2008-07-24

Beviset på att FRA redan har spanat i kabel?


Dokumentet ovan är ett utdrag ur hemligstämplade spaningsuppslag från FRA till Säpo. (Klicka på bilden för en större, mer läsbar variant.)

Vad som sticker ut är att man anger ett antal, tydligen ryska, telefaxnummer.

Året är 1996. Vad jag förstår bör fax- och teletrafiken till Ryssland ha gått igenom kabel vid den tiden. Alltså är det rimligt att anta att FRA fått denna information genom att spana i kabel.

FRA-lagen, som riksdagen klubbade den 18 juni, är till för att ge FRA tillstånd att spana i kabel. Men det verkar alltså som om de redan gjort det i minst 12 år.

Nu börjar det visserligen stå klart att det svenska rättsväsendet inte tänker göra något åt FRA:s olika lagöverträdelser. Men ändå.

I övrigt innehåller dokumentet det vanliga FRA-tramset. Någon svensk skall vara expert vid restaureringen av ett hotell. Någon annan har blivit inbjuden till affärsförhandlingar om något bygge. Ett tredje exempel gäller två herrar som skall åka till St Petersburg för att medverka i genomförandet av ett investeringsprojekt. Inget vi skall behöva lägga skattepengar på eller uppta Säpos tid med.

I andra dokument som jag har handlar det om kulturbesök från frikyrkor, ett bokförlag som är inbjudet till förlagsöverläggningar, någon som är aktiv i ett projekt för att stimulera företagandet mellan Lindesberg och St Petersburg, etc., etc...

(Några av er som har egna bloggar kan ju alltid ta och kopiera dokumentet ovan. För säkerhets skull...)

52 kommentarer:

 1. Hmm, kanske.
  Men överst så står det "osäker transkribering" om Conny. Transkribering innebär ju att man lyssnar på ljud (telefon, radio, etc) och skriver ner vad man tycker sig höra, i form av text. Om det var ett faxmeddelande som de snappat upp, varför skulle de transkribera alls? Det borde ju ha varit text från början? Visserligen kanske på ryska och som en fax-enkodad bitmap, men i alla fall? Jag får inte riktigt ihop ordet transkribering med fax, möjligen i betydelsen översättning, men det verkar långsökt. Å andra sidan så kan de ju mycket väl ha lyssnat i kabel i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Det här borde polisanmälan - i en ny polisanmälan.

  SvaraRadera
 3. Förresten, var har du fått tag på dokumentet? ;)

  SvaraRadera
 4. Du är alltså den första offentliga källan? Dokumentet har inte funnits att beskåda någon annanstans?

  SvaraRadera
 5. Hälsa lastbilen och tacka ;)

  SvaraRadera
 6. Transkribering i det här fallet skulle ju kunna syfta på översättningen från det kyrilliska alfabetet till svenska, om det nu var ett faxmeddelande som avlyssnades. Jag vågar gissa att "Conny" inte är ett helt vanligt namn i Ryssland och att stavningen blir därefter.

  SvaraRadera
 7. adam, enligt SAOL betyder
  transkribera:
  "omskriva med annat alfabet el. för annan instrumentbesättning m. m.,"

  Faxet kanske var skrivet i cyrilliska men svårt att tyda (översätta) till latinska tecken?

  SvaraRadera
 8. Någon som tipsar gammelmedia?

  Det här är ju ganska anmärkningsvärt:

  Mmyndigheterna läcker uppenbarligen och nu står det klart till 100% av FRA olagligen avlyssnat i kabel!

  Dessutom har det nu kommit fram fler svenska namn som redan kränkts av FRA...

  SvaraRadera
 9. Ingerö: Jag är, vad jag vet, först, ja.

  SvaraRadera
 10. Henrik, det KAN, jag betonar KAN, vara fråga om att de spanar efter satellittrafik i hopp om att telefaxtrafiken ska RÅKA kopplas den vägen. Det är ju så de kommit åt en del datatrafik hittills. Så det är inte säkert ett tecken.

