven i dramet utan kravet på att alla bensinmackar som säljer X kubik liter bensin snart måste sälja ett "miljövänligt" alternativ.

    SvaraRadera
  2. Jamen vad attans hon har inte fattat schäsen. Dom lägger ner för att Maude anbefallt att dom skall investera en mille för tank och pump för miljöbränsle vilket den lilla omsättningen inte orkar med. Gör för fan en lista som skiljer på stora mackar som omsätter många miljoner 0ch småskuttarna (som ändå inte har några kunder som vill köpa deras miljöskadliga E85-för dom har för gamla bilar (dom enda dom har råd med)). Eller ännu bättre ge fan i att styra och ställa med grejer som ni inte begriper er på dumdjävla politiker! Eller gör som ni brukar starta en bidragskarusell och låt skattebetalarna pröjsa för småmackarnas investering. Använd t ex de 55 öre extra skatt som ni nyss fläskade på dieselpriset med! Puckon!!!!

    SvaraRadera
  3. "Riskkapital stöd"?
    Det är med andra ord svart på vitt att det inte är själva syftena med reglerna och skatterna som är viktiga, det viktiga är att ha makten att detaljstyra, så pöbeln får tigga om tillstånd att göra vad de vill på politikernas nåd.

    SvaraRadera
  4. Seriöst, vem kan lita på sossarna vad gäller småföretag? De hade makten i 12 år utan att göra ett dyft. Det enda som hände var att Mona Sahlin snackade.
    Vad gäller Sahlin var det lustigt när hon tyckte om sig själv att ta ansvar och fatta beslut, det var hon. Kan man ha en statsminister med sådan obefintlig självinsikt?

    SvaraRadera
  5. Det visar sig vara ett sossedrivet miljöpartiförslag! Varför i svärord skall alliansregeringen genoföra fiendens agenda? Är dom helt blåsta?

    SvaraRadera
  6. "Varför i svärord skall alliansregeringen genoföra fiendens agenda? Är dom helt blåsta?"

    Att genomföra fiendens agenda vore riktigt dumt, och alliansregeringen är inte dumma. I alla fall inte dummare än sossarna. Men du har missuppfattat att borgarna och sossarna är fiender. De delar i princip alla grundläggande uppfattningar om vad statens roll i ett samhälle bör vara och delar samma syn på individen. Om någonting skall hända i Sverige krävs det en riktig borgerlig rörelse, en rörelse som både verkligen HAR en annan syn på samhället än sossarna och VÅGAR stå upp för den och ta kampen. Tänk Dick Erixon men med stöd från ett politiskt parti.

    SvaraRadera
  7. sänk benisnksatten med ett par kronor för att uppmuntra och stödja den indviduella rörelsefriheten, stimulera möten mellan människor och låta dem vidga sina vyer på egen hand.

    Allt detta är företeelser som socialkommunister hatar, det är också därför bilen och bensinen har varit och är ett sådant hatobjekt.

    olof den andre

    SvaraRadera
  8. "sänk benisnksatten med ett par kronor för att uppmuntra och stödja den indviduella rörelsefriheten, stimulera möten mellan människor och låta dem vidga sina vyer på egen hand."

    Jag kunde inte ha bett om ett bättre inlägg för att illustrera min poäng. Om det här så här vi beskriver problemet så har vi ingen i grunden annorlunda syn än sossarna. Jag vänder mig mot själva synsättet!

    SvaraRadera
  9. socialkommunisterna vill styra när du ska träffa dina vänner, de vill styra var du ska träffa dem och de vill veta vad du ska göra med dem. Det är skillnad i synsätt

    Om man har en överbeskattad vara precis som bensinen så bör man sänka skatten. Detta ger möjlighet att göra alla de saker som jag räknade upp eller att avstå från dem för att istället peta näsan tvåhänt eller komponera symfonier, det är också en skillnad i synsätt.


    olof den andre

    SvaraRadera
  10. Höj bensinskatten för privatbilister med minst så många ören så att folk inte har råd att ta bilen längre! Då måste de istället ta bussen eller kanske till och med en promenad, men se upp, för då då kanske man träffar nya människor och får lite motion på köpet!

    Men det säger jag kanske bara för att jag saknar bil och körkort.

    SvaraRadera
  11. Och de svenska klimatalarmisternas överstepräst, Erland Källén, har kommit på att svart sot kan vara en klimatbov. (Vilket är en betydligt mer logisk teori än CO2-hypen.)

    Har någon en länk till artikeln som nämns i reportaget?

    Och sen måste jag bara fråga: Henrik, hur har du kommit fram till att svart sot-teorin är mer logisk än den s.k. CO2-hypen? Kom igen, svara på en av mina frågor för en gångs skull! ;-)

    SvaraRadera
  12. " Pontoz Karlsson sa...
    Höj bensinskatten för privatbilister med minst så många ören så att folk inte har råd att ta bilen längre! Då måste de istället ta bussen eller kanske till och med en promenad, men se upp, för då då kanske man träffar nya människor och får lite motion på köpet!

    Men det säger jag kanske bara för att jag saknar bil och körkort."


    Och kanske för att du inte bor på landet, där det går en buss 06.15 och en buss 17.30. Vardagar.

    SvaraRadera
  13. "Och de svenska klimatalarmisternas överstepräst, Erland Källén, har kommit på att svart sot kan vara en klimatbov. (Vilket är en betydligt mer logisk teori än CO2-hypen.)"

    Hahaha...

    Ta och ring upp de senaste årens nobelpristagare och berätta. De håller nog med. Jag älskar när självutnämnda vetenskapsmän gör bort sig i frågor de inte förstår.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.