  Se även:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1069963.svd

  SvaraRadera
 11. Inte för att förstöra konspirationsteorierna, men det känns som om det är möjligt att faxet passerat en radiolänk på vägen till östersjökabelns station i ryssland (var den nu ligger). Känns som om det borde kunnat uppsnappats av spaningsflyg eller den där mikrovågsugnen till fartyg som FRA kuskar runt med i östersjön.

  SvaraRadera
 12. 'Transkribering' låter precis som vad det är, man har skrivit ned talat tal. Dvs lyssnat på ljud!

  Bra HAX! Finns det några risker med att lägga ut det?

  SvaraRadera
 13. Jonas N "Finns det några risker med att lägga ut det?"

  Det lär vi i så fall upptäcka.

  Om man står på en väldigt hög stol kan man nog räkna ut hur man skulle kunna släpa mig inför rätta.

  Men jag tror att det skulle se allt för illa ut.

  SvaraRadera
 14. Säga vad man vill om regeringens startegi när det kommer till hanteringen av FRA-lagen, men det är rent ut sagt för djävligt. Myndigheter som begår lagbrott ska åtalas utan pardon. Punkt slut. Att de många direkta lagöverträdelser som FRA gjort sigg skyldiga till inte resulterat i en större utredning är skandalöst. Detta om något bevisar en svår och djup rättsröta. Sverige, ett U-land..

  SvaraRadera
 15. Backa bandet och ta det lugnt nu!

  Det är ganska uppenbart att FRA fått denna information genom att på något sätt lyssna på ryska konsulatets trafik. Informationen i denna rapport är hämtad ur svenskars visumansökningar hos ryska konsulatet på Kungsholmen.

  Det finns huvudsakligen två sätt att få visum till Ryssland; antingen genom en organiserad resa med en registrerad resebyrå eller genom en inbjudan av en ryss eller ett rysk företag.

  De uppgifter man lämnar till ambassaden kontrolleras mot Ryssland. Du måste ange syfte, in- och utresedatum, vilka hotell du ska bo på (du behöver bokningsbekräftelse redan när du söker visum) samt vem du tänker träffa. Dessutom lämnar du ditt pass till ambassaden i några dagar.

  Det är därför det talas om "inbjudan" i rapporterna. Det är den formella inbjudan från företagen som behövs för att söka visum. Det är därför person- och passnummer förekommer i listan HAX publicerade i dagarna.

  Det stod ju i tidningarna för någon dag sedan vad det handlade om. SÄPO var 90-talet intresserade av att hitta ryska spioner/agenter i Sverige och gav FRA i uppdrag att spana mot ryska ambassaden för att kunna avgöra vilka svenskar som i större omfattning reser och bedriver verksamhet i Ryssland.

  Det är därför Åkesson kan säga att personerna på listan inte blivit avlyssnade. Det är ryska konsulatet som blivit avlyssnat. Titta på vilken sorts information som förekommer i listan och i rapporten. Det är information ur visumansökningar.
  Det är inte avlyssning av svenskars telefoner eller ryska faxar.

  Det är trafik som går via etern (radio/satellit) mellan Kungsholmen och Ryssland, troligtvis okrypterat för att den är relativt okänslig.

  Ursäktar det FRA:s beteende? NEJ. Är det okej att kartlägga personer som reser till Ryssland. NEJ.

  Men ta det lugnt med konspirationsteorierna. Ni gör just nu FRA-förespråkarna en stor tjänst.


  //ttt

  SvaraRadera
 16. En sak till. Anledningen till att det står "osäker transkribering" är att svenska namn på ryska visum och visumanökningar skrivs med kyrilliska alfabetet.

  Jag har varit i Ryssland ett flertal gånger och mitt namn har blivit stavat/transkriberat annorlunda på kyrilliska varje gång. Ibland saknas en bokstav i mitt förnamn, -ss i mitt -sson efternamn har skrivits med tre olika sorters tecken osv.

  FRA har alltså översatt/transkiberat ett svenskt namn skrivet med ryska bokstäver. Och då ryssarna inte får det rätt från början är hela transkiberingen osäker.

  //ttt

  SvaraRadera
 17. Tror att "ttt" ligger sanningen väldigt nära. Lägg ner spekulationerna om kabelspaning. Jag förstår inte heller hur innehållet skulle kunna tyda på trådinhämtning. Varför skulle uppgifterna inte ha kunnat gå i luften någonstans?

  Det gäller att kocentrera sig på rätt sak här. Huvudfrågan gäller väl de märkliga spaningsuppslagen och hanteringen av överskottsinformation?

  Det går inte heller på grundval av detta dokument + anmälan tvärsäkert säga att FRA gjort något olagligt. Allt handlar om hur regelverket såg ut vid tidpunkten för spaningen.

  Jag är inte alls säker på att Datainspketionen kommer att rikta någon kritik mot FRA. Däremot lär man nog påpeka att bestämmelserna var oklara under 1990-talet. Det kan dock varken Säpo eller FRA lastas för. Åkesson kan nog andas ut, och Tolgors kan återigen visa på behovet av den nya lagstiftningen, där klarare regler skapas.

  /Jocke

  SvaraRadera
 18. En person på listan har anmält FRA till JK

  /Jocke

  SvaraRadera
 19. I ett meddelande senare samma dag meddelar en viss "Maria" vid kontoret i Sankt Petersburg "Cecilia" i Mariefred att herrarna till följd av någon ny bestämmelse måste ha särskilt stöd från ryske ambassadören, annars riskerar de att endast få visum för tre besök.

  Verkar som att Maria på Sweros i Sankt Petersburg har kommunicerat med Cecilia på Sweros i Mariefred. Den kommunikationen går väl knappast via ryska konsulatet? Varje företag i listan har ett faxnummer angivet. Har FRA snokat i svenska företags interna kommunikation genom att avlyssna faxar?

  SvaraRadera
 20. Verkar som att Maria på Sweros i Sankt Petersburg har kommunicerat med Cecilia på Sweros i Mariefred. Den kommunikationen går väl knappast via ryska konsulatet? Varje företag i listan har ett faxnummer angivet. Har FRA snokat i svenska företags interna kommunikation genom att avlyssna faxar?

  Det är sant. Faxnumren är ryska (St Petersburg), och jag skulle som sagt tippa att i alla fall inbjudningarna gått direkt mellan Ryssland och ryska konsulatet i Stockholm.

  Men det andra meddelandet är inte osannolikt att FRA snappat upp på annat sätt. Intressant :)

  //ttt

  SvaraRadera
 21. Ryssar är traditionellt sinnade och det skulle inte förvåna mig om trafik med personuppgifter från ambasaden överfördes direkt till Moskva via krypterad radiotelex. Avlägsnare orter i Sibirien är ganska säkert huvudsakligen betjänade av sateliter.

  SvaraRadera
 22. IANAL, men det finns en risk att din publicering av detta dokument kan leda till problem för dig. Om dokumentet bedöms vara "hemligt" och avslöjar kompetens och inriktning på FRA:s spaning så kan någon där få för sig att du just nu begår ett tryckfrihetsbrott. En möjlighet är att du gör dig skyldig till "Obehörig befattning med hemlig uppgift".

  SvaraRadera
 23. Ok, glöm tidigare kommentar. Jag är tydligen sist med att läsa nyheten om att du redan blivit anmäld...

  SvaraRadera
 24. Oj, oj...frågetecknet i rubriken är nog bra att det står där... ser ut som typiskt ohemlig trafik vilken med stor sannolikhet 1996 gått i etern (fax etc). Verkar som mycket av tyckandet och tänkandet kring FRa's verksamhet grundar sig i att man inte vet hur signalunerrättelsetjänst går till... (ex. Simon, svensk medborgare som skickar ett mail från Kosovo kan ha sett något vilket kan ha bärighet på svensk verksamhet i "landet". Att den informationen samlas in konsolideras och rapporteras ligger knappast Simon till men, och är inte heller en spaning mot Simon... han är inte målet. Det skulle vara som att informationsbäraren jämställs med spaningsmålet... absurt.) och framförallt, vilket intresse skulle en svensk underrättelsemyndighet (eller DEN svenska underrättelsemyndigheten vilket FRA faktiskt är) ha av att "spana" på "vanliga" svenskar? Det finns inte med i inriktiningsdirektiven till myndigheten vad jag vet och känns mest som löje och . Den nya "FRA-lagen" är till skillnad från hur verksamheten tidigare bedrivits faktiskt riktigt bra i mitt tycke. Den ger tydliga begränsningar och ramar för verksamheten. Sedan blandas flera saker i debatten... som vad man skall spana mot och i vilka kanaler man får spana, vilket inte underlättar en diskussion förstås.

  SvaraRadera
 25. Om ni kikar uppe i högra hörnet så finns det information om källan. Den som har tillgång till den ursprungliga sändlistan bör enkelt kunna se vem som kvitterade ut nummer 74 av den hemliga handlingen. Den personen torde få en del problem iom publiceringen...

  Grattis, Henrik. Du har röjt din källa.

  SvaraRadera
 26. En annan sak rörande underrrättelseverksamhet:

  Ofta handlar det inte om innehållet i sig, utan om volymförändringar. Anledningen till att man behöver innehållet i kortformat kan handla mer om hur man statistiskt ska klassa meddelandet, snarare än att analysera meddelandets innehåll i sig.

  Allt som allt så finns det på tok för många okända faktorer för att tolka det hela på något vis.

  SvaraRadera
 27. transkiberar gör man inte från text, utan från ljusupptagningar. vilket borde betyda att det inte är faxat..

  SvaraRadera
 28. Transkriberingen återkommer då och då av personer som uppenbarligen inte läst igenom tidigare kommentarer, redan 24 juli, 2008 20:34 visade någon anonym att transkribering i detta fall med största sannolikhet rör översättning från det ryska alfabetet (kyrilliska) till det svenska. Till skillnad från translitterering som går att göra fram och tillbaka mellan olika alfabet utan att tappa information (eftersom varje bokstav har en motsvarighet i det andra alfabetet) görs transkribering till ryska för att det ska uttalas korrekt. Därav svårigheten när det ska översättas "tillbaka". Ett exempel som jag sätt är en ryska som skrev ordet jeans (джинсы på ryska) som dzhins i engelsk skrift, ett tydligt transkriberingsproblem...

  /Самуэль (transkrib), Самуел (translit), Samuel

  SvaraRadera
 29. Tja, jag vet inte vad jag ska säga. Jag förundras över hur du tänker som publicerar utdrag ur ett dokument som är klassificerat som Hemligt. Skulle du t.ex. publicera utdrag ur ett hemligstämplat dokument med personuppgifter på svenska soldater som deltog i Kosovo? Skulle du publicera utdrag ur ett hemligstämplat dokument innehållande prestandainformation om svenska militära plattformar?
  Jag tycker att din publicering av utdraget tyder på ett väldigt dåligt omdöme, och dålig respekt för Sverige.
  Jag blir inte det minsta förvånad när du får fängelsestraff. Frågan är bara hur många år.

  SvaraRadera
 30. Om innehållet i dokumentet är baserat på visumansökningar så skulle det kunna vara så att Ryska ambassaden kommunicerat med Moskva över radiolänk så att FRA kunnat kartlägga vanliga svenskar genom att avlyssna etern.
  Som jag skrev i en kommentar längre upp, kan man fråga sig hur FRA avlyssnade kommunikationen mellan Maria i S:t Petersburg och Cecilia i Mariefred. Kopplades telekommunikationen via satellit kan ju FRA hävda att de inte gjort något fel med hänvisning till att "etern är fri". Men med tanke på S:t Petersburgs närhet till Sverige misstänker jag att kommunikationen mellan Cecilia och Maria gått i kablar. Någon som vet hur infrastrukturen för telekommunikation mellan Sverige och S:t Petersburg såg ut i mitten av nittiotalet?

  SvaraRadera
 31. De andra sidorna skulle ju vara intressant att läsa... / JJ

  SvaraRadera
 32. alla bloggare borde lägga ut detta dokument på sin blogg^^ jag är redo..är de ok för dig henrik?

  SvaraRadera
 33. En sak förvånar mig. OM, jag säger OM, FRA överträtt sina regler - varför är alla då så upprörda över att en svensk regering och riksdag äntligen vill reglera FRA:s verksamhet, öka insynen och se till att man följer upp att FRA följer regelverket?

  För egen del, som moderat, som värnare av integriteten och av ett fritt samhälle, tycker jag att Sverige både skall ha en egen underrättelseverksamhet som fungerar och en lagstiftning som skyddar enskilda. FRA-lagen är enligt min mening ett steg på vägen. Säg inte nej till FRA-lagen, utan kom med konkreta förslag på förbättringar i stället. Det skulle väcka mer respekt i mina ögon.

  Och till plågade moderata och andra riksdagsledamöter som fått ta mycket skit - gå inte på drevets krav, dra INTE tillbaka den lag som äntligen reglerar FRA, men ta gärna fram kloka tillägg och gör förbättringar om det går.

  SvaraRadera
 34. Sprider man hemligstämplad information får man skylla sig själv. Men Alexandersson får ju mycket reklam på detta sätt, så jag förstår honom.

  Är dock inte så säker på att det gynnar motståndet mot FRA-lagen, kanske snarare tvärtom. Dels visar det sig kanske att lagen behövs, både för att styra upp vad FRA får göra och för att ge de anställda på FRA ett tydligare sekretessansvar. Dels visar det att FRA:s verksamhet mycket tydligt riktas mot andra länder och inte på svenskarnas telefonsamtal till mamma, dvs precis det som regeringen hela tiden hävdat.

  SvaraRadera
 35. Det ger dessutom FRA-motståndarna dålig publicitet och visar att de inte tvekar att ta till lagbrott för att smutkasta FRA.

  SvaraRadera
 36. Detta är ju också ett bevis på att FRA inte håller ordning på sina hemliga dokument. Hur sjutton ska vi då lita på att de inte kommer hålla ordning på sin avlyssnade trafik framöver???

  SvaraRadera
 37. Tack för en mycket informativ blogg. Du kommer att ha mycket stöd i bloggosfären om helvetet brakar loss på allvar kring dig.

  SvaraRadera
 38. CB har nog fel om att 74 skulle vara exemplarnumret och därmed peka ut vem som läckt dokumentet - det är snarare dokumentnumret, alltså lika på alla exemplar. Jag tror inte heller att det finns exemplarnumrering på alla sidor, annars kan den förstås vara bortmaskad.
  Publiceringen är obra av många skäl:
  * Mycket tyder på att det är någon hos SÄPO som läckt handlingen. Kommer bara att förstärka FRA:s ovilja att berätta om saker för SÄPO. FRA:s sekretess gentemot andra myndigheter var ett problem enligt Wiktorins utredning och lär inte minska av sånt här.
  * Notera att uppgifterna är flera månader gamla. Tänk om det t ex är hårddisken från en "raderad" kopiator som FRA läst. [Jag har själv hittat visumansökningar från Mozambiques konsulat i en dator slängd på Lövstatippen...] Onödigt att tipsa ryssarna oavsett om det är en sån hårddisk eller kanske en radiolänk i S:t Petersburg.
  * Svårt att bli upprörd över att uppgifter officiellt lämnade till utländsk beskickning blir kända även av svenska myndigheter.

  SvaraRadera
 39. Anonym 28 juli, 2008 23:53, ett mycket konkret förslag: Ta bort 6 kap 19a § ur Lagen om elektronisk kommunikation. Den som tvingar operatörerna att dra kablar till FRA. Lag om signalspaning i försvarsunderrättelsetjänst: 2§ ändras till att endast medge spaning i etern och 3§ tas bort.

  Detta tar bort kabelspaningen.

  Sedan har vi regleringen av hur man hanterar data från eterspaningen som har allvarliga brister som att granskingen bygger på att FRA självmant redovisar alla övertramp man gjort, men det är det inte en principiell fråga, bara en naiv godtrogenhet som verkar hålla på att bli uppenbar.

  SvaraRadera
 40. FYI, 812 är det ryska riktnumret till St Peterburg. Sedan tänker jag inte offentligt spekulera var de lyssnat...

  SvaraRadera
 41. Finns det något som hindrade FRA från att lyssna på GSM/NMT under 90-talet? Som jag ser det så har ju samtal från Ryssland uppenbarligen varit intressanta och att lyssna på mobiltelefoni lär ju varit/vara en småsak för FRA. (Någon som vet?) Jag ser inte detta som ett bevis för spaning i kabel. Man kan dock fråga vilken paranoia som har föranlett spaningen mot dessa företag/personer. Publiceringen av dokumentet ger hur som helst ny fart till debatten vilket är bra.

  SvaraRadera
 42. Om man får tro grundlagen, närmare bestämt 2 kap. 22 § andra stycket punkt 3 så får man inte avlyssna utlänningar som befinner sig Sverige heller, om det inte finns ett uttryckligt lagstöd.

  Med stöd av vilken lag har FRA lyssnat på Sovjetiska ambassadens kommunikationer? Jag vet inte.

  SvaraRadera
 43. Heja HAX! STår bakom dig till 100%! Har länkat till din sida dessutom så att alla som läser min blogg kan få läsa och kopiera och publicera dokumentet så att det inte försvinner... ;)

  SvaraRadera
 44. http://www.press.uchicago.edu/Misc/Chicago/511928.html

  Ett utdrag från en bok om Tyskarna under andra världskriget.

  ""What happened here was the gradual habituation of the people, little by little, to being governed by surprise; to receiving decisions deliberated in secret; to believing that the situation was so complicated that the government had to act on information which the people could not understand, or so dangerous that, even if the people could not understand it, it could not be released because of national security. And their sense of identification with Hitler, their trust in him, made it easier to widen this gap and reassured those who would otherwise have worried about it."

  SvaraRadera
 45. Gjorde detta inlägget på en annan sida, men som kanske missas eftersom det är några dagar gammalt. Tar mig friheten att posta det igen:


  Jag praktiserade en gång på den tidens Televerket, numera Telia, för en massa herrans årsedan. Att avlyssna folk var mycket lätt. På stationen fanns det en speciell telefon, som var tillgänglig för vem som helst. Med denna telefon kunde man "bryta sig in" på vilket telefonnummer som helst. Man bara tryckte ner en knapp och vipps så kunde man följa konversationen mellan de som pratade. Den fungerade på alla nummer i landet, oavsett ort och riktnummer. Jag använde den själv flera gånger när man antingen på skoj ville lyssna på kompisars samtal eller annat vad som helst. Denna specialtelefon stod inne på expeditionen helt obevakad.

  En annan "kul grej" man kommer ihåg, var att vissa plintar där telefonkabeln kommer in till stationen från hus och lägenheter, var markerade med en liten röd punkt. Det var "speciella" ledningar som personalen själva tyckte var kul att tjuvlyssna på. En plint innehöll ledningarna hem till en prostituerad kvinna, som brukade ta emot sina kunder hemma i sin egna lägenhet. Varje gång "kunden" skulle komma på besök, lade hon av telefonluren för att inte bli störd mitt under parningsakten. Med telefonen avlagd, var det fritt fram att tjuvlyssna på vad som hände hos damen. Personalen (inklusive mig själv) skrattade högt varje gång det hördes vrål och stön från damens lilla verksamhet.

  Så att tjuvlyssna på folk i hemlighet har aldrig varit svårt. Det är bara när sådant skall användas som offentlig bevisning i rättegångar osv, som det har krävts en massa tillstånd mm för att det hela skall se ut som om avlyssning både är en svår och komplicerad sak att utföra samt att det inte förekommer utan det demokratiskt övervakade rättsväsendets inflytande och kontroll. Helt fel!

  SvaraRadera
 46. Från Ingvar Åkesson chatt på DN:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2451&a=812031
  "Vad gäller Henrik Alexandersson har han nog gjort en analytisk miss som en professionell underrättelseanalytiker inte skulle göra: Han verkar ha tagit för givet att det är FRA som läcker eftersom FRA:s namn står på den aktuella rapporten. FRA:s personal har mig veterligen aldrig läckt några rapporter. "

  Kanske det är ryssarna som har läckt för underminera FRA lagen...

  SvaraRadera
 47. Hey guys! I am writing an article for a legal journal concerning this debacle. Would it be possible to inform me, in English (or French or Dutch) about some of the details of this case, and current evolutions? My Swedish isnt' that good, and I think that it would be in most people's interest that this case gets some coverage abroad.

  Greetings,

  P

  SvaraRadera
 48. Vadå bevis om lyssna i kabel, kan lika gärna vara radiolänk. Länkens placering behöver inte ens vara inom riket.

  Osmart att lägga ut hemligstämplad handling på detta sätt.

  SvaraRadera
 49. [url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx/][img]http://i048.radikal.ru/0910/57/9a759e833d4a.jpg[/img][/url]

  10604 movies of lure DVD property

  We be subjected to thousands of the hottest movies you've been waiting to supervise! And they're second convenient in Hi-Def!
  These movies are playable on most viewing devices including iPod, PDA (HandHelds), PC, DVD & DivX players.
  There are absolutely no limits. Download as much as you penury with incredibly weighty speeds. No additional software is required!
  Unreservedly click on a link, download a flicks and superintend it on your favorite player.

  [size=4][url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx]Sign Up[/url] today and forget about buying or renting DVDs offline. [/size]


  [url=http://movies.aoaoaxxx.ru/][img]http://s43.radikal.ru/i102/0910/37/6c734f3ca5fb.jpg[/img][/url]

  [url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx][b]TOP 40 BEST Movies:[/b][/url]
  Grumpy Old Men
  Messenger: The Story of Joan of Arc, The
  Batman & Robin
  Georgia Rule
  Phantasm
  Hollow Man
  Resident Evil: Degeneration
  Ballad of Josie, The
  Romantic Englishwoman, The
  My Bloody Valentine
  I Know You Know
  Brothers Grimm, The
  Sam Kinison: Breaking the Rules
  Severance
  Blade
  Center of the World, The
  Life Begins for Andy Hardy
  Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge, A
  Surrogates
  Homeward Bound II: Lost in San Francisco
  In a Dark Place
  Starship Troopers
  Helter Skelter
  Lakeview Terrace
  Perfect Storm, The
  Return of Sabata
  Mausoleum
  Human Nature
  Shark Tale
  Day of the Outlaw


  [url=http://coredeveloper.net/members/klarissagolutv.aspx]Hellraiser: Hellworld [/url]
  [url=http://ivoroling.nl/members/abdulvahidgli.aspx]FernGully 2: The Magical Rescue [/url]
  [url=http://rfidguru.eu/members/nadzhiblozhnikov.aspx]Sum of All Fears, The [/url]
  [url=http://healingstartswithus.net/members/husammanuha61.aspx]Honkytonk Man [/url]
  [url=http://labnet.cc.isel.ipl.pt/members/ilijatrepov21.aspx]Aliens in the Attic [/url]
  [url=http://skinnerfamily.biz/members/kassianshelkovi.aspx]Once [/url]
  [url=http://james-e-morris.com/csjem/members/evgenijkrivoshe.aspx]Beethoven [/url]
  [url=http://www.netknowledgenow.com/members/stefanefremenk.aspx]Hard Ball [/url]
  [url=http://askmecode.com/members/suhajljakuvikin.aspx]Bratz: Genie magic [/url]
  [url=http://exchange.si/members/antonmushketov4.aspx]Double Dagger [/url]

  SvaraRadera
 50. Как говорилось на Seexi.net МЧ которого я люблю не ест сладкого...а я ем...да причём с наслаждением=)С Этим МЧ дурно знакома,но уже знаю в случае в случае если диалог дойдёт до возлюбленных пристрастей в еде-скажу к сладкому буквально равнодушна.Как считаете это верно?Или это всё чепуха.И пожалуйста онравезуйте людей коие недолюбливают сладкое-мне интересно...может то-то с такими знаком.Я лично одну даму такую знаю....она гипер ативная!!!!Любимый МЧ также супербл-активен в жизни.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